Abdirisak Waberi (M) och Mohamed Omar vänner bildbevisEn av ledarna för en av Sveriges mest inflytelserika muslimska församlingar kan ta plats i riksdagen efter nästa val. Moderaten Abdirisak Waberi får räkna med att hans kandidatur granskas med lupp.

”Rektorn på Römosseskolan och göteborgaren Abdirisak Waberi vill bygga broar mellan olika delar av samhället. Han står på femte plats på Moderaternas lista och har goda chanser att ta en riksdagsplats.

”Han tycker att det är positivt att fler svenskar med utomnordisk bakgrund tar sig in på partiernas listor.

I en SVT- dokumentär nyligen blev han och hans förbund utpekade som islamister. Själv menar Abdirisak Waberi att det handlar om att smutskasta islamiska organisationer.

Men Abdirisak Waberis kandidatur sätter strålkastarljuset på en debatt kring Islam i Sverige. Aje Carlbom, fil dr i socialantropologi, menar att Islamiska förbundet är en del av den islamistiska rörelsen som vill bygga upp en egen offentlighet, med egna skolor, förskolor och så vidare. Den parallella strukturen går stick i stäv med partiernas syn på integrationspolitiken.

Inte heller Pernilla Ouis, fil dr i humanekologi och med inblick i den muslimska Sverige, vill uttala sig om Abdirisak Waberi. Men hon anser att det finns både för- och nackdelar med att personer som hon ser som islamister engagerar sig i ett politiskt parti.

De representerar en del av befolkningen i en demokrati. Jag ser hellre att de engagerar sig i Moderaterna än att de startar ett islamistiskt parti, förklarar hon”.

Jan ”muslim” Hjärpe, religionshistoriker och professor emeritus, anser att de som talar om en svensk islamism är fel ute.

Men Jan Hjärpe har redan fått ta emot reaktioner kring Abdirisak Waberis placering på Moderaternas lista.

Kampanjen att misstänklig göra honom är en del av Sverige-demokraternas taktik”.

Skolinspektion besökte skolan (tidigare i år) och fick fram att sex lärare borde vid varje utvecklingssamtal fullfölja sina utbildningar för att erhålla behörighet.

Av de sex profillärarna har fyra stycken ämnesbehörighet från sitt hemland, behörighetskrav för dessa ämnen finns ej definierat enligt svensk skollag. Två av profillärarna saknar fortfarande behörighet.

Sverigedemokraterna får nu skit för att denna islamist granskas av olkia medier. Men har man åsikter som Moderaten Abdirisak Waberi har, att man bl.a får piska på sin fru och ha fyra fruar, så får han helt enkelt tåla att bli granskad.

Enligt Abdirisak Waberi är Römosseskolan som vilken annan skola som helst. Vi serverar halalslaktad mat, undervisar om Koranen och Muhammeds tradition.

Samt det faktum att mannen får gifta sig med fyra kvinnor. Undervisningen i islam leds av Imamen, en muslimsk läromästare. Samma Imam leder varje dag bönestunden.

Islamiska skolan i Gårdsten undervisar alltså om islam två timmar i veckan. Det är betydligt mer tid än vad andra skolor ägnar åt islam.

Bland annat handlar undervisningen om islams syn på jämställdhet. Ett synsätt som inte alls stämmer överens med värdegrunden för den svenska skolan.

Ni undervisar bland annat om att mannen enligt Koranen får ha fl era hustrur?

Ja, mannen kan ha fyra hustrur, säger Abdirisak Waberi och visar pedagogiskt med handen.

Men följer ni då värdegrunden för den svenska skolan?

Vad är värdegrunden? frågar Abdirisak Waberi.

Det pågår ett krig mot islam. Moskéer, skolor och till och med fotbollsklubbar är måltavlor. Rasism och okunnighet finns inom alla partier, säger han.

Varför får inte kvinnan gifta sig med fyra män?

Gud har bestämt så och gud vet vad som är bäst för människan. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor.

Varför skall kvinnan dölja sig mest?

Abdirisak Waberi böjer sig fram över konferensbordet och säger samlat:

Enligt min åsikt är mannens sexlust mycket större än kvinnans. Jag tror att Gud vill skydda kvinnan.

Abdirisak Waberi säger till fria.nu Sverige är ett rasistiskt land. Han får frågan om han märkt det rasistiska sverige och svarar sjävklart.

Jag har mött den många gånger, jag har mött den rasismen överallt, hos mäklare, bostadsföretag, arbetsförmedlare, arbetsgivare, fackföreningar och så vidare.

Han säger att integration är när en svart muslim från Nordafrika anses vara lika mycket svensk som alla andra medborgare.

Moderaterna gräver sin egen grav om dom låter islamisten Abdirisak Waberi stå kvar på valbar plats för dom till risksdagen 2010.

En av Abdirisak Waberis vänner är den kände judehataren och islamisten Mohamed Omar. som bl.a förnnekat att förintelsen ägt rum, och även samarbetar med nazister och vänster-terrorister.

Ser mörkt ut för moderaterna om dom inte tar bort islamisten Abdirisak Waberis från sina valsedlar.

(M) misslyckas med mångfald skriver Svd! kanske bättre det än att plocka personer Abdirisak Waberi.

Dessutom är Statsminister Reinfeldt oroad för Alliansens underläge som förstärkts sista tiden.

Det är mycket bekymrande, säger Fredrik Reinfeldt.

Mona Sahlin kommer att bli statsminister om det ser ut så här, utan att ha gett några besked om vad hon vill med Sverige och utan att ha förberett någon gemensam politik, sade Reinfeldt efter ett framträdande på Stockholms universitet.

Jag tänker göra allt jag kan för att inte kasta ut Sverige i det kalla vattnet, sade Reinfeldt som förutspår att riksdagsvalet i september nästa år kommer att bli en folkomröstning om arbetslinjen.

Muslimsk politiker ifrågasatt

GP:Abdirisak Waberi man får slå sin kvinna

Abdirisak Waberi Sverige är ett rasistiskt land

Islamiska förbundet hotar utesluta kritiker läs hela dokumentet här

Mannen kan ha fyra hustrur. Kvinnan måste däremot hålla sig till en man. Ottar har mött Abdirisak Waberi, rektor för den muslimska Römosseskolan i Göteborg

M misslyckas med mångfald

Det är mycket bekymrande, säger Fredrik Reinfeldt

Mona Sahlin kommer att bli statsminister om det ser ut så här

Annonser

30 Responses to Abdirisak Waberi (M) och Mohamed Omar vänner bildbevis

 1. nadacomprende skriver:

  ”..gud vill skydda kvinnan.” Ja den var snygg den.
  Var tog det sunda förnuftet vägen? Kicka ut den här människan ur partiet. Det är synnerligen märkligt att personer från utomeuropeiska länder får tycka i princip vad som helst utan att drabbas av fler dåliga än goda konsekvenser.

 2. Sune P skriver:

  Jag undrar lite över vilka nazister och vänsterterrorister som Mohamed Omar samarbetar med?

 3. Sune P skriver:

  Du menar alltså att man blir nazist om man förnekar förintelsen och vänsterterrorist om man inte är sionist?

 4. […] Spikharry – Abdirisak Waberi (M) och Mohamed Omar vänner bildbevis […]

 5. spikharry skriver:

  Vad du står för får stå dig. Men lär dig att läsa vännen 🙂

 6. Sune P skriver:

  Tror jag är läskunnig nog att förstå skillnaden mellan en antisemit och en antisionist. När ska du lära dig läsa vännen…

 7. 2bad2die skriver:

  kolla in svt.se

  Let upp svt24 tablån för Lördagen 12 Dec kl.21:30 dokument inifrån så får ni se vad den här liraren tycker o tänker, om inte alla röstar på SD efter att ha tittat på detta när nu AW visat sitt rätta jag så kan man börja odla skägg på en gång o spöa sin fru, bara det inte syns som AW påpekar i reportaget.

  Detta borde vara utbildningmaterial för alla svenskar

 8. […] Bloggar: Kent Persson Spikharry […]

 9. gunsan skriver:

  Sune P

  Läskunnig är en sak, däremot är det tydligen uppenbara problem med läsförståelsen.

  Det framgår klart av Omars egna uttalanden, att han gärna samarbetar såväl med nazister som med vänsterextremister. Gick dock inte så bra vid hans senaste framträdande för någon månad sedan på Sergels torg i Stockholm!

  Då kommer vi till begreppen antisionism och antisemitism. Det är utan tvivel så, att åtskilliga använder begreppet antisionism i stället för antisemitism för att enbart dölja var man egentligen har för uppfattning. I ditt fall skulle jag inte alls vara förvånad om det är på det här viset, eftersom du uppenbarligen inte klarar av att förstå innebörden av vad andra skriver.

 10. gunsan skriver:

  Följande URL är intressant i sammanhanget, där Mohamed Omar på Facebook uppmanar att rösta på Abdirisak Waberi

  Kan nog tänka mig, att den moderata partildningen börjar känna ett visst ”obehag”!

 11. Egon skriver:

  Sune Pladask!

  Din läsförståelse är lika kass och rutten som Abdirisak Waberis åsikter. Har du inget att säga om mannen som anser det va okey att slå kvinnor?

  Är du också kvinnomisshandlare? ni brukar hålla varandra om ryggen ni fega uslingar.

 12. Stefan skriver:

  Hej, skulle gärna vilja se källa till hans vänskap med Mohamed Omar. Jag är uppriktigt nyfiken, och det är viktigt om det stämmer!

 13. Egon skriver:

  Stefan!

  Är du blind eller bara DUM? Söker du efter privata samtal!!?? då får du tjyvlyssna utanför deras bostäder.

  Dessutom uppmanar Mohamed Omar på Facebook följande- rösta på Abdirisak Waberi. Säger det dig inget?

  1+1 är väl tre???

 14. Magnus A skriver:

  Själv har jag sett att SD Television (Dragan Klaric?) har the Nordic Crossle och andra nationalsocialister som medgivna vänner på Youtube, och det har jag bildbevis på. Vill ni se dem?

 15. Magnus A skriver:

  Förresten har även en eventuell radikal SD:are samt en annan SD:are som är radikal (då han nyligen var aktiv i Third Way) inte blockerat Folkfronten (f d Nationalsocialistisk front) som Twitter-följare.

  Vill ni se det med? Det är bara att titta efter.

  När det gäller Muhammed Omar så ansågs han av flera antiislamister för ett 1-2 år sedan vara den mest moderate muslimen i Sverige. Jag var med på en mejl-lista där en hävdade det och blev sk*targ och sur på mig som om jag hade hoppat på honom personligen när jag framhärdade med fakta som visar att det påståendet var fel.

  Jag hade på kornet rätt 2 år innan Omar avslöjades som islamist, men det var många SD:are som sa att Omar var moderat och bra för bara 1-2 år sedan.

 16. Magnus A skriver:

  Mina kommentarer om naiviteten om Omar för 1-2 år sedan säger för övrigt inte att jag anser att Abdirisak Waberi ska kandidera för moderaterna eller sitta i riksdagen.

  Waberi är tyvärr inte ens solklar om kvinnlig omskärelse. Det vet jag, och mer.

 17. spikharry skriver:

  Håll dig till dina röda vänner och diskutera på deras bloggar.

  Ditt ”simpla” försök att svartmåla Dragan Klaric har du inget för lille vän.

  Han är en viktigt kugge i SD-drevet som 2010 kommer att bära frukt.

 18. Sune P skriver:

  >gunsan

  Vid Sergels torg slängde vänsterextremister ägg på Omar och hans j u d i s k e vän Wilhemson. Några nazister såg jag öht inte till men däremot en sionistisk gapande pöbel som har tydliga problem med att respektera yttrandefriheten vid fredliga demonstrationer. Kanske känns igen vid Sverigedemokraternas möten?

  >Egon

  Kräla ner i trottoarkanten igen, där du hör hemma.

  • spikharry skriver:

   ”Omar och hans j u d i s k e vän Wilhemson”.

   Är det förintelseförnekaren Lasse Wilhelmsson du syftar på? Mohamed Omar och Lasse Wilhelmsson tillhör gruppen antisemiter som har ett inbyggt hat mot judar. Lasse är khazarjudisk men hatar judar nästan mer än muslimerna gör.

   Snygga lirare du drar fram i din iver att försöka försvara Islamisten och mannen som anser att kvinnor skall få stryk= Abdirisak Waberi (M)

 19. Robin_Shadowes skriver:

  Waberi hör bättre hemma i i Omars kommande nasse-parti tycker jag.

 20. Mikael skriver:

  Låg nivå på vissa kommentarer här.
  Muhammed Omar är en person som jag har delade uppfattningar om.
  Att karln känner ett djupt hat mot Israel kan jag faktiskt förstå som den människa jag är även om han i många avseenden går för långt.
  Han har flera gånger påvisat hur en liten gruppering av vänsterfolk styr massmedierna och hur dom lyckas påverka vanligt folk utan deras vetskap.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Känner man någon som helst förståelse för en person som Mulla Omar så måste man ha riktigt många skruvar lösa. Nästa gång du kör för att tanka på en bemmanad mack (om det fortfarande finns några kvar) så be dom dra åt skruvarna åt dig.

 21. gunsan skriver:

  Sune P

  Du ljuger och bluffar som en halt häst travar. De som i huvudsak protesterade mot Omar och hans AFA- och nazistgäng var i huvudsak ex. muslimer aka iranier.

 22. Sune P skriver:

  >Spikharry

  Det är skillnad mellan en antisemit och en antisionist, fråga Wilhelmson. Menar du att LW skulle hata sig själv?

  Waberi har öht inte berört, har du problem att focusera?

  >gunsan

  ”AFA- och nazistgäng ” hur var det med läsförståelsen?
  Inför dig räcker det med att säga sanningen så blir man en lögnare. Tycker du ska engagera dig i SAP, Måna behöver såna som dig.

 23. Sune P skriver:

  Nedan citat är från Wilhelmsons blogg. Jag utgår ifrån att ingen av er orkat läsa eller ens försöka förstå vad som skrivs där eller på Omars blogg. De är ju betydligt enklare av vara inskränkt och intolerant mot människor man inte förstår och stämpla dem som antisemiter, nazister eller bara sinnesjuka.

  ”När jag kom fram till Sergels torg pågick en manifestation mot Irans nuvarande regim. Den dominerades av exiliranier och iranska flaggor med Shahens symbol, samt Irans Arbetarkommunistiska Parti, som delade ut flygblad.
  Motdemonstranterna.

  Där fanns många svenskar som sålde den trotskistiska tidningen Internationalen, samt olika autonoma, anarkistiska och syndikalistiska grupper i sin karaktäristiska klädsel. Jag kände igen ledande personer från Palestinagrupperna och ISM (International Solidarity Movement) i Sverige, som båda tagit avstånd från Al Quds-manifestationen och uppmanat alla palestinavänner att inte delta med motiveringen att talarna, det vill säga Mohamed Omar och Lasse Wilhelmson, hade gjort ”uttalanden” som de inte kunde ställa sig bakom, utan att ange vad dessa bestod av. Där var även kända judiska sionister som fotograferade demonstranterna för framtida identifiering. Ovan nämnda grupper stannade kvar för att protestera mot den efterföljande Al Quds-manifestationen.”

 24. spikharry skriver:

  Visst hatar han sitt ursprung. Kan du bevisa motsatsen? Du visade redan i ditt första inlägg att din läsförståelse är lika med noll.

  RÅ-kommunister som dig och dina vänner är kända för att ha lägre IQ än andra personer.

  Inlägget handlar om islamisten, men du har fortfarande inte fattat det trots att 8 timmar har fortskridit.

  Dyk ner i AFA:s handbok och sussa så gott med den under din röda kudde 🙂

  Fråga Wilhelmson hehe du är sjukare än jag trodde.

 25. Sune P skriver:

  Jag hade SD 2010 men nu har du övertalat mig om att avstå. Om ni ska föreställa nationellt sinnade är Sverige verkligen illa ute. Jag skäms när en debil tattare som dig får synas ihop med SD. Du är förmodligen en sionist i din totala avsaknad av insikt i skillnaden mellan en antisemit och en antisionist. Jag har efter 8 timmar förtfarande inte fått svar på vilka nazister och vänsterterrorister Omar samarbetar med och något svar lär jag inte få.

  Läs nu Talmud din lille Sheigetz och var en duktig goy.

  • spikharry skriver:

   ”Jag hade SD 2010 men nu har du övertalat mig om att avstå”

   Fick du låna Lasse ”antisemitens” blogg att skriva ifrån!!!!!
   för alla inlägg du skriver länkas från lasses blodsröda blogg.

   På tal om debila tattare. Det finns en undersökning som visar att kommunister låg lägre än dom debila tattarna du drar fram när dina argument tar slut. Psykiskt utvecklingsstörd, efterbliven, sinnesslö ja debil passar in på dig lille vän.

 26. gunsan skriver:

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=191621

  ”Islamisten Mohamed Omar planerar bilda ett nytt antisionistiskt parti i Sverige. Till detta parti hälsar han högerextremister, radikala muslimer och personer från den radikala vänstern välkomna. Den gemensamma nämnaren är antisemitismen.”

  Antisionist= ”gillar” inte staten Israel
  Antisemit= ”gillar” inte judar
  Islamist= ”gillar” politisk islam
  Förintelseförnekare= total avsaknad av elementära historiekunskaper.

  Mohamed Omar passar in i ovan nämnd egenskaper som hand i handske, även om han själv vid något tillfälle påstått att han inte är antisemit (här är det taqqiyyavarning). Att han i dag på sin blogg även gått ut och offentligt stödjer Abdirisak Waberi gör att ytterliggare ”tjafs” med Sune P(å) sné, är lika meningslöst som att försöka hitta en vederhäftig och ovinklad artikel om Sd i massmedia.

%d bloggare gillar detta: