De skulle spränga med sms som fjärrutlösare


Deras brutala splitterbomb skulle utlösas med mobiltelefoner som vid terrorattacken i Madrid. I går dömdes tre män till långa fängelsestraff.
Men det nya mordvapnet är fortfarande en gåta för polisen.

”Den 16 juli klockan 04.26 exploderade en bil i ett industriområde norr om Stockholm. Fordonet totaldemolerades, bitar hittades 150 meter från platsen. En 44-årig kvinna klarade sig mirakulöst oskadd. Tre män, 31, 43 och 36 år gamla, greps samma morgon.

Vid husrannsakan på 43-åringens arbetsplats i närheten hittades bomb­delar i en container. På deras kläder fanns spår av sprängämnet pentyl.

Senare hittades också två färdigställda rörbomber. En av sprängkapslarna var gömd i ett bildäck. I en dammsugare låg två mobiltelefoner som riggats för att fjärrutlösa bomberna.

Utlösningsmekanismen var av samma typ som vid terrordådet i Madrid, våren 2004, då 191 människor omkom”.

31-åringen har ett gediget kriminellt förflutet. För två år sedan dömdes han till fängelse för bland annat försök till utpressning och vapenbrott.

36-åringen, som är finsk medborgare, är också han tidigare straffad. dömdes till 4 år och sex månaders fängelse.

31 åringen dömdes till 5 år fängelse.

43-åringen dömdes till 4 år och sex månders fängelse.

Även om bilderna är pixlade så framgår det tydligt att alla tre är ”kulturberikare” som på sikt enligt Mona Sahlin skall bli våra pensionsräddare.

Byggde samma typ av bomber som användes
vid attentatet i Madrid

8 Responses to De skulle spränga med sms som fjärrutlösare

 1. Tarzan skriver:

  Jag skulle vilja ha mer info om det här , vad heter dom . vad har dom för bakgrund , vad skulle sprängas ???

 2. spikharry skriver:

  Tarzan!

  Har inte haft tid att leta upp deras namn, kom precis hem från julfirandet 🙂

  Skall förhoppningvis plocka fram mer fakta i morgon.

  God Fortsättning.

  Åklagaren var säker på att det ställa använda bomberna till organiserad brottslighet och därför provspängde dessa. Eller gjorde sig av med resterna.

  Var en bil dom sprängde.

 3. A-mannen skriver:

  En hade en arbetsplats,tjohalabalo och jag såg tomten på julafton,vem är mest trovärdig.

 4. Jo skriver:

  Dom här 3 personerna har förverkat sin rätt att få leva, verkställ omedelbart dödsstraff för att eliminera vidare brottslighet! Sluta dalta och ta den här typen av brottslighet på allvar! Ge dom vad dom förtjänar innan dom tar livet av oskyldiga människor, om inte det är bevisat är bomberna var gjorda för att brisera i Rosengård *S*

 5. Per-Åke skriver:

  Underbart.

  Är det dom här personerna som inom kort skall försörja delar av sveriges nyblivna pensionärer!

 6. annullera skriver:

  Kulturberikare? Ja enligt våra Riksdagspartier så är alla kulturberikare! Detta oavsett om de är grovt kriminella, terrorister, våldsverkare, våldtäktsmän, mördare eller bidragsfuskare, vi skall enbart vara tacksamma att vi får försörja dessa bidragstagare.

  Återigen, jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Upp på bordet vad Sveriges sjuka invandring kostar de svenska skattebetalarna TOTALT! Med det menar jag att det skall sammanfattas precis ALLT.

  Tror det hade blivit en chock för de flesta om de RÄTTA siffrorna hade redovisats med tanke på hur mycket som vi skall spara för övrigt i detta land.

 7. lasse skriver:

  @ Annullera.
  De enorma siffror som Du nämner kan Du känna Dig blåst på.
  Fast vi besitter datahantering av bästa världsklass, så kan dessa belopp inte urskiljas från den egentliga statsbudgeten…Specifika kostnader som uppkommer av den egentliga invandringen.
  Det gäller uppgifter bl.a från; socialstyrelsen, skolöverstyrelsen, arbetsmarknadsstyrelsen = arbetsförmedlingen, domstolsväsendet, kriminalstyrelsen, bostadsstyrelsen och försäkringskassan för att nämna några utgiftskällor som berörs…

  Om det händelsevis mot all förmodan ändå skulle selektioneras? Ja..Ja.. Be till Gud kan vi alla göra…
  Men tyvärr… Lösenordet är PK. Mer än svårsmält, även i selektiv datahantering…

 8. Robin_Shadowes skriver:

  Du tog verkligen orden ur munnen på mig. Trots att bilderna är mer än lovligt pixlade så syns det ändå att det handlar om blattar, troligen araber ser det ut som. Behöver inte ens koppla på min annars excellenta blatte-radar för att räkna ut detta.

%d bloggare gillar detta: