Umar Farouk Abdulmutallab terrorist och muslimEn man försökte detonera en sprängladdning i ett plan med 278 passagerare ombord. Men en medpassagerare brottade ner honom och lyckades stoppa bombattentatet över Detroit i USA.

”En hög regeringstjänsteman i presidenthögkvarteret Vita huset sade att den gripne är nigerian med kontakter i al-Qaida. Mannen använde sig av en ny typ av sprängladdning.

Attentatsförsöket skedde ombord på ett Northwest Airlines-plan på väg ner för landning i Detroit vid 18-tiden på juldagen, svensk tid, efter en flygning från Amsterdam i Nederländerna.

Det hördes en knall och alla blev förskräckta. Då när vi tittade oss omkring såg vi ingenting, sade Syed Jafry, som satt tre rader bakom den misstänkte, till tv-kanalen CNN.

Jafry berättade att det var nära panik när ett ljussken flämtade till och det började ryka. Människor började skrika och ropa efter vatten. Några som satt i närheten av branden ingrep och släkte.

En ung man tre-fyra rader bakom Jafry fick däremot inte panik utan kastade sig fram och övermannade en man vars kläder börjat brinna.

Det var fråga om ett terrorangrepp på Northwest Airlines-planet, slog en hög regeringstjänsteman i Vita huset fast.

President Barack Obama informerades omedelbart, mitt i sin julledighet med familjen på Hawaii. Han konfererade med Nationella säkerhetsgruppens chef Dennis McDonough och sin rådgivare om terrorbekämpning John Brennan.

Efter mötet beordrade Obama skärpta säkerhetsåtgärder för flyget, meddelade Vita husets talesman Bill Burton.

Namnet på den gripne och hans terroristförbindelse dök upp snabbt vid en sökning i en databas med underrättelseuppgifter, sade kongressmannen Peter King till tv-stationen Fox News. Sprängladdningen var ganska avancerad, sade King.

Detta kunde ha blivit katastrofalt”.

Here We Go Again!

al-Qaida-terroristen Umar Farouk Abdulmutallab från Nigeria studerade teknik i London.

Varför han studerade teknik framgår tydligt, troligen var hans mål hela tiden att få en chans att mörda x-antal otrogna hundar.

Lika bra att som vanligt tillägga: alla muslimer är inte terrorister, men 99 procent av terrorbrotten utförs av muslimer.

Målet är självklart, islamisterna vill ta över världen, islam och dess anhängare skall och vill dominera och diktera villkoren.

USA och Israel står i första ledet för att bekämpa terrorismen, men det räcker inte. Alla världens länder måste enas och gemensamt krossa terroristerna.

Vi har sett hur islamister i vårt lilla land via moskéer försöker värva unga muslimer som skall kriga i bl.a Somalia och förgöra alla otrogna hundar.

Frågan är inte om terrorbrott kommer att genomföras i Sverige, frågan är när händet det? Vårt grannland Danmark var nyligen på gränsen att råka illa ut, terror-attacken kunde som tur vad stoppas i tid.

London, Madrid, Bali, New York, vad blir nästa mål för islamisternas framfart? En liten teckning på profeten är allt som behövs för att framkalla muslimernas vrede.

Enligt Norska VG.Nett så var terroristen Umar Farouk Abdulmutallab inte en hårdbarkad och vältränad al-Qaida terrorist. Men det räckte nästan hela vägen fram ändå.

Flygpassagerare stoppade katastrof

Efter julterrorn på Northwest Airlines-planet har USA uppmanat flygbolag över hela världen att skärpa säkerheten

278 passagerare nära döden

Passasjeren var ikke et veltrent al-Qaida-medlem

Ifølge politiet skal det være snakk om en mann fra Nigeria

Den 23-åring som gripits misstänks för försökt till terrordåd uppges ha haft en påse fylld med explosivt pulver tejpad runt benet

Annonser

14 Responses to Umar Farouk Abdulmutallab terrorist och muslim

 1. Bengt Hammarström skriver:

  ”99 procent av terrorbrotten utförs av muslimer.”

  Fast IRA, real IRA, IRA contingency var och är ju alla terrorister och katoliker, inte muslimer.
  ETA i Baskien är inte muslimer heller, de är antingen kristna eller sekulariserade.

  Om man kan resonera i mer än ett led kan man lista ut att olika grupper har olika mål, och att religion bara är en av många olika faktorer.

 2. Jonas skriver:

  Bra skrivet. Håller med till 100 %. dom flesta terrorister är de facto muslimer, lika sant är att det finns väldigt få svenska kristna eller protestanter som är terrorister. Sedan kan ju var och en fundera på om det finns något i religionen eller åskådningen som påverkar eller har betydelse för att bli en terrorist eller inte?

 3. olle skriver:

  Bara en tidsfråga innan terrorister från ”Sverige” fångas. Förs då uppdagas svenska politikers och journalisters åsikts indoktrinering, och det unika totalförslappade svenska systemet där man ger vem som helst pass ID handlingar medborgarskap och pengar till vad som helst.

 4. annasanday skriver:

  Som vanligt vågar inte Europeiska tidningar och press publicera namnet. Självcensuren hos chefredaktörer och journalister är skrämmande. Svensk press är som sovjetisk på 70-talet. Lär er läsa mellan raderna.
  Situationen är mycket lik den på 30-talet då svensk press inte vågade kritisera Hitlertyskland p g a dåtidens politiska korrekthet. Anna

 5. PG skriver:

  Bra skrivet, men du har fel på en punkt. Det kommer att dröja länge innan några fanatiska islamister utöver terrordåd i Sverige. Varför skulle de ha någon brådska?
  Den dag de tar över och inför sharialagar i Sverige har vänsterpartiet och miljöpartiet redan gjort grovjobbet åt dem, och de korkade svenska idealistpartierna kommer att stå tårögda av glädje utan att bergripa att muslimerna ser dem som samma skitiga,otrogna hundar som resten av befolkningen.
  Godtrogna idioter!

  • spikharry skriver:

   Ryggradslöse Fredrik blir riksdagsdräng och tvingas åka skytteltrafik tur och retur till bl.a Afrika för att hämta KAT åt sina överordnade.

   Mona ”muslim” Sahlin blir trasdockan som varje dag blir berikad av hennes nya vänner i riksdagen.

   Lars ”kommunisten” Ohly och hans vapendragare Kalle ”alltid rött” Larsson, utses till sjävlmordsbombare som skall mörda Judar och andra otrogna.

   Maria ”sug” Wetterstrand blir förste avsugare av fyra utvalda som skall finnas Statsministern tillhanda 365 dagar per år.
   Dom övriga tre är Carl Bildt, Maud Olofsson och nickedockan Hägglund.

   Vi svenskvänliga hade turen att hinna fly till Holland där Geert Wilders skapat ett muslimfritt land, ungefär som sverige var på 40-50 talet.

   Jimmie Åkesson är Gerts Wilders högra hand och gemensamt med Pia Kjärsgård, bröderna Ekeroth och före detta Örebroaren Mikael Jansson njuter dom av livet i Amsterdam (tulpanernas) stad.

 6. Nizze skriver:

  Vilken j-a tur att han var över USA i ett USA-ägt flygplan när han försökte spränga. Denna kille kommer aldrig mer ha frihet, utan får i bästa fall ”Life-in-Prison”, men rostig kula skulle spara en massa miljoner vi kan lägga på säkerhet i stället.

  Hade detta inträffat i Sverige skulle nog något rasistpolis ha sagt vad syn om killen och släppt ut honom inom 23 minuter.

 7. Joel skriver:

  Du tror inte det faktum att usa (och den västliga kartellen av wmd’s) har bombat 50 länder sedan andra världskriget, kan ha något att göra med att terroristerna blir fler?

  Hur skulle du själv bli sinnad om din familj råkade bli ett ”oskyldigt men tragiskt nödvändigt offer” i en räd mot t ex Nazisterna i sverige (med tanke på senaste tidens rapporter om att de faktiskt planerar terrordåd till 2010) .. ? .. du skulle tycka det var olyckligt, men allt igenom ok eller eftersom ändamålet är det som räknas?

 8. Mr.Who skriver:

  En annen medpassasjer sier til Reuters at det var en enkeltperson som tok affære og bidro til å slukke ilden som oppsto etter at den terrormistenkte hadde gjort et mislykket forsøk på å antenne eksplosivene.

  – Det var en mann som satt på den andre siden som hoppet over alle de andre og sørget for at brannen stoppet, sier passasjeren.

  Passasjer Elias Fawaz er MUSLM og bidro til slukke ilden som oppsto.

 9. Per-Åke skriver:

  Räddare i nöden var Holländaren Jasper Schuringa som över mannade terroristen.

  http://twitpic.com/vav88

 10. Frazz skriver:

  Kan bara hålla med men måste säga att västvärlden är rätt skenhelig med oss i främsta spetsen, det var inte så länge sedan Serberna försökte göra något åt sitt problem som resulterade i att vi västvärlden med Sverige i spetsen bröt loss en bit av deras land och gav det till muslimerna. Ja vad har vi lärt oss av detta?? inget verkar det som. Vad har de lärt sig av detta?? att hög nativitet och terror är en bra början sen kan du luta dig på den demokratiska faktumet att du är i majoritet i ett visst område, resten sköter vi västvärlden gladeligen för att visa våran gunst för oljestaterna.

 11. Robin_Shadowes skriver:

  Här några ord lånade från Loganswarning:

  While the list goes on and on, I will leave us off with CAIR’s own words.

  Omar Ahmad
  Co-Founder of the Council on American-Islamic Relations
  President and CEO of Silicon Expert Technologies.
  Former Islamic Association for Palestine (IAP) Officer.

  “Those who stay in America should be open to society without melting, keeping Mosques open so anyone can come and learn about Islam. If you choose to live here, you have a responsibility to deliver the message of Islam … Islam isn’t in America to be equal to any other faiths, but to become dominant. The Koran, the Muslim book of scripture, should be the highest authority in America, and Islam the
  only accepted religion on Earth.”

  Obviously CAIR is an enemy of the America we know and love, therefore no one should have any concern for what they want. Let them whine and lets never give in!

 12. Snaphanen skriver:

  Sverige var redan på 70 taler bas för palestinensiske terrorister som opererede i Europa. Svensk terrorister bombede Köpnehamn m. tre bomber sommeren 1985. Självklart var vi inte set de sidste svenske terrorister ä.

 13. betongolle skriver:

  Snart i en stad nära dej

%d bloggare gillar detta: