Rosengård: ligisterna får filmasRäddningstjänsten Syd har fått tillstånd att ha övervakningskameror monterade på släckbilen vid utryckning i stadsdelen Rosengård i Malmö.

”Länsrätten har givit tillståndet och anser att behovet av att övervaka väger tyngre än de boendes integritet, skriver Skånska Dagbladet. Därmed går länsrätten emot ett beslut i oktober av länsstyrelsen som sagt nej till kameror, ett beslut som Räddningstjänsten Syd överklagade.

Brandmän har tidigare utsatts för fyrverkeribeskjutning, stenkastning och flaskkastning bland annat vid utryckningar.

För att personalen ska känna sig tryggare är tanken att utrusta en släckbil med två kameror, som ska filma 36 grader runt bilen både när den körs genom bostadsområdet och när den står stilla. Filmen sparas i ett dygn. När ett brott har begåtts överlämnas filmen till polisen, skriver tidningen”.

Länsrätten går emot länsstyrelsen och godkänner Räddningstjänstens krav på kameror. Skam vore det väl annars om även länsrätten sagt nej. Ligisterna skall självklart kunna identifieras och dömas för sina handlingar.

Äntligen en myndighet som vågar gå emot PK-elitens argument att kameror är är kränkande för dom kriminella.

Kameror på brandbil i Rosengård

Annonser

12 Responses to Rosengård: ligisterna får filmas

 1. Mikael skriver:

  Det är tragiskt att man måste montera övervakningskameror på räddningsfordon, men det är ju å andra sidan nödvändigt eftersom dessa ligister från andra sidan världen hatar oss och skiter i allt vad mänsklighet heter. Hoppas polis och ambulansfordon får kameror också.

 2. nadacomprende skriver:

  Det var ta mig tusan djävlar det bästa jag har hört talas om ända sedan jag konfirmerade mig. Ändå bäst att nypa sig i armen.

 3. Zeke skriver:

  Allt för länge har ”mesostarna” i vårt land fått styra allt rakt ut i fördärvet.
  Varför försvaras ligisterna ideligen av både politiker, media och andra vänsterutopister. Däremot åtalas en gammal trotjänare inom folkrörelsen för att han givit en uppstudsig och destruktiv 12-åring en örfil.

  Skicka hem 12-åringen och hans kompisar till åklagaren och låt dom gå lös på hans bil och hem.

  Kamera på brandbilar är bra.

 4. Mack skriver:

  Hur mycket hatar man det svenska samhället när man ger sig på personal i brandbilar, ambulanser och bussar? Många av de här rötäggen gör inget annat än att bekräfta fördomar och odla rasism (åt båda hållen). Jag tycker inte synd om de för det är till stor del självförvållat.

 5. Nisse skriver:

  Man tycker ändå att just brandkåren borde kunna ha utomordentliga motmedel mot alla länders huliganer…
  De har väl bilar med en himla massa vatten som skulle kunna släcka både entusiasmen hos illfäningarna och göra att fyrverkeriet falnar och dör?

 6. Lasse skriver:

  Om dessa bedrövelser hade inträffat när jag var kille på 50 – talet…så hade det inte behövts några kameror i räddningsbilarna.. Varför? Därför, att på den tiden… så hade vi snorungar åkt in på stubben på en uppfostringsanstalt.
  Då var det hårda bandage som gällde…
  Nu, är det mest flum från vaggan till graven med det mesta i svenskt sammhällsliv…..

 7. C. Itron skriver:

  Jag är skeptisk. Erfarenhetsmässigt så brukar det här med kameror ha en tveksam effekt. Dålig upplösning på filmen och halsdukar/luvtröjor brukar medföra att det mest ser ”mörkt” ut.
  Vänd slangarna mot buset, efter att blivit dyngsur ett par ggr så är det nog inte lika roligt längre.

 8. anna Sanday skriver:

  Svenska myndigheter måste få klart större rättigheter att vidtaga åtgärder mot ligister ( som enligt vissa källor uppviglas av muslimska intriger) Direkta kännbara straff ger rätt signaler. Kräv också att utbildningsnivån i Rosengård höjs. Den som inte klarar sina prov ska inte få någon ersättning. 70 % av den somaliska kontingenten kan inte läsa och skriva och kommer därför inte in på arbetsmarknaden. Om en medborgare vid 20 års ålder inte kan läsa eller skriva ska medborgaren förvisas urlandet! Särskilt gäller det att hjälpa kvinnorna att få skriv och läskunskaper

 9. anna Sanday skriver:

  Kvinnorna måste befrias från det muslimska okunskapsoket!

 10. kalle008 skriver:

  Oerhört kränkande! Det visar ju att personerna i Rosengård påstås vara störande! Någon stenkastare kan ju få sitt rykte förstört om bilderna kommer ut!

 11. Jo skriver:

  Jag är en stor dyrkare av våra samhällshjältar dvs pols,brandkår och ambulanspersonal! Ge samtliga kriminella blattar en enkel hembiljett och ta med deras släktingar på samma gång när dom antastar hjältarna!

 12. Jo skriver:

  pols??! Hahaha POLIS ska det ju vara *S*

%d bloggare gillar detta: