Landshövdingen Lars Engqvist (S) kostar miljonerGenerösa regler kring representation tillåter privata fester i residenset, middagar med sprit och underhållning, egen husfru och chaufför.

”Det är som ett litet slott i miniformat – Landshövdingens residens i Jönköping anno 1886. Här är landshövdingen Lars Engqvist ålagd att bo i den 259 kvadratmeter stora lägenheten som han betalar hyra för och det är bara en dörr emellan representationslokalerna på över 1 000 kvadratmeter där han håller middagar och julbord.

Trots lågkonjunktur har inga neddragningar heller gjorts. För 300 000 kronor varje år bjuds här runt 1 000 personer på middagar med vin, avec till kaffet och sprit till julbordet. För det mesta höga potentater och beslutsfattare men även men även frikyrkor, invandrarföreningar och organisationer.

De generösa reglerna har även tillåtit Lars Engqvist att ha ett privat bröllop för sin dotter i residenset men också sin egen 60-årsfest och en kusinträff, berättar han.

Jag har möjlighet att använda de lokalerna utan att betala hyra för det och det ingår i den bostadsplikt som vi har.

Generösa regler som tillåter egen vinkällare, egen husfru, egen chaufför och dubbla kontor.

Landshövdingen själv försvarar representationen och de generösa reglerna med att länen behöver ett visst mått av högtidlighet”.

Drygt 2.6 miljoner kronor per år tvingas vi skattebetalare avvara för att Lars Engqvist (S) skall njuta av livet i sin residentbostad där han bl.a bjuder in invandrarföreningar.

Lars Engqvist säger själv att han är ”skyldig” att bo där stackars lilla dig, måste kännas jobbigt att bli påtvingad ett sådant boende?

Social(O)demokraten Lars är sedan 2005 ordförande för S-märkta Sveriges Television.

Alla skall gemensamt medverka till att spara och spara, bortsett från socialdemokrater och deras framtidshopp invandrarna.

Vänsterpartisten Lars Bäckström som själv motionerat både för att avskaffa monarkin och landshövdingetiteln har nu ändrat sig sedan han blev ”Landshövdning” och njuter nu av sitt hårda arbete.

4 miljoner har kommunisten kostat oss under två års tid. 83 800 kronor i månader har Lars Bäckström i lön för att vara landshövding.

Även han lider i det tysta ”Jag får inte välja där jag vill bo”.

Landshövdingen Lars Engqvist (S) kostar miljoner

Kommunist-landshövdningen Lars Bäckström

Annonser

6 Responses to Landshövdingen Lars Engqvist (S) kostar miljoner

 1. Blodsven skriver:

  Javisst är dom trovärdiga, dessa förkämpar för den lilla människan! Jag som trodde att våra skatter skulle gå folket till del. Gamla människor ligger hjälplösa i sin egen avföring pga av nedskärningar, medans dignitärerna firar 60-årskalas och privata bröllop för våra stålar. Hade fanskapet jobbat ihop sina stålar på hederligt arbete eller drivit ett framgångsrikt företag, så kunde väl svinet fått njuta…

 2. Katinka Glahd skriver:

  Jojo,Fulle Lasse som personalen på ett hotell kallade honom,där han ofta var på konferens(läs ”skattebetald fyllefest”)is still going strong!

 3. Tarzan skriver:

  Det kända fyllot Lars Engqvist körde först den socialdemokratiska blaskan ARBETET i konkurs. Sen var det dax att som kommunalråd köra Malmö i botten och som tack för det blev han minister i såsse regeringen.

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Undrar vad August Palm, en annan känd Malmö-bo hade tyckt om sin sentida parti-kamrat? Hade han månne börjat låta som Kapten Haddock när han kommit upp i varv?

 5. Jan Olausson skriver:

  Med de krav som vi ställer på personer i offentligheten måste vi unna dem vettiga förhållanden.
  Det måste kosta något och vara & en av oss behöver ju
  inte betala 2,6 miljoner. Det stannar väl 10-12 kr / person. Jag avundas inte offentliga personer. De är påpassade jämt. Bra att någon vill ta på sig ansvaret.
  Ett önskemål som jag har är alkoholfri representaion
  och framför allt ”Vit jul” God Helg önskas Lars Engkvist med familj och flera offemntliga personer med
  familjer.
  Janos (Kd)Blåbandist

 6. Royce Minterfors skriver:

  Svenskarna-Det mesiga folket, som inte
  gör nånting. Bara låter sig förtryckas.
  Och trampas på.

%d bloggare gillar detta: