SD vågmästare i ny undersökning 7.1 procent


Klicka på bilden för att förstora den

Aftonbladet/United Minds väljarbarometer för december, genomförd tillsammans med Cint, backar Moderaterna med 2,4 procentenheter till 25 procent.

”Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar nergången. Regeringar som håller högt reformtempo blir straffade, i alla fall initialt. Förändring gör ont, men det kan uppnå högre syften som på lång sikt är rätt för en nation”.

Samtidigt som Moderaterna backar går Sverige­demokraterna framåt, till 7,1 procent. Just nu är SD vågmästare i riksdagen. Och de båda partiernas opinionssiffror visar sig hänga ihop.

Ungefär hälften av Sverigedemokraternas nya väljare sedan valet kommer från Moderaterna, säger Carl Melin.

Underbar läsning för alla svenskvänliga själar.. SD 7.1 procent och som grädde på moset så blir dom i denna undersökningen även vågmästare.

Ett liknande scenario i riksdagsvalet 2010 vore det absolut bästa för vårt land. Då måste den ”ryggradslöse” krypa till korset och be om SD:s hjälp för att få styra landet i fyra år till 🙂 men räkna då med att vissa krav skall uppfyllas.

SD ökar kraftigt igen till 7.1 procent

4 Responses to SD vågmästare i ny undersökning 7.1 procent

 1. annullera skriver:

  Underbart att få börja dagen med att läsa detta!
  SD måste in för att få till en förändring i detta land. De övriga Riksdagspartierna blundar fortfarande och ryggradslösa är de allihop! De är Sveriges största ynkryggar och svikare. Inte för att de inte kan rädda SAAB utan snarare för att de kör en invandringspolitik som är skrämmande och oansvarig samt kostar landet multum. Hur många hundra miljarder betalas ut varje år, upp med siffrorna på bordet, det skall inte sopas under mattan! Visa folket, visa väljarna, visa skattebetalarna, det kommer SD att göra. Kan det vara därför som de övriga Riksdagspartierna är så fruktansvärt rädda och nu kommer att göra allt för att bromsa SD:s framfart.

  SD år 2010! Det enda Parti som verkar vilja ta ett ansvar för sitt eget folk och för Sverige i det stora hela. Det går inte att köra huvudet i sanden hur länge som helst och köra en så korkad och oansvarig invandringspolitik samtidigt som vi själva måste dra in- och spara på allt annat, inte minst våra ungdomar, barn och gamla.

 2. Per-Åke skriver:

  Härlig morgon, Sd 7.1 och staden snötäckt. Kan knappt önska mer, jo ut kasta ut tjuvpatrasket från muslimska länder, sedan är julen komplett.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Ja, utvisning av hela MENA-packet hade varit den bästa julklapp man kunnat få.

 4. lasse skriver:

  En god fortsättning på juldagens morgon….

  Sverigedemokraterna, var det som sagt..

  Att sd tycks få en representation i den svenska riksdagen behöver nog ingen betvivla..Frågan är, hur många procent och med hur många platser?
  Sd´s hållning i EU – frågan, tycker jag däremot är den mest bekymmersamma. Partiet skulle säkert få ett betydligt större gensvar, om åsikterna i ett europeiskt samarbete vore liktydigt….Ja, t.o.m. samspelt med den svenska populationen.
  EU – förespråkarna i Sverige, blir faktiskt fler och fler för varje dag….
  Något att tänka på….

  EU, en stor och mastig politisk/ekonomiskt koloss, men trots detta, så behövs EU. Inte minst när det gäller gränsöverskridande polisiära åtgärder.
  Vi kan se på; terrorverksamhet, människosmuggling, penningtvätt och likartade ljusskygga kriminella aktiviteter. Den politiska och religiösa terrorn inte minst.
  Ett gemensamt ansvar i invandringspolitiken. Kanske en av de största utmaningar som Europa står inför…Ett proportionellt ansvar är en huvudfråga för EU.

  Ett effektivt polissammarbete måste även här, bli en prioriteringsfråga för EU…Det kan avspegla europas överlevnad på sikt.

  Även ett gemensamt försvarssamarbete är av vikt.
  Vi måste bort från det reella NATO – tänkandet och få på sikt, ett ”Europas ansvar”…. En högst prekär fråga inte minst för Sverige. Ett Sverige, där avrustningen har pågått i en oförminskad takt sedan slutet av 80 – talet. Knappt huvudstaden kan känna sig säker från ett eventuellt lågfientligt anfall.. ”Lågfientligt anfall”..Ja, märk väl, det står faktiskt så. (Något att tänka på).
  Vi kan ju bara se tillbaka på polisens effektivitet på Västberga händelserna.. Trots förhandsinfo och yttre spaning. Tror någon, att militären har ett smartare arbetssätt.. Glöm det.

  Ett finansiellt och arbetsmarknadspolitiskt sammarbete är en angelägen fråga. Vi ser dagligen på effekterna av den nuvarande ekonomiska krisen…. Ett sammarbete som tydligen behövs, även när vågorna har mojnad något….
  Tycker att Sd borde ta sitt förnuft till fånga i EU-frågan.. Skulle säket stärka förtroendet ytterliggare. Helt klart.

  Europa behövs…. ”Vi är så nära vi kan komma ett gemensamt släktskap. Smärre politiska avvikelser o. hjärtskärande diametrala åsikter i de flesta frågor…trots olika språk och små religiösa avvikelser…
  Våra ärvda gemensamma traditioner är dessto bättre i harmoniskt samklang..

  Om igen…Något för Sverigdemokraterna att tänka på…

%d bloggare gillar detta: