Invandrare ska inte omfattas av sparåtgärder


”Skam att spara på barn”

I år och nästa år sparar Trollhättan in 32 miljoner på skolan. Det betyder färre lärare, och fler undervisningstimmar för dem som blir kvar. I dag besökte Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén Sylteskolan i Trollhättan, en av de skolor som drabbas av den ekonomiska krisen.

”Sylteskolan är en illustration av hur stora behoven är inom svensk skola. På Sylteskolan ser vi konsekvenserna av hur det går när man inte satsar, säger Eva-Lis Sirén.

Det är elevernas resultat som halkar efter på Sylteskolan, och inte bara där. I Lärarförbundets årliga rankning av skolornas kvalitet kom Trollhättan på sjuttonde sämsta plats.

Samtidigt drar kommunen alltså ner på antalet lärare. Omkring 180 lärare har varslats under året och ett hundratal lärartjänster har försvunnit genom pensionsavgångar och indragna vikariat”.

Orskaken till Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén kritik kommer som ett brev på posten ”Sylteskolan, en skola där många elever har invandrarbakgrund och behöver särskilt stöd i undervisningen”

Man måste rikta pengarna dit behoven är som störst och i Trollhättan har man större behov än på många andra ställen.

Inom i stort sett alla områden är sparåtgärder ett måste på grund av den rådande lågkonjukturen, men som vanligt så är det enligt PK-eliten fel att spara pengar om det berör invandrare.

Behöver knappast påpeka vilken färg Eva-Lis Siréns parti har.

Många elever har invandrarbakgrund och behöver särskilt stöd i undervisningen

Annonser

3 Responses to Invandrare ska inte omfattas av sparåtgärder

 1. Per-Åke skriver:

  ”Sylteskolan, en skola där många elever har invandrarbakgrund och behöver särskilt stöd i undervisningen”

  Du din röda jävla politisk korrekta slyna, det finns svenska barn som också är i behov av extra stöd, men dom pissar du väl på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Blir så jävla upprörd när apejävlar tar i-ungdomar under sina vingars beskydd dagligen, och sedan spottar svenskarna rakt i käften.

 2. Thomasson skriver:

  Glöm inte att SAAB nu ska läggas ner, vilket tillkommer lämpligt med tanke på att artikeln handlar om Trollhättan.

  Det innebär ju givetvis att det kommer att flöda över med arbetsmöjligheter och därmed intäkter till nämd skolpolitik och undervisning.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Hade man slängt ut alla musslor ur landet så skulle det inte behövas några besparingar.

%d bloggare gillar detta: