Islamisk bank styrd av Sharialagar inom kort i Sverige?Det finns en ökad efterfrågan på islamisk finansiering i Sverige, liksom det finns intresse för att etablera islamisk bankverksamhet här.

”Det bor mellan 400 000 och 500 000 muslimer i Sverige, många av dem vill använda ett banksystem som följer islamisk lag. Men ännu finns inget alternativ i Sverige.

Marianne Laanatza, Mellanösternkännare och verksam vid bland annat Lunds universitet, säger att det finns intresse för att etablera islamisk bankverksamhet i Sverige.

Det finns intresse och olika försök pågår. Man försöker hitta ett bra koncept, säger Marianne Laanatza till E24. Men mer än så vill hon inte säga i dagsläget.

Flera internationella banker erbjuder idag sina kunder islamisk finansiering. I bland annat Storbritannien och Tyskland finns banker som drivs enligt de priniciper som sharialagarna förespråkar. För cirka fem år sedan etablerades exempelvis Islamic Bank of Britain i London.

I grunden för islamisk finansiering finns islamisk lag, sharia, som bland annat förbjuder räntetransaktioner.

på en islamisk bank måste också investeras etiskt riktigt, inte i verksamheter som exempelvis har att göra med tobak, alkohol eller pornografi. På kundernas sparkonton består utdelningen av vinstdelning mellan banken och kunderna av den vinst som genereras av banken.

Finansinspektionen (FI) har än så länge inte fått in någon ansökan om att starta islamisk bankverksamhet i Sverige.

FI gjorde en utredning för något år sedan där man tittade på om det finns hinder i rörelselagstiftningen för banker för att starta islamisk bankverksamhet här.

Det finns inga absoluta hinder i rörelselagstiftningen. Banker får dock exempelvis inte äga fastigheter hur som helst. Det är i sig ett hinder, men det går att lösa genom att man till exempel bildar ett annat bolag som äger fastigheterna, säger Johan Terfelt, jurist på FI”.

Shariabank i Sverige!! vi kommer allt närmre en total isamisering av vårt land som politikerna skänkt bort till ”våra” invandrare.

Smyg-islamiseringen har upphört, nu är det raka rör som gäller för att på så kort tid som möjligt förinta svenska folket och låta ny-svenskarna ta över.

När Mohammed och hans muslimska släktingar erövrat Statsministerposten och andra poster i riksdagen, då är domedagen kommen för oss otrogna hundar.

Varför tillåter svenska politiker detta?

Det finns intresse för att etablera islamisk bankverksamhet i Sverige

Annonser

10 Responses to Islamisk bank styrd av Sharialagar inom kort i Sverige?

 1. annullera skriver:

  De tillåter detta för att de inte har någon hjärna att tänka med och för att de inte vågar säga ifrån.
  De har också fått för sig att de kan omvända islamister till att bli demokratiska medborgare:-)))). Det säger väl allt om våra styrande i detta land.

 2. lasse skriver:

  En bank eller ett finansinstitut må väl vara hänt för de nyanlända….Men när den svenska flaggan tillsammans med nationalsången och de svenska värderingarna är ett minne blott, då är det för sent med ett uppvaknande…Den dagen kommer med våra etablerade riksdagspolitikers dolda medgivande..

  Se bara på dagens skolavslutningar…En liten början till något större…

 3. BERGET skriver:

  Vem ska stå för räntekostnaderna?
  Enl. lag kan dom alldså inte hindra mig från att låna
  räntefritt, hur ska dom lagligen kunna stänga ute Svenskar från att låna, utan att diskrimminera?

 4. Janne skriver:

  ”Ingen ränta” är bara hyckleri..
  Man lägger på lite ”avgifter” som motsvarar räntan och vips är ”Allah” nöjd..
  Skillnaden ? Ingen..
  Avanza har försökt med ”shariafonder” som bara investerade i av Islam ”godkända objekt”.
  Totalt fiasko.
  Vi duger inte – men våra pengar gör det!

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Snart är allt svenskt avskaffat till förmån för detta islam. Ständigt bara detta islam, islam, islam och islam tills man spyr!!!

  • annullera skriver:

   Vill svenskarna något annat får de rösta på rätt parti år 2010. Sedan är det bara för oss som har förstått hur viktigt det är att värna om svenska värderingar att trycka tillbaka Islam och deras förtryck med all kraft som vi bara kan och föröka få andra att inse faran.

 6. Tessan H skriver:

  Varken Islam, demokrati eller nobolpristagar kan driva bank utan att man få in pengar av kunderna på något sätt. ALla betalar ränta när man lånar pengar, oavsett vad du kallr detta eller hur du räknar fram beloppet som du skall kompensera banken med.

  Det går inte att gå emot naturlagarna. Alla bankanställda vill ha lön.

  Detta är bara Islamisternas sätt att ta över landet, med hjälp av vår PK-adel

 7. naivtive skriver:

  För någon vecka sen fanns reportage om den tidigare misslyckade halal-bankverksamheten i Sverige. Varför skull det bli bättre denna gången? Det var visst ett 20-tal intresserade kunder förra gången.

 8. Madde skriver:

  Det får aldrig hända! Det räcker med våra banker! Se för fan till att tänka till, ni som bestämmer detta! SLUTA VARA SÅDANA SINNESLAGSETIKER!! VA KONSEKVENSETIKER FÖR EN GÅNGS SKULL!! ni gräver Sveriges svenskars gravar fatta det!!

%d bloggare gillar detta: