Hofors jublar när flyktingbarnen kommer


HOFORS Rekryteringen av personal för att ta hand om de 30 ensamkommande flyktingbarnen är i stort klar. Nu fattas bara ett par tre lärare, uppger socialchef Jan Bornestig.

”I slutet av oktober tog kommunstyrelsen beslutet att Hofors skulle ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn. Ett högt antal i förhållande till kommunens storlek, men avgörande var att kommunen har bra lokaler.

Nu har 13 män och 11 kvinnor fått besked att de får börja den 1 mars nästa år. Flertalet från närregionen och Mellansverige.

Vi har känt oss lite som jultomten när vi i dagarna gett besked om anställning, säger han.

Jan Bornestig räknar med att flyktingbarnen i första hand kommer från Somalia, Afghanistan och Eritrea. Men det enda som kommunen kan styra är åldern på ungdomarna och här har kommunen begärt att de ska vara 16 år.

Verksamheten med ensamkommande flyktingbarn är helt självfinansierad med bidrag från Migrationsverket”.

Verksamheten är självfinansierad, vilket förbannat skitsnack. Det är som vanligt vi skattebetalare som finansierar hela rubbet.

Varje flykting kostar 87 000 tusen kronor per månad, 30 stycken tar Hofors emot, 87 000 kronor gånger 30= 2.67 miljoner varje månad året runt.

Till detta till kommer ytterligare massor av miljoner som kommunen får för varje ”barn” dom tar emot.

Jan Bornestig känner sig Jultomten när han får anställa 24 personer som skall bistå dessa skäggbarn dygnet runt.

Om han istället sagt nej till flyktingar och gett dom han tänker anställa 50 000 kronor i månaden för att inget göra alls, så hade det blivit avsevärt mycket billigare.

Självfinansierad verksamhet!!! Är du blind och döv Jan Bornestig eller bara hjärntvättad av PK-eliten?

Under Stig Bornestigs artikel står följande ”Allt fler i behov av bidrag” Usch så spyfärdig man blir av dumma människor.

Nya jobb när flyktingbarn ska tas emot

Annonser

8 Responses to Hofors jublar när flyktingbarnen kommer

 1. Tarzan skriver:

  Jag ser det så här , många i Värmland jobbar i Norge för det är arbetslöshet i små orterna. Såsse pundhuvudena i Hofors löser problemet med skäggabarn som behöver mycket personal. Ett stort antal skäggabarn stannar i Värmland och blir värstingar och socialfall och ekonomin blir ännu sämre.
  – Sverige behöver nya entreprenörer som skapar jobb – skäggabarn blir aldrig entreprenörer bara en kostnad.

 2. småföretagaren FSE skriver:

  Jag håller med Dig, Tarzan, och säkert många med mig
  i företagarföreningen. Vi kommer inte att kunna erbju-
  da särskillt många av dem som kommer från MENA-området
  något produktivt arbete. Dessutom rationaliseras många
  blivande pensionärers jobb bort, så väldigt många kom-
  mer att föbli ”eviga bidragstagare”

 3. A-mannen skriver:

  Tänk att bli socialchef med så jävla lite logiskt tänkande och mattematisk kunskap,helt otroligt att dessa quislingar tillåts husera i dagens Sverige. Jag är ta mig faan övertygad om att vi inte har de politiker och tjänstemän vi förtjänar vi etniskt svenska skattebetalare!

 4. Hasse 51 skriver:

  Hej & hå ! Fortsätt bara i ”fattig” kommuner att skära i skola , vård & omsorg ! Satsa mer på ”skäggbarn” för du/ni kan vara lugna : det kommer fler. DETTA MINA VÄNNER ÄR BARA BÖRJAN ! Ska vi tigande sitta och se på hur vårt samhälle monteras ned ? Jag säger som ovan : JAG MÅR ILLA !

  Hasse,fortfarande i snön

 5. En vän i kampen skriver:

  Taezan, Hofors till skillnad från Hagfors ligger i Gästrikland, inte Värmland.

  Värt att notera är att Hofors Kommun har mindre än 10 000 invånare och att orten Torsåker där förläggningen placeras har mindre än 2000 invånare. Hur kommer dessa 2000 personer att påverkas av att ”berikas” med 30 unga muslimska män?
  Det ska bli spännande att se vad man får för brottsutveckling i Hofors kommun som helhet och inte minst i lilla Torsåker. Spåren från tidigare mottagande av ”flyktingar” i kommunen förskräcker.
  Arbetstillfällena är dock behövliga och som jag ser det kan det föra det goda med sig att många ”batikhäxor” som fått arbete vid förläggningen kommer att exponeras för verkligheten på ett sätt de ej gjort tidigare och det kan få en del av dem att inse vad det handlar om. Välutbildade batikhäxor i Hofors har i allmänhet nära kontakt med lokalpolitikerna så det kan leda till en snar förändring.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Man får väl förbereda sig med att köpa in x-antal arkapparater till skäggabarnen men å andra sidan så lever dom ju efter koranen å då får dom väl inte raka sig. Man får väl bygga en ny jihad-skola eller lägga ned en svenne-skola och göra om den till skola åt skäggabarnen som jua alltid är mycket viktigare än dom svenska.

 7. Robin_Shadowes skriver:

  rakapparater skulle det ju ha stått.

 8. Kunta skriver:


  En klockren satir på hur massinvandringen organiseras.

%d bloggare gillar detta: