Ali Samir Husein fick fyra miljoner och blev frisk33-åringen som anklagas för att ha lurat försäkringskassan på över tre miljoner kronor lider inte av någon psykisk störning. Därmed är det fritt fram för tingsrätten i Halmstad att döma mannen till fängelse.

”33-åringen lurade i fyra år försäkringskassan att han var rullstolsburen och behövde assistent dygnet runt.

Men polisens bilder spräckte till sist lögnen. Mannen kunde både stå, gå och dansa med Lisebergskaninen. En neurolog har i ett yttrande konstaterat att mannen sannolikt är helt frisk.

Innan domstolen avgjorde påföljden bestämdes också att inhämta uppgifter om 33-åringens psykiska hälsa.

I ett svar som nu anlänt skriver ansvarig psykiater att mannen inte kan anses lida av någon allvarlig psykisk störning. Det innebär med stor sannolikhet att 33-åringen endast kan dömas till fängelse när målet inom kort tas upp igen.

Ersättningen till mannen betalades ut i fem års tid. Inte vid något tillfälle ifrågasatte kassans handläggare 33-åringens läkarintyg.

Först när polisen hittade en amatörfilm från Liseberg avslöjades bluffen. På filmen ses mannen bland annat dansa med Lisebergskaninen och köra radiobil.

På en annan film reser 33-åringen med familjen på semesterresa till Damaskus. På flera av sekvenserna syns mannen obehindrat gå omkring med ett barn i famnen.

Förutom 33-åringen misstänks hans pappa, mamma och syster för inblandning i det grova bedrägeriet”.

Nu återstår att se om svenska myndigheter vågar utvisa bluffmakaren Ali Samir Husein och hans medbrottslingar tillika hans föräldrar Abdallha Husein och mamman Najat Al-Etbi till deras hemland Irak.

Dom fyra miljoner familjen lurade till sig får vi övriga betala, för dessa stollar har ingen inkomst nu när sonen blivit friskförklarad.

Råkar en svensk få några kronor för mycket av försäkrings kassan då tar det hus i helvete och kravbreven dimper ner lika ofta som reklambladen.

Troligtvis får familjen stanna ändå, blir som vanligt ”synnerligen ömmande skäl” då dom bott här i några år och under tiden blåst oss skattebetalare rakt av.

Dansande 33-åring ej psykstörd

Fick miljoner för falskt handikapp Ett av skälen till att 33-åringen fick stanna i Sverige var just hans handikapp

Annonser

5 Responses to Ali Samir Husein fick fyra miljoner och blev frisk

 1. Per-Åke skriver:

  Sparka ut familjen Husein direkt. Läkaren som undersökte honom vid tillfället när han enligt egen utsago var förlamad, hittade inga symtom men vågade inte anmäla honom av rädsla att bli kallad rasist.

  Förbannade snyltare och nerskitna tjuvar är vad familjen inavel består av. Ut med svinen.

 2. BERGET skriver:

  Denna nyhet får denna invandrare att framstå som oärlig, synnerligen ovanligt med oärliga invandrare.

 3. Jo skriver:

  Som grannar idag har jag en familj där fadern lyfter speciellt bidrag för olika handikapp, går med kryckor när han ska till försäkringskontoret eller socialen.Slänger kryckorna så fort han kommit hem för att sen röra sig obehindrat.

  Samt har parkeringstillstånd för rörelsehindrad på bilen och har även ett slags bidrag för ett barn i rullstol som han lämnar igen efter att ha besökt socialen och fått bidraget. Barnet är inte hans men det hindar inte kommunen betala ut bidrag till honom.

  Hjälper inte att ringa och säga att man har bilder på honom gåendes utan kryckor samt att barnet hämtas av en annan familj som oxå behöver bidrag? *Ler*
  I Sverige i dag så jagar man försäkrings fuskare och tar i med hårdhandskarna emot svenska arbetare som slitit ut kroppen i förtid, men dessa satans blattar som enbart har kommit till det förlovade landet Sverige för att lyfta olika slags bidrag behandlar man med silkesvantar??!!

  SPARKA dom i röven och stäng gränserna för efterkommande!

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Är det Lady Gaga som han står och gullar med?

 5. Pi skriver:

  Stackars Husse ! Först blir han tvungen att fly sitt land å nu ska dom låsa in honom. Det här är väl ett fall för Amnesty International ?

%d bloggare gillar detta: