Mörkhyad knivman jagas i Stockholm (Pravda) visar fotoUtan orsak attackerade mannen en förbipasserande med kniv. Polisen går nu ut med en bild på hans ansikte.

”Det här är ett vansinnesdåd och vi är rädda att han kan slå till igen. Det är av yttersta vikt att vi får tag på honom, säger kriminalinspektör Lars Bröms på Citypolisen.

I onsdags, strax efter klockan ett på dagen, var en man i 50-årsåldern på väg hem från sitt arbete.

I tunnelbanan på stationen vid St: Eriksplan i Stockholm blev han plötsligt attackerad av en för honom helt okänd man.

Gärningsmannen flyger på honom. Han säger ingenting utan utstöter bara gutturala ljud. Målsäganden uppfattar det hela som ett slag och vacklar till, säger kriminalinspektör Lars Bröms på Citypolisen.

Offret förstår att han måste fly och att han måste varna andra om ”den galne mannen i tunnelbanan”. Han springer in på en butik och ber om hjälp. När han ringer polisen börjar han bli allt sämre och får allt svårare att andas.

Folk upptäcker att han är knivskuren, att han har ett jack in i bröstet. Det visar sig att han blivit attackerad med en kniv och fått en punkterad lunga, säger Bröms.

Gärningsmannen går efter överfallet helt lugnt därifrån och åker i väg med ett tåg.

Polisen tar i dag beslutet att gå ut med gärningsmannens bild i media. De säger att de är 100 procent säkra på att mannen på bilden ligger bakom onsdagens överfall.

Det är mycket ovanligt att vi gör så, men det är av yttersta vikt att vi får tag i gärningsmannen, både för allmänhetens skull och för hans egen. Han kan inte vara helt frisk”.

Att det är ytterst ovanligt att polisen visat foto eller signalement när det är invandrare som begår brott är verkligen högst ovanligt.

Men ni har fått order från högre ort (349) landsförrädare avgör vad ni får publicera eller inte.

Ta nu chansen och fortsätt publicera signalement när ni ändå fått upp farten en aning. Våldtäktsmän skall inte skyddas genom att ni mörkar och tidningarna pixlar snabbare än dom hinner skriva.

Så snabbt gick det att ringa in våldsmannen efter det att polis fick tillstånd att publicera ett foto av idioten.

Är exakt det som media skall göra alltid när det handlar om grova brott.

Polisen jagar farlig knivman

Farlig knivman gripen i Sundbyberg

Annonser

12 Responses to Mörkhyad knivman jagas i Stockholm (Pravda) visar foto

 1. A-mannen skriver:

  En svensk man från förorten slår ihjäl några lediga timmar av sin dag. Han ser både intelligent och förtroendeingivande ut. Stackars vikarie som släppte ut detta nu blir det ytterligare en sväng på folkhögskolan för honom/henne när de ordinarie stasi journalisterna har supit ut julen.

 2. Blodsven skriver:

  ”Det är mycket ovanligt att vi gör så”! Jadu Klang, men så har du oxå föga imponerande uppklarningsprocent med jämförbara länders polisväsende. Vet iofs. att bromsklossarna ofta är politiskt tillsatta pajaser till chefer som dansar efter PK-äcklens pipa, men nån jävla yrkesstolthet kunde ni väl visa oftare….

 3. Thomasson skriver:

  Kanske dags för P(k)ressen att lära sig att signalement faktiskt underlättar.

 4. Josef Boberg skriver:

  Enär Wi ALLA numera ständigt och jämt är övervakade – i mitt kära fosterland Sverige – med bl a videokameror osv är det ju lätt som en plätt att få tag i bilder och publicera dem – tycker Josef B.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Är det just sådana här noggrer man inkvoterar till polis-makten efter som uppklarningsprocenten är så låg? Det skulle kunna förklara en hel del nämligen. När det är sommar och blir för varmt så går man och lägger sig på nåt svalt och skuggigt ställe några timmar. Kanske tuggar man khat också för att fördriva tiden. När man fått ut lönen går man helt sonika och spenderar upp den och kommer inte tillbaka till arbetet förrän pengarna är slut. Som i Afrika m a o.

 6. betongolle skriver:

  HA HA tack a-mannen för ett gott skratt. Hade inte kunnat skrivit det bättre själv

 7. Lasse skriver:

  Är polisen 100% säker på, att man besitter rätt vetskap om en gärningsmann, så är en publicerad bild på vederbörande en utmärkt metod. Synd bara att det har tagit en så evinnerlig lång tid att förstå detta. Vem skall skyddas? Allmänheten eller gärningsmannen…
  Ett otroligt svårt val för vissa…
  (Har man kallat in riksdagen och fått ett godkännande?)
  Sverige är fantastiskt…

 8. TheFrog skriver:

  Robin_Shadowes: inte helt olikt vilket svenskt kontor som helst alltså, där fikapauser, rökstunder, lunchraster, tidiga hemgångar av allehanda anledningar samt fantasifulla gemensamma trivselaktiviteter äter upp merparten av arbetsdagen. Så får inhyrda konsulter, ofta invandrare, se till att det över huvud taget händer någonting.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Ja, det är väl inte helt ovanligt att man säger efter 12-13 på fredagarna att nu är det helg och så går man antingen hem eller så maskar man 3-4 timmar typ…

 9. TheFrog skriver:

  För resten, bara så att ni inte missförstår mig: jag är djävligt missnöjd med att man inte tapetserat stan med bilder på den här djäveln direkt.

 10. Johan skriver:

  Ytterligare ett ”vansinnesdåd”, alltså. Tippar att islamisters ”vansinne” kommer att öka drastiskt de närmsta åren.

  Den mystiska och oförklarliga buss-”olyckan” i Kristianstad, då en buss körde rätt in i bussterminalen och skadade ett antal väntande, kanske också har med ”tillfällig sinnesförvirring” att göra.

 11. Jo skriver:

  Toppen på ett isberg är detta och vi kommer att bli varse om att mörkrets makter är mer utbredda än vi tidigare vetat om.

%d bloggare gillar detta: