30 procent kan tänkas rösta på SD 2010!


En majoritet av befolkningen är positiv till invandringen, enligt en opinionsundersökning som Sifo utfört på uppdrag av tidningen Riksdag & Departement.

”Sammanlagt svarar 56 procent ja på frågan om invandringen under de senaste 20 åren i huvudsak varit bra för Sverige. Däremot ansåg 30 procent att invandringen varit negativ och 14 procent var tveksamma eller svarade att de inte visste.

Bland Vänsterpartiets väljare svarade 76 procent att invandringen varit bra för landet, och de var mest positiva av alla partisympatisörer. Sverigedemokraternas väljare var mest negativa och 93 procent ansåg att invandringen varit negativ för Sverige.

Variationen mellan övriga partier och skillnaderna mellan blocken var små. Undersökningen omfattade 1 000 slumpmässigt utvalda personer”.

Tycker personligen att SvD är den bästa tidningen vi har i landet. Men denna artikel borde dom slängt i papperskorgen i samma stund dom fick ta del av undersökningen.

”En majoritet av befolkningen är positiv till invandringen”

När blev 1 000 slumpmässigt utvalda personer en MAJORITET av befolkningen??

Av tusen tillfrågade var lite mer än hälften positiva, 30 procent var negativa och 14 procent var tveksamma eller svarade att de inte visste.

Skall vi utgå från att 1/3 del av befolkningen är negativa till invandrare/invandringen!! lägg där till dom osäkra så handlar det om 44 procent.

Eller är det kanske rent av 30 procent som kan tänka sig att rösta på SD i riksdagsvalet 2010 🙂

SvD ni borde ha högre krav på er själva och alla anställda som skriver artiklar som är totalt under isen. Är nog den mest missvisande rubrik jag sett på många många år.

En majoritet av befolkningen är positiv till invandringen

Sammanlagt svarar 56 procent ja på frågan om invandringen under de senaste 20 åren

Sverigedemokraternas väljare var mest negativa

18 Responses to 30 procent kan tänkas rösta på SD 2010!

 1. lasse skriver:

  Alla vet, att i Sverige är det inte politiskt korrekt att tycka och tänka högt i vissa känsliga frågor…Så vad är då en opinionsundersökning värt som statistiskt underlag…

  Du blir uppringd och intervjuvad. Ditt namn och telefonnummer är känt för intervjuvaren….Du lever alltjämt i ett halvkommunistiskt samhälle…trots ett borgerligt regeringsinnehav…Halvkommunistiska dogmer o. idéer är som cementerat i det svenska politiska samhällslivet….Kan aldrig nog underskattas…

  Du är heller inte medveten om, var Dina åsikter till slut samlas i för dolda databaser. Har den intervjuvade, även gett SIFO kännedom om den politiska hemvisten?…. I så fall…. kan dessa upplysningar hamna i orätta händer…Vem kan lita på en statlig politisk byråkrat?… Hans politiska hemvist? Kanske en kommunist…det vet Du inte?…Kan användas emot Dig senare i livet vid en ev. statlig/kommunal anställning eller i ett framtida totalitärt Sverige…Allt är oskrivet, även om vi idag har ett visst svängrum…

  Nä…det gäller att ligga lågt i dylika opinionsundersökningar…
  ”Att tala är silver men tiga är guld”… Kan inte nog inpräntas hos ett folk… som ständigt måste leva med politiskt korrekthet….Korrektheten, som snabbt kan iscensättas till något betydligt allvarligare…

  Så är det.

 2. spikharry skriver:

  Så rätt du har Lasse.

  För några månader sedan ringde SIFO mig. Frågan var som följer:

  Vilket av våra 7 riksdagspartier kan du tänka dig att rösta på? Inget svarade jag, tack för din medverkan sa tjejen och skulle precis lägga på.

  Ropade till HÖGT finns det inga andra partier i Sverige? Jo men frågan var vilket bla bla bla osv…

  Fick aldrig möjligheten att svara SD.

  Kommunist-landet Sverige i ett nötskal.

 3. Sakupplysaren skriver:

  ”Men denna artikel borde dom slängt i papperskorgen i samma stund dom fick ta del av undersökningen.”

  Jaha? Så när undersökningen passar dig (ex. opinionsundersökning som påvisar ett stöd för SD som överstiger fyraprocentsspärren) så ska den publiceras, men när den talar om ett stöd för något som för dig är obekvämt då ska det slängas i papperskorgen. Så bekvämt.

  ”När blev 1 000 slumpmässigt utvalda personer en MAJORITET av befolkningen??”

  Resonerar du likadant vid en opinionsundersökning som ger ett gott resultat för SD?

  ”Skall vi utgå från att 1/3 del av befolkningen är negativa till invandrare/invandringen!! lägg där till dom osäkra så handlar det om 44 procent.”

  Man behöver inte vara negativ till invandring bara därför man svarar nej ”på frågan om invandringen under de senaste 20 åren i huvudsak varit bra för Sverige”.

  • spikharry skriver:

   ”Jaha? Så när undersökningen passar dig (ex. opinionsundersökning som påvisar ett stöd för SD som överstiger fyraprocentsspärren) så ska den publiceras”

   Självklart, vad trodde du långt där nere i Bjuv?

   ”Resonerar du likadant vid en opinionsundersökning som ger ett gott resultat för SD”?

   Bra att du ställer frågan två gånger så du själv kan minnas vad du frågade om.

   Invandringen har under dom senaste 20 åren var det sämsta för vårt land någonsin. En stor del är muslimer och dessa religiösa fanatiker har snart förstört vårt land. Massvåldäkter gruppvåldtäkter. mord, rån, kvinnoförtryck, gängbildningar, 900 bilar förstörda i bränder enbart i år. Hedersvåld. balkongkast, förtryck, homofobi, rån, misshandel, kvinnohandel, etc etc. Att du tycker det är bra visar endast hur dum och okunnig du är vännen.

   Men kommunister som bor i en liten håla som Bjuv fattar knappt vad som pågår utanför.

   50 talets arbetskrafts invandringen var där emot jävligt bra för oss svenskar.

 4. Tarzan skriver:

  Spikharry ditt inlägg låter konstigt !!!
  Det finns dom 7 partierna och SD ND FI och Piraterna.
  I alla undersökningar skulle det stå tex ND 0,34
  FI 0,41 SD 6.87 Blank röster 11,78 etc
  -Frågan kan du tänka dig att rösta på X – partiet är alldeles för tillåtande, för egentligen kan man tänka sig vad som helst. En brud som är helt ointresserad av politik kan på en fråga om hon kan tänka sig att rösta på FI säga ja – men hon har aldrig röstat och säger bara ja till SIFO för att bli av med dom.
  Egentligen skulle Sifo fråga först är du helt säker på att du röstar i september, säker dom kanske så är undersökningen klar där. Dom som ligger på soffan eller blankröstar är ju helt ointressanta.

 5. Tarzan skriver:

  —– säger dom kanske så är undersökningen klar där–

  Glömde säga att partierna utför sina egna undersökningar

 6. spikharry skriver:

  Nix frågan var som jag skrev tidigare. Vilket av riksdagens 7 partier jag kunde tänka mig att rösta på.

  Fick en likartat fråga av SIFO inför valet 2006 då nämdes Fi men inte SD. Trodde du hade förstått att dom flesta inom media och andra undersökningar alltid utelämnar SD som ett alternativ.

  Har även talat med tror personen hette Tovie ??? på SIFO och frågat varför dom vinklar frågorna.

  Beror på vem som beställt undersökningen.

 7. Tarzan skriver:

  Om det är så som du säger kan eliten i det här landet få en chock nästa år i september om SD får 10 %
  – Jag tänker på ND som gör så mycket väsen som dom kan och det står sällan om dom i riks pressen. Jag antar att ful media helt ignorerar ND. Jag vet inte ifall ND pressar på för att få mandat i små kommuner eftersom dom inte har skuggan av en chans att komma in i riksdagen. ( min uppfattning är att ND ska inlemmas i SD ) Hur som helst den kände konspirations teoretikern
  DAVID ICKE har skrivit en hel del om opinionsinstitut i England som bara har ett enda syfte och det är att manipulera allmänheten.
  Nästa gång detta kommer på tapeten så ska jag damma av hans böcker, han är otrolig på att förklara hur eliten manipulerar oss.

 8. Mr Executor skriver:

  En stilla undran så här i juletid. Hur kan man slump-
  mässigt välja ut 1000 personer och samtidigt redovisa
  partitillhörighet på en styrd fråga från PK. Gjordes
  undersökningen i Botkyrka,eller? Det här luktar unket.
  Man kan göra en egen undersökning. Vill du avsluta
  invandringen och samtidigt ge dina föräldrar en värdig
  ålderdom. Dessutom får du en bonus på 25000:-. Svara
  ärligt ja eller nej. 98% svarar ja och erhåller bonusen som dom skänker till SD`s valbudget.

 9. Robin_Shadowes skriver:

  Håller med förste talare. Tala aldrig om politisk hemvist för någon i telefon. Vi har bara hans/hennes ord på att dom verkligen tillhör Sifo. Det kan lika gärna vara frågan om ren åsiktsregistrering. Så att man vet vilka man skall komma och hämta när diktaturen är ett faktum.

 10. spikharry skriver:

  SIFO använder samma Tel-nummer hela tiden när dom ringer till folk.

  0457-28005

  Har du anmält dig till NIX eller har hemligt nummer? spelar ingen roll SIFO-packet ringer ändå både under helger och sena kvällar.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Har tyvärr ingen nummer-presentatör så jag kan inte kolla det. Men tycker det är riktigt obehagligt att dom ringer även om man har hemligt nummer, vilket jag inte har personligen men ändå. Men det väcker onekligen Stasi och KGB-vibbar.

 11. Pia skriver:

  Fick en fråga ganska lik Harrys när Sifo ringde mig, inför EU valet i år. Nio partier fick jag välja på men inte var Sd ett av dessa nej nej.. Riksdagens 7 samt PP och Fi..Undersökningen visade sedan att Sd skulle hamna under 1,6 procent men i valet blev det 3.3 procent. Så visst är Sifo ett stort skämt.

  Ledande frågor går nästan alla på.

 12. Tarzan skriver:

  Det som ni här säger om Sifo betyder att man inte kan lita på dom alls, det ni säger har jag aldrig läst i fulmedia.

 13. betongolle skriver:

  Vilket otäckt jävla land sverige börjar bli. Lyssnade på tv4 nyhetsmorgon i morse där högerextremismen debatterades av bla nyamko sabuni å demirbag-steen + någon liten fjantförståsejpåare som jag ej minns namnet på. debatten fördes förståss som vanligt utan att någon från SD var med. Men sabuni sa något där som fick mej att reagera.”i sverige har vi ett filter som hindrar sådana saker” sade hon när det pratades om minaretomröstningen i schweitz+ att hela svenska folket idiotförklarades när man inte var mogen för den här typen av omröstningar FY FAN SÄGER JAG!!

 14. unclebobswe skriver:

  ”Skämmighetsfaktorn” är forfarande betydande. Speciellt bland den väljarandel som tillkommit det senaste året. Det är 2-4 % där den högre siffran inkluderar ”Skämmighetsfaktorn”. De svarar inte ärligt på vad de skulle rösta på. Skälen kan variera och kanske ligger det något i konspirationsteorierna från RS. Mem säkert en tredjedel av Sd väljarna är diskreta och vägrar att svara

  Däremot så tror jag samtliga är fast beslutna att lägga sin röst på Sd i valet

 15. campkent skriver:

  Så opinionsundersökningarna som visar på ökat stöd för SD är också helt värdelösa? Gott! Då kan jag sova lugnt inatt.

 16. upptakt skriver:

  ”När blev 1 000 slumpmässigt utvalda personer en MAJORITET av befolkningen??”

  Vad jag vet ifrån SIFO’s undersökningar använder de sig allt om oftast av ca 1000 intervju objekt.

  Varför ifrågasätta det just i denna frågan?

%d bloggare gillar detta: