SD rekord i Synovates undersökning 5,3%
DN/Synovates december­mätning. De tre rödgröna partierna får tillsammans 49,4 procent mot 42,9 för de fyra regeringspartierna. I november var övertaget 48,7–45,4.

Om det vore val i dag skulle Socialdemokraternas Mona Sahlin kunna bilda en majoritetsregering tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Sverigedemokraterna får sin hittills högsta notering med 5,3 procent, men det räcker inte för att kunna få en vågmästarställning.

”Den enda stora förändringen i DN/Synovates mätning är nedgången för Moderaterna till 26,7 procent, jämfört med 30,2 förra månaden. De senaste veckornas debattstorm om förändringarna i sjukförsäkringen för långtidssjuka och förtidspensionerade verkar ha slagit igenom i opinionen. Det märks också på i vilka grupper Moderaterna förlorar stöd.

Partiet har ett stort tapp bland äldre väljare, över 60 år, och bland lågutbildade, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring.

Moderaterna är knappt ett år före riksdagsvalet tillbaka på ungefär samma nivå som i valet 2006. De övriga borgerliga partierna ligger samtliga under valresultatet. Folkpartiet får 6,7 procent, mot 7,5 i valet, Centerpartiet 4,9, mot 7,9 procent 2006, och Kristdemokraterna 4,7, jämfört med 6,6 i förra valet.

Vänsterpartiet ligger på 5,3 procent, mot 5,8 i valet.

Bland småpartierna utanför riksdagen ligger Piratpartiet på cirka 1 procent i mätningen”.

Utifrån undersökningar vi gjort tidigare tror jag att de som säger att de ska rösta på Sverigedemokraterna också kommer att göra det, säger Anders Sannerstedt.

Sverigedemokraterna fortsätter klättra uppåt och erhåller 5,3 procent den högsta siffran hittills i Synovates mätningar.

Ett troligt scenario är att ryggradslöse Reinfeldt tvingas att be SD om deras stöd för att få fyra år till efter valet.

Ser väldigt bra ut för sveriges enda svenskvänliga parti 9 månader innan valet. Hoppas det håller i sig och ökar mer och mer.

Svenska folket vill ha en förändring vilket kommer att visa sig nästa år. Ser att vissa kommunistbloggar och andra svenskfientliga bloggar (S) m.m. som vanligt gör allt för att förminska SD:s dokumenterade stöd i väljaropinionen.

En av dom vanligaste lögnerna är att SD inför riksdagsvalen brukar få högre stöd i väljaropinionen än vad slutresultatet blir.

Rena rama skitsnacket, inför riksdagsvalen 2002 och 2006 visade dom flesta opinionsundersökningar att SD skulle erhålla drygt 0,7 procent respektive 1,4 procent.

Hur det blev vet nog dom flesta svenskvänliga väljare. 2002 fick SD 1,44 procent och 2006 2,93 procent, en ökning med lite drygt 100 procent mot vad opinionsundersökningarna pekade på.

Det lutar nu mot att SD återigen vid nästa riksdagsval 19 september 2010 mer än fördubblar sin siffror igen.

Sverigedemokraterna ökar med 0,6 procent och får sin hittills högsta notering i Synovates mätningar med 5,3 procent

Moderaterna backar SD ökar

Annonser

3 Responses to SD rekord i Synovates undersökning 5,3%

 1. silverblott skriver:

  Moderaterna och SD måste få egen majoritet och regera Sverige för att få landet upp ur träsket!

 2. spikharry skriver:

  Dom flesta moderater har samma inställning som SD:are men tyvärr så vågar dom inte säga det rakt ut. Men när dom tror videokameran är avstängd är det en annan sak.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Rösta för h-e inte på Moderaterna för det kommer bli vår undergång!

  Slutar med att så här skrev ett par av detta muslim-pack som kommentar på en annan blogg:

  Anonym sa…
  ISLAM är fram march ALLAH AKBAR. Snart är Bror Waberi statsminister. Rösta mina muslimska bröder och systrar snart vänder hela Sverige ansiktet mot det välsignade Mecca. Snart råder Shariah lagar i detta förrutna gudlösa samhälle
  måndag, 14 december, 2009

  Anonym sa…
  Det är vår skyldighet som muslimer att rädda er otrogna från den eviga bestraffningen. Vi älskar er och vill härska för att kunna rädda er. Kära otrogna jag uppmanar er alla att rösta för Waberi. Om några år är han statsminister. glömm inte att vi muslimer fortplantar oss som kaniner och inom loppet av 30- 50 år är vi majoritet. Vi lär föda flera Waberior, även om waberi inte når målet så lär hans barn och barnbarn göra det. Inget kan ni göra åt det. Underkasta er istället och rösta för Waberi.
  MVH Svenslmuslimen Mohammed
  måndag, 14 december, 2009

  Med andra ord, Moderaterna är numera ett renodlat islamist-parti som enbart har kulturberikarna från MENA som sitt fromma mål att gynna på oss svenskars bekostnad. Gör vi ingenting nu så kan denne Waberi mycket väl bli landsförrädaren Schweinfeldts efterträdare om några år. Inte vill ni väl se detta muslim-pack på statsministerposten? Se själv, muslimerna kommer uppmana de sina att rösta på M, kanske rent av person-rösta på just Waberi. 2010 kommer han in i riksdagen, 2014 i regeringen och 2018 är han kanske vår nye statsminister! Om vi inte gör någonting.

%d bloggare gillar detta: