Öppna inte dörren! ni blir rånade


kommunala pensionärsrådet (KPR) i Oskarshamn går ut med en varning till alla gamla ”öppna inte dörren”. Släpp aldrig in någon som inte är anhörig. Det är viktigt att vi talar om att man inte ska öppna dörren innan man vet vem det är.

”Säkerhet hos pensionärerna var en av punkterna på dagordningen när kommunala pensionärsrådet, KPR, hade sitt sammanträde på måndagen. Det är ett ständigt aktuellt ämne med tanke på att det titt som tätt dyker upp dörrknackare som försöker komma in hos äldre för att stjäla pengar eller föremål.

Gun Jegenberg från SPF är en av representanterna i KPR. Hon känner folk som råkat ut för okända dörrknackare och har även varit med om det själv i sin egen bostad.

Det var fyra män som dök upp på tomten. Men när jag frågade vad de ville var det ingen som kunde prata svenska, berättar Gun, som till slut gick in och hämtade två av sina hundar.

Då försvann de fyra männen illa kvickt…

Jag känner också en kvinna som fick påhälsning av en man. Han ringde på dörren två, tre gånger, men hon öppnade inte”.

Gun Jegenberg och Arne Johansson i KPR och tillika PRO Oskarshamn, som bjöd in till en presskonferens efter måndagens sammanträde, uppmanar nu alla pensionärer att vara vaksamma om det ringer på dörren.

Vårt lilla land har under flera decennier tagit emot kriminella slödder. Nu råkar våra gamla illa på grund av svenska politikers handlingsförlamning.

Mönstret är tydligt och klart slöddren går på både gamla människor och småbarn, dom bryr sig inte om något bara dom kan stjäla några kronor av dom som byggt upp landet.

Säger som en finsk vän sa till mig: det är bara drägg och bidragstagare som kommer hit. Andra människor som verkligen är i stort behov att komma kan aldrig komma. Det är dom rika dräggen vi betalar för.

Det är tacken dessa pensionärer får för att dom banat vägen för oss andra till ett bra liv. Usch vilka odjur invandrarna är.

Öppna inte dörren! säger Gun Jegenberg från kommunala pensionärsrådet

Annonser

2 Responses to Öppna inte dörren! ni blir rånade

  1. Per-Åke skriver:

    Så trevligt när pensionärerna får besök av män från en annan kultur hade Mona Sahlin och Lars Ohly sagt.

    Vi behöver alla en liten dos av berikning varje dag.

  2. Robin_Shadowes skriver:

    Klart dom ska öppna dörren och bli berikade av nya och spännande kulturer. Dom kommer ju sällan utanför dörren numera ändå. Om inte berget kan komma till Mohammed så får väl Mohammed komma till berget istället!

%d bloggare gillar detta: