Personal på flyktingboende får kicken. Orsak dom blev hotade och sextrakasserade


Personalen på Gullspångs boende för flyktingbarn är inte tillräckligt kompetent. Det har kommunen nu kommit fram till.

”Radio Skaraborg har tidigare rapporterat om hur personal på boendet har attackerats av några av barnen.

För att bättre klara av utåtagerande barn tänker nu Gullspångs socialchef Eva Thimfors byta ut den halva av personalstyrkan som inte håller måttet.

I personalen finns alltifrån en kock till distriktssköterska och biblioteksassistens och den här personalgruppen har varken kompetens eller resurser för att hantera, säger Eva Thimfors.

Vad behövs för kompetens?

Personalen behöver en beteendevetenskaplig utbildning, för att kunna hantera barn som varit med om mer än vad andra är med om under ett helt liv. Dessutom behöver man ha erfarenhet av att ha jobbat med barn som hamnat i svårigheter.

Varför tänkte ni inte på det från början?

Det är lätt att med facit i hand se vad man skulle ha gjort. Det här är ju en ny verksamhet för oss. Vi gjorde en del studiebesök på andra anläggningar, men de visade kanske aldrig på den här typen av problematik.

Nu vill vi försäkra oss om att vi har den kompetens som krävs om det nu kommer fler barn som är utåtagerande, säger Eva Thimfors”.

Den 25 november Sveriges Radio följande:

”Personalen på Gullspångs boende för flyktingbarn utsätts för våld, hot och sexuella trakasserier. Det säger fackförbundet Kommunal som nu kräver att Gullspångs kommun genast åtgärdar problemet”.

Fantastiska Sverige!! Personalen på Gullspångs flyktingboende har vid flera tillfällen attackerats av ”barnen” och därför anser socialchef Eva Thimfors att dom måste få sparken och bytas ut mot andra som har högre kompetens än nuvarande personal.

Tanken har väl aldrig slagit dig att det kan bero på ”barnen” och inte dom anställda att dom attackeras?

På sin gemensamma blogg skriver ledningsgruppen för Gullspångs kommun att det citat är ”olyckligt med de generaliseringar som nu blivit offentliga. Att kollektivt skuldbelägga en grupp barn på detta sätt är inte okay. ”

Personalen sparkas ut och får skulden för att dom blivit sextrakasserade och hotade med våld på flyktingförläggningen av dom ensamkommande barnen.

Som grädde på moset så dessa hårt arbetande människor kicken av socialchefen Eva Thimfors.

Fy fan så hatisk man blir mot slödder och patraskt som Eva Thimfors och hennes genomruttna arbetsgrupp som ger skulden till oskyldiga men friar dom skyldiga skäggbarnen.

Personal på flyktingboende får kicken, vad gjorde dom för fel jo inga alls? dom blev istället attackerade och hotade och sexuellt trakasserade av barnen

Personalen på Gullspångs boende för flyktingbarn utsätts för våld, hot och sexuella trakasserier. Det säger fackförbundet Kommunal som nu kräver att Gullspångs kommun genast åtgärdar problemet.

Ledningsgruppens blogg

eva.thimfors@gullspang.se

Annonser

8 Responses to Personal på flyktingboende får kicken. Orsak dom blev hotade och sextrakasserade

 1. BERGET skriver:

  Jag kallar inte det arbete som dom gör, utan snarare en illgärning i mot vårt folk och land.
  Tycker inte ett dugg synd om dem som för pengar och lön hjälper och vårdar dessa inkräktande odågor.
  Dom skulle sparkas allihop!

 2. spikharry skriver:

  Berget det finns infiltratörer som vidarebefordrar viktiga uppgifter som gynnar oss 🙂

 3. BERGET skriver:

  Hade alla sparkats så hade det inte behövts några infiltratörer.

 4. Hans skriver:

  Spikharry, när du säger: ”Personal på flyktingboende får kicken, vad gjorde dom för fel jo inga alls? dom blev istället attackerade och hotade och sexuellt trakasserade av barnen” tror jag att du har fel. För att sparka någon i sverige krävs starka skäl (förväxla inte sparken med uppsägning). Att personalen fick sparken beror knappast på bristande kompetens (skall då vara extremt grov inkompetens i såna fall).. Det är något annat som ligger bakom, något som inte tas upp i artikeln. Jag kan bara misstänka att personalen på något sätt grovt misskött sina arbetsuppgifter men vad detta innebär rent konkret står inte i artikeln..Har du personal som sköter sina arbetsuppgifter väl sparkar du dem knappast, eller hur?

  Dessutom tycker jag även att du har fel i ditt påstående att ”Eva Thimfors och hennes genomruttna arbetsgrupp”…”friar dom skyldiga skäggbarnen.”. De här så kallade barnen är nog knappast några änglar sett ur vad som är skrivet i artikeln. Däremot ”frias” (som du påstår) de inte från eventuell skuld. Eva Thimfors säger absolut ingenting om huruvida de är skyldiga eller inte..

 5. robban skriver:

  se det positivt i stället, en högskoleutbildad beteendevetare som får stryk och kläms på rattarna kommer att föra ett jävla liv eftersom dom kan identifiera problemen för vad de är i stället för socionomflummarna

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Dom vägrade väl att ställa upp frivilligt och sära på benen för dom stackars missförstådda skäggbarnen…

 7. Kung och Fosterland skriver:

  Vore det inte bättre att anställa batongvetare istället för beteendevetare? 😉

 8. BERGET skriver:

  Ja nu kommer dom nog att anställa sånna som gör det.

%d bloggare gillar detta: