Nästan en femtedel har utländsk bakgrundFolkmängden i Sverige har ökat med rekordartad hastighet under 2009, visar preliminär befolkningsstatistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

”Under året har antalet svenskar ökat med 84 000. När det nya året inleds kommer folkmängden att vara 9 340 000 personer. En så stor ökning har bara noterats en gång tidigare, nämligen 1946, enligt SCB.

Att ökningen är så stor beror på ett fortsatt högt antal födda och en hög invandring, men också på en kraftigt minskad utvandring och något minskat antal avlidna”.

Fler somalier kommer till Sverige

Invandringen fortsätter att ligga på höga nivåer. Under 2009 beräknas 102 000 personer invandra. Största invandrargruppen är återvändande svenska medborgare, följd av irakier och somalier.

Återvändande svenska medborgare kan således var tidigare invandrare.

Invandringen av somalier har ökat med 50 procent. Liksom tidigare år är en något större andel av invandrarna män.

Nästan en femtedel har utländsk bakgrund*

Drygt 19 procent av befolkningen har invandrarbakgrund. 117 000 av dess är bl.a Irakier.

Stora utvandringsgrupper är danskar, finländare och norrmän som främst flyttar till sina medborgarskapsländer.

Politikerna fortsätter på sin inslagna linje att på sikt byta ut svenska folket mot så kallade ny-svenskar..

Nu flyttar både danskar finländare och norrmän hem igen. Har full förståelse för deras beslut att lämna det sjunkade skeppet i tid.

Håller självklart inte med om SvD:s påstående att det finns fler än 9,3 miljoner svenskar 2010. Drygt 20 procent är invandrare och flera av dessa är inte ens svenska medborgare men kallas för svenskar ändå.

Väldigt missvisande och felaktigt.

Fler än 9,3 miljoner svenskar 2010

SCB-rapporten

Folkmängden i Sverige har ökat med rekordartad hastighet under 2009

Hög invandring en del av orsaken

Annonser

15 Responses to Nästan en femtedel har utländsk bakgrund

  1. Tarzan skriver:

    Jag förstår att danskar finnar och norrbaggar flyttar hem igen, det skulle jag också gjort.
    -Spikharry skulle kunna starta en förmedlingsverksamhet för svenskar som vill flytta till Norge och arbeta. Jag tror det skulle vara uppskattat.
    – För några år sedan pratade man om BRAIN DRAIN i affärs tidningarna alltså högutbildade duktiga svenskar som flyttar utomlands och får fina välbetalda jobb.
    Tyvärr pratade man inte samtidigt om socialfallsimporten dvs somalier irakier och annan musse skit. Om ni visste hur många kommande pensionärer
    som har planer på att flytta till soligare länder med sina pengar ………………

  2. Per-Åke skriver:

    Har själv funderat ett bra tag på att lämna sverige för alltid, bor i frölunda som är värsta gettot, blattarna gör precis vad dom vill.

    Flyttade dit på sextiotalet, hur fint som helst vi kunde ta en promenad när vi ville på dygnet fram till början på nittotalet.

    Nu vågar ingen sig ut längre på grund av invasionen av muslimska våldsmän.

    Min pension räcker knappt till spårvagnskort. när allt det övriga är betalt.

    Så lever vi pensionärer i dagens mångkulturella samhällen.

    Tack för det Mona och Fredrik.

    Sd i riksdagen 2010 annars flyttar jag och många andra som byggt upp detta land.

  3. Thomas skriver:

    Jag är Civilingenjör och har jobbat i Norge lite till och från på olika uppdrag sedan 2006, men nu drar jag ut sladden och tar ett fast jobb i Oslo i Januari.

    Blattifieringen och den politiskt korrekta fördumningen har gått så snabbt och nått sådana proportioner de senaste åren att det blivit helt outhärdligt.

    Journalisters idoliserande av 22-åriga Somalier som kommer till Sverige utan id handlingar och direkt skrattretande påstår sig vara 14 år, ”ensamkommande flyktingbarn”, blev droppen. Nu räcker det för mig.

  4. nadacomprende skriver:

    Jag är förmodligen bara hälften så gammal som du (34), Per-Åke, men kan i alla fall tycka att det var mycket bättre förr. Vad är det som sker i vårt land?

  5. spikharry skriver:

    Blir nästan gråtfärdig av hur illa som Svenska politiker uppför sig mot dessa människor som byggt upp landet.

  6. Micke skriver:

    Håller med Per-Åke, detta liknar mest skit. Kollar man lite på staplarna är det alltså så att födelseöverskottet (födda-dödda) är 20 tusen. Samtidigt har 38 tusen emigrerat. Alltså är det ett minus på 18 tusen svenskar i Sverige 2009.
    Detta ska jämföras med lite över 100 tusen invandrade.

    Så hur man kan påstå att antalet ”svenskar” ökat med 84 000 är en ren gåta. Är det ”svenskar” från Somalien, Afghanistan och Irak som har blivit hitsmugglade för sådär 100 tusen per näsa? Blev de svenskar när de smugglades över gränsen?

  7. Fredde@76 skriver:

    Kan bara hålla med er alla om att det är snart dags att packa bilen och bege sig till Norge . Det kanske är bäst så , för när det snart inte finns tillräckligt med hårt arbetande svenskar kvar i detta blivande u-land så kanske patrasket i regeringen kommer till insikt att dem
    har fått sig en spark i röven som protest och då kan smilfinkarna stå där med skägget i brevlådan när skatteintäkterna uteblir .

    Norrmännen har helt klart fattat galoppen när det gäller det här med invandringen från Mena-länderna . Läste för ett tag sen att dom skicka hem ett sexti-tal
    kriminella Irakier . Det är rätt , passar det inte så varsågod här är en enkelbiljett till ert hemland.
    Förövrigt så för ett tid sen så var här Norska politiker och besökte Sverige , närmare bestämt Rosengård och Illmar var guide till detta sällskap.
    Illmar han sprang där och berömde hur fint det är på Rosengård och det ena med det fjärde , det ända de Norska politikerna konstaterade var att så vill man inte ha det i Norge . Ett klokt beslut tycker jag !

  8. Hasse 51 skriver:

    Ponera att Mona+Maria får best eft nästa val ( ok m hjälp utav Ohly) Så, vad händer då : som Maria har sagt så öppnas Sveriges gränser, all slags kontroll lägs ned ! Hur länge fungerar Sverige eft en sådan manöver : Troligen inom 5 mån är Svenska staten bankrutt inga internationella långivare finns tillgängliga arbetslösheten o anarkin tar överhand de som kan flyr förstås……Men då händer det Med hjälp utav Muslimska medel ( makt+monementära) tar Islam lugnt o sansat över Sverige samt avskaffar demokratin
    samtidigt som de inför sk sharialagar . Och inom 12 mån har Sverige som vi ser det slutat att existera .Men Mona+Maria ( o k då Ohly oxå) har blivit ngt slags Quslingar o driver ngt slags minestär
    som är direkt underställd den styrande Imamen som tillsäts . TÄNK NU JOBBA FÖR ATT FOLK MÅSTE BEGRIPA INNEBÖRDEN AV VAD SOM SADES IMORSE PÅ SVENSK RADIO OM BEFOLKNINGSÖKNING I SVERIGE ! Jag tror på demokrati i Sverige men kl är fem i tolv SE UPP ! Hasse

    • Robin_Shadowes skriver:

      Det kan mycket väl bli så som du skriver att Sverige som vi känner det ej längre kommer att existera om blott ett till ett och ett halvt år in i framtiden! Undergången är nära! När kollapsen kommer och muslimerna tar makten så kommer SÄPO och FRA komma i deras händer. Att ta reda på vilka som har kränkt islam på bloggar och forum kommer bli en barnlek. Sådana som oss kommer bli fritt villebråd för muslimerna och bara tortyr och avrättning väntar oss. Bor ni nära gränsen till ett grann-land så var beredd att sticka på kort varsel även om ni blir tvungna att lämna alla ägodelar bakom er.

  9. peter a skriver:

    Under normala omstandigheter sa ar en okande befolkning bra. Rent ekonomiskt brukar det betyda ”fler sakattebetalare” och ett land kan fa battre levnadsstandard over en langre period. I sveriges fall ar det tvartom, vi tog in 101 000 asylfall 2008, plus antalet nyfodda invandrarbarn som om jag inte misstar mig var 66 000. Det blir 167 000 nya invandrare till Sverige som antas leva pa var valfard samtidigt som runt 40 000 svenskar utvandrade, de var skattebetalare.

    Om man gor en overslags berakning sa forlorar Sverige 40 000 x 200 000 kr per person i skatteintakter pa de utvandrade sakttebetalarna. Dvs 8 miljarder kronor gick forlorade for Sverige, och den siffran aterkommer varje ar.

    Vi tar samma siffra som bas, det kostar 200 000 kr om aret att bo i Sverige. De nya kostar Sverige 33.2 miljarder om de blev 166 000, en siffra som aven den aterkommer varje ar tills nagra av den borjar betala skatt.

    Forlusten for Sverige var darmed 41.2 miljarder bara for en arskull under ett ar. Om samma siffror galler varje ar sa kostar det INTE 41.2 x 10 ar = 412 miljarder. Det blir mer eftersom de kommande arkullarna maste laggas till den siffran. Nasta arskull kostar aven den 41.2 miljarder kronor varje ar, darmed skulle bara tva arskullar kosta,82,4 miljarder x 10 ar. 824 miljarder under 10 ar. Visste ni det?

    Rakna ut resten sjalva och fraga er, varfor har ingen kommun eller regeringspolitiker velat redovisa dessa kostnader?

    Hur har Sverige vunnit pa att ta emot 3 miljoner flyktingar, anknytingsfall, kvotflyktingar och en rad andra kategorier under de senaste 25 aren?

    Vad tjanade vi pa det, eller rattar sagt vad kostade det?

    Om vi spenderat en tusendel av de kostnaderna pa att hjalpa riktiga flyktingar i sin hemregion skulle vi kunna vara ett mycket rikt och valbargat land, nu ligger vi i Europas botten och forsoker kravla oss ner mot en utomeuropeisk levnadstandard. Dit nar vi snart eftersom moderater och sossar och de andra har bestamt att deras viktigaste prioritet ar en massinvandring av analfabeter och socialfall och krimimella och ofarliga valfardsturister. Grattis Sverige, ni valde era politiker och fick som ni valde.

  10. Tarzan skriver:

    Tack Peter A för din matte lektion.
    När jag läste ekonomi och samhällsvetenskap för nästan 40 år sedan så stod det i böckerna om närande och tärande. Närande är naturligtvis de som jobbar.
    Vi pratade en hel del om detta och det var ungefär som vi kände på oss att något skulle hända i framtiden. Vi förstod att när 51 % av befolkningen är tärande då kommer ekonomin att krascha. Vi kommer närmare denna punkt och då går Sverige i konkurs.
    Slutligen ni vet att närande och tärande inte används längre. eftersom alla ÄR JU LIKA !!!

  11. markus skriver:

    Ungefär 6500 danskar, finnar och norrmän flyttade hem under 2008, och drygt 6500 finnar och danskar flyttade till Sverige. Hur många norrmän som flyttade in ids jag inte leta upp, och siffrorna för 2009 är inte klara än.

    Mickes matematik är kort sagt märklig. Alla som emigrerar är svenskar, ingen som invandrar är svensk. I verkligheten är nettoströmmen av svenskfödda till utlandet i runda slängar 5000 personer per år. Det är som jag ser det en entydigt positiv siffra. (Tänk på att sett över en längre period kan man definitionsmässigt inte ha någon nettoström in i Sverige av svenskfödda.)

    Att några få (mindre än en promille) av oss 8 miljoner svenskfödda årligen flyttar utomlands utan att återvända känns högst naturligt och inte konstigare än att en stor del av exempelvis de finlandsfödda som idag bor i Sverige aldrig kommer att återvända till Finland.

    Om alternativet till Mona och Maria är en statsledning lika analytiskt skicklig som peter a så är det nog bara att konstatera att Sverige kommer att fortsätta välja massinvandring.

  12. Tarzan skriver:

    Jag såg precis nu på SVT ett program om ungdomsarbetslösheten. 125 000 Svenska ungdomar (inkl blattar ) är arbetslösa och enligt det norska skatteverket jobbar 75 000 svenska ungdomar i Norge. Om man räknar med alla dom som jobbar i Danmark och England och Spanien så skulle detta betyda att en 120 tusen arbetar utomlands. Detta betyder att vår ungdomsarbetslöshet är enorm.
    Hur ska våra unga människor kunna sätta bo och skaffa barn under sådana omständigheter ????
    -Politikernas lösning är att dom somaliska kvinnorna föder barn istället och lever på såssebidrag.

  13. Lasse skriver:

    Det finns en viss orsak, varför de 3 bidragspartierna på vänsterkanten och allianshögern, har en välvillig inställning av en ständig ökad invandring på årsbasis….

    I korthet;
    Väljarunderlaget på sikt för de 3 bidragspartiena…

    En stentuff konkurrens om billig o. villig arbetskraft för allianshögern eller bolagshögern om Ni så vill…

    Man kan utvecka detta i flera steg, vad gäller allianshögerns framtida möjligheter till regeringsinnehav. Bidragspartiernas lojala inställning till de fackliga organisationerna. Deras syn bl.a. på konkurrens om arbetskraft och i dess förlängning… ”Billiga löner” …Men..men.
    Klockan är alldeles för mycket…

  14. Niclas skriver:

    Men hörni – på 40-talet var vi djävligt fattiga och hade få invandrare. Nu har vi fler invandrare och har bättre levnadsstandard än någonsin tidigare. Om 100 år kommer vi ha ännu färre lintottar men må ganska bra ändå

    Uppriktigt sagt har jag svårt att fatta vad ni gnäller över.

%d bloggare gillar detta: