Muslimer accepterar inte folkomröstningen


Schweiziska folkets beslut att förbjuda bygge av minareter överklagas nu till ­Europadomstolen. En tidigare talesman för moskén i Genève driver fallet.

”I tisdags lämnade Hafid Ouardiri in överklagan till Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg. Ouardiri vill att domstolen beslutar att minaretförbudet är oförenligt med Europakonventionen för mänskliga rättigheter.

Samtidigt skickade Ouardiri brev till den schweiziska regeringen och samtliga medlemmar i Europarådet för att informera dem om agerandet.

Tidigare har FN-kommittén för mänskliga rättigheter slagit fast att schweizarnas minaretförbud strider mot FN:s konvention om politiska och civila rättigheter, som Schweiz har ratificerat. Regeringen har också påpekat att förbudet inte är förenligt med Europakonventionen och religionsfriheten. Men samtidigt fastslår regeringen att man vill följa folkviljan.

I slutet av november röstade 57,5 procent av schweizarna för ett minaretförbud. Vissa menar att det viktigaste är att följa folkets röst, även om det blir till priset av att Schweiz måste riva upp förbindelser till internationella konventioner. Andra menar att regeringen bör annullera folkomröstningens resultat om det fastslås vara oförenligt med folkrätten. Minaretförbudet har redan införts i den schweiziska konstitutionen”.

Hafid Ouardiri tidigare talesman för moskén i Genève driver frågan om minaretförbud vidare till EU-domstolen. Vad han indirekt säger är att folkomröstningen och demokratin inte får segra.

Vad blir nästa steg? skall riksdagsval som inte passar vissa grupper också överklagas?

Folkviljan skall åsidosättas på grund av att folkomröstningen inte passade muslimernas agenda.

En tidigare talesman för moskén i Genève driver fallet

5 Responses to Muslimer accepterar inte folkomröstningen

 1. Hasse 51 skriver:

  Då är väl allt solklart ! De ACCEPTERAR EJ DEN VÄSTERLÄNSKA DEMOKRATIN om den inte går ”deras” väg vill säga. Det ryktas på ”stan” att fler o fler byrjar få upp ögonen…….

  Hans

 2. Per-Åke skriver:

  Muslimer accepterar inget som inte passar deras ändamål. Demokrati i all ära men bara om den gynnar musselmännen, annars är den kass.

 3. Bosse W skriver:

  Muslimer accepterar INGENTING, så varför skulle dom acceptera detta. Löjligt att skriva om det, eftersom alla som är utrustade med en hjärna vet att dom skulle bråka om det. Nu strömma nog in pengar ch advokater från SaudiArbien (Grislandet).

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Dom får säkert sin vilja igenom till slut och minareten byggs. Förhoppningsvis är inte schweizarna lika flata som oss svenskar. Här hade det slutat med en knuten näve i byxfickan.

 5. vinterbadaren skriver:

  @ Bosse W

  Jo, det finns faktiskt en sak som dessa muzzar accepterar–BIDRAG!!

%d bloggare gillar detta: