EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, skicka Valobservatörer till SverigeEU Parlamentarikern Morten Messerschmidt har i ett brev till Europa parlamentets talman bett om att EU skall skicka valobservatörer till Svenska riksdagsvalet 2010.

”Jag vill inte misskreditera det allmänna engagemanget för demokratin i Sverige ”, skriver Morten Messerschmidt.

Men Sveriges sätt att hantera invandringskritiska partier är tvetydig och omgiven av rykten som vi inte kan bortse ifrån.

Messerschmidt anser att Sverige inte har sluten omröstning, vilket innebär att väljare inte kommer att rösta på invandringskritiska partier av rädsla för reaktioner från valförrättare och åskådare.

Både höger och vänsterväljare har varit utsatta för valfusk. Han nämner bl.a det invandringskritiska partiet SD som på många sätt påminner det danska folkpartiet.

Om man tittar på det hat som Sverigedemokraterna drabbats av, så kommer de andra parterna snabbt enas om att störa dom, sade han till politiken.dk.

Valforskaren Jørgen Elklit som professor vid Aarhus Universitet nickar instämmande, och ger Messerscmidt rätt i att det är ett demokratiskt problem.

Eftersom rädslan för fördömande av andra kan få dessa människor att rösta på andra partier. Och det är ett stort demokratiskt problem.

Han påpekar att samma sak har visats sig i opinionsundersökningar, där invandringskritiska partier ofta får färre röster än det verkliga valet – eftersom folk inte vill erkänna att de röstar på ett parti som allmänheten i övrigt inte ser som rumsrent.

Just valobservatörer har tidigare använts i länder där har kommit rapporter om stora problem.

Professor Jørgen Elklit frågar Morten Messerschmidt varför han ställt frågan till EU om en kontroll och inte sverige.

Messerschmidt svarar att det kan hända att han tar kontakt med sina svenska kollegor, men det bästa vore självklart om Sverige själv tog hand om dessa problem när invandringskritiska knappt vågar rösta på grund av rädsla.

Men nu sitter jag i ännu högre grad i EU-parlamentet, så jag tycker det är naturligt att först höra vad ordföranden i parlamentet säger.

Om jag inte får svar från er i denna fråga så går jag vidare till Svenska myndigheter med ärendet”.

Bra gjort av Morten Messerschmidt han vet liksom många andra att SD:s valsedlar ibland bara försvinner med vinden trots att det ingen vindpust finns inomhus.

Vid valet 2006 försvann , SD:s valsedlar gång på gång, och tack vara en vaken Sverigedemokrat fick dom fast brottslingen som stal deras valsedlar.

Kvinnan som stal SD:s valsedlar och kastade dom heter Monika Rydin och satt som kommunfullmäktigeledamot i Surahammar för Socialdemokraterna.

Enligt tingsrätten hade hon därmed med uppsåt försökt påverka utgången av valet 2006. Brottet är så allvarligt, anser tingsrätten, att Rydin egentligen borde dömts till fängelse. Särskilda omständigheter fick åklagaren att endast yrka på ett bötesstraff. Rydins handlade beskrivs av tingsrätten som ”ett grundskott mot en av demokratins grundvalar, nämligen att få rösta fritt på den man vill.

Ytterligare en Socialdemokrat i Guldheden (Göteborg) dömdes också till dagsböter för att hon kastade SD:s valsedlar.

Riksdagsledamoten Carina Hägg (S) som jag tidigare skrivit om här på bloggen på grund av hennes cementerade hat mot Sverigdemokrater, uppmanade lokala företagare och idrottsföreningar att av politiska skäl bojkotta småländska dansstället Seghalla, som drivs av sverigedemokraten Sven-Evert Gunnarsson.

Carina Hägg ville driva en hårt arbetande man i konkurs för att han inte hade dom rätta åsikterna. Förstår inte att Carina Hägg fick stanna kvar efter denna skandal och andra klavertramp.

Påpekas bör att Carina Hägg istället klättrade högre upp på stegen efter det att hon nästan förstört en arbetares försörjning.

Gymnasieskolan af Chapman i Karlskrona, stängde ute SD:are inför valet 2006, trots att övriga partier i fullmäktige fick ha varsitt bokbord.

Anmälan gjordes till JO som sedan kom med svidande kritik till skolans beslut, men då var det iofs redan för sent.

JO skrev följande: ”Erat beslut att utestänga SD men låta andra partier i kommunen få vara med kan leda till en urholkning av de grundlagsfästa principerna om yttrandefrihet och tryckfrihet”.

Sedan har vi Richard Jomshof som av skolbarnen ansågs vara den bästa läraren dom någonsin haft. Men tyvärr så hjälpte inte barnens argument, Richard Jomshof fick sparken enbart på grund av att han var Sverigedemokrat.

Finns många många fler SD som fått lämna sitt jobb på grund av deras partitillhörighet.

Just därför är det förbaskat bra att någon från EU-parlamentet nu väcker frågan om att valobservartörer skall kontrollera riksdagsvalet 2010 så inget fuskande skall ske igen från gänget i 7-klövern.

EU Parlamentarikern Morten Messerschmidt vill att EU skickar valobservatörer till Svenska riksdagsvalet

Annonser

21 Responses to EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, skicka Valobservatörer till Sverige

 1. Robin_Shadowes skriver:

  Det är sjukt att man förföljer människor för deras politiska åsikter. Att dom förlorar arbete och bostad ibland sin familj. Blir förföljd och hotas och misshandlas. Ännu har ingen blivit mördad men det förmodligen bara en fråga om tid innan det sker. APA och RF har ju tydligt visat att dom inte skyr våld som medel. ”En borta, nu tar vi resten”. Tydligare en så kan det inte bli att vi inte längre lever i en demokrati. Men då säger dom politiskt korrekta, får man lov att rösta så är det demokrati. Ja,men man har fått rösta i Afghanistan och Iran också. Man fick även rösta i Sovjet och DDR men i inget av exemplen kan man ens med bästa vilja kalla dem för demokratier. Och nu är alltså också Sverige där.

 2. allemand skriver:

  Finns det en mejladress till Morten Messerschmidt så att man kan mejla och verkligen understryka behovet av utländska observatörer?

 3. spikharry skriver:

  Politikerna har fått det dom önskade sig. Nu är Sverige en diktatur styrd uppifrån av svenskhatande patrask vars mål är att byta ut folket så fort som möjligt.

  Men dom har glömt en sak! Alla politiker blir drängar åt mussarna när övertagandet är ett faktum.

  Mona blir berikad varje dag.

 4. Blodsven skriver:

  Dom har glömt en sak till, Spiken! Det finns fortfarande hederligt folk som fått nog en dag, och då hjälper varken svammel eller böner…

 5. spikharry skriver:

  Nen B-sven det har jag inte glömt. Men gemene svensk är segare än vad en rå kalkon är. Det händer aldrig något. Bara tomt prat.

 6. Tarzan skriver:

  Otroligt bra och informativ artikel.
  Ni måste förstå en sak såssepamparna är livrädda för SD.
  En dag kommer vi att nacka dom här skitstövlarna.
  Tänk på att vi alltid jagar Måna med blåslampa, dom kan aldrig vara säkra vi gör allt för att avslöja dessa nedsupna myglande dönickar.
  – En dag hoppas jag att vi kan konfiskera deras feta pensioner och ställa dom inför skranket

 7. lasse skriver:

  Tycker det är synd att SD är så negativa till EU.
  Partiet skull säkert få en större respons om man..Ja, varför inte, ligger lite lågt med EU-frågan och inte propsa på ett utträde…
  EU har ett klart berättingande i Europa, inte minst när det gäller gränsöverskridande problem; ex. asyl o. flyktigmottagande, polisiära insatser och i ett längre perspektiv…Ett försvarssammarbete..Har Sverige något egentligt försvar? …Tänk efter!

  Men, nu till Morten Messerschmidt.
  Ett helt rätt konstaterande. Sverige behöver EU´s hjälp. Valmygel, valsedlars försvinnande och otillåtna röstningar på sjukhus och övriga vårdinrättningar…Bara sammanräkningen av valsedlarna kan ses med en stor skepsis. Kuvert med valsedlar skall visserligen stämma i slutsammanställningen..Men (trollkarlar/gummor) politiker de förnekar sig aldrig…

  Sverige fritt från mygel o. korruption? Glöm det.
  De etablerade riksdagspartierna är skitskraja för nykomlingar…Framför allt från dem som säger sanningen och sticker upp…
  Allt kan således vara ”tillåtet”, om ingen ser eller hör något…Överdrivet? Varför det…

  Jag har sagt det i tidigare inlägg…
  ”De kan t.o.m. skjuta sin egen morsa om det kniper”…

  • Robin_Shadowes skriver:

   EU är problemet och inte lösningen. Alla EU-länder har problem med mussar och massinvandring. Knappast en slump. Tvärtom måste EU skrotas. EU har skapats av fullblods-psykopater som vill avskaffa national-staterna och skapa en världs-regering. Har du läst din Orwell så inser du nog att detta ej är eftersträvansvärt.

 8. lasse skriver:

  Om man tänker efter lite… så är detta en bredsalva av rang o. dignitet från EU…
  Vi i Sverige…”Ett av världens främsta demokratier… skall vi begåvas med observatörer”. Jag kan tänka mig, att de skruvar på sig likt dubbelåttor, på de olika partiexpeditionerna, just nu.
  Även de etablerade riksdagspartierna har fått sig en rejäl blåtira från EU. Skall bli kul att höra bl.a. Reinfeldt o. Mona under måndagen…

  Man får nog säga…att detta utspel tillhör detta decenniets storsmocka. Grattis Sverige. Välkommen i gänget…

 9. annullera skriver:

  Mycket bra att detta mygel lyfts upp på bordet så att väljarna får se hur långt det har gått. Det är inte bara SD som skall elimineras, det handlar lika mycket om att omyndigförklara alla väljare som som har en annan politisk åsikt än de övriga etablissemanget.
  Det är sedan skrämmande att många skötsamma och ordentliga människor blir behandlade som näst intill kriminella pga sina politiska åsikter, lever vi verkligen i ett DEMOKRATISKT land

  Våra Riksdagpolitiker, media och många andra borde skämmas inför omvärlden! När t.o.m. våra grannländer nu har börjat reagera över vad som händer i detta så fantastiska land.

  Det räcker alltså inte med att spionera, förtala, fara med lögner, köra med rasiststämpeln, tillsätta särskilda grupper för att som enda huvudsyssla gräva fram så mycket skit som möjligt om SD inför valet 2010. De övriga Riksdagspartierna och media förnekar sig inte, de kan gå över lik och gör det också för att hejda SD:s framfart. Hoppas innerligt att detta kommer att slå tillbaka på dem själva.

 10. World Traveller skriver:

  Lasse oeppna oegonen. EU aer helt under tummen paa Arablaenderna p.g.a. oljan. EU vill att en liten elit ska styra hela Europa och vanligt folk ska arbeta foer slavloener och skatten ska betala EU-parlamentarikerna och de muslimska invandrarna som aer vaar nya medelklass/adel eftersom de aer foer fina foer att arbeta. Naer EU drog igaang paa allvar paa 90-talet saa kopierade dom FN’s administrativa system helt och haallet inklusive korruptionen. Paa saa vis behoebdes inte korruptionen byggas upp gradvis utan den implementerades fraan allra foersta boerjan.

 11. elfyma+ skriver:

  MM är en han enl. den danska artikeln.
  Vem är kvinnan på bilden och vad har hon med artikeln att göra ?

 12. spikharry skriver:

  Står i inlägget vem denna hatiska kvinna är.

 13. Tarzan skriver:

  Står i inlägget vem denna hatiska snef—a är……!

 14. spikharry skriver:

  ”Fick svar från Morten han lovar att jobba för observatörer”

  Lysande (allemand) du får dagens Guldstjärna” för att du bryr dig om oss svenskar.

  Behövs fler personer som dig.

 15. BERGET skriver:

  Det är bra att den fantastiska Svenska demokratin blir
  ifråga satt utomlands, inte för att jag tror det blir nån bättring för som jag har sagt tidigare är nog 2010
  det sista någorlunda demokratiska valet på väldigt låg tid.
  Dessutom är det tyvärr så att lösa Sveriges problem
  med demokratiska medel är inom överskådlig tid omöjligt pga att majoriteten av befolkningen är totala idioter.
  Nöden är den ende som kan få dessa as att tänka om.

 16. Tarzan skriver:

  Tack BERGET här ovan för ditt inlägg.
  Jag brukar säga att den svenske mannen inte kommer att vakna förrän vissa saker inträffar.
  – Den norrländska mannen kommer först att vakna när han inte har råd att köra snöskoter längre. När soppan är för dyr och han är arbetslös och han måste sälja snöskotern samtidigt som eventuellt hans käring har rymt med en blatte DÅ kommer han att vakna !!
  Ungefär samma sak med mannen i södra Sverige hans käring har rymt med en blatte han är arbetslös och han inte en cent över så han kan gå på BOLAGET och köpa stark öl. Han sitter där ensam i soffan och tittar på fotboll ensam utan starköl utan käring.
  Det är först då han vaknar upp och förstår att han för längesen skulle ha röstat på SD och att SD har haft rätt hela tiden. Ett grymt uppvaknande !!!

%d bloggare gillar detta: