Polistillslag mot invandrar-gänget Black CobraDet började som ett utpressningsärende – och slutade med att polisen hittade både automatvapen och stora mängder narkotika hos gängkriminella i Helsingborg. Sju misstänkta har gripits under torsdagen.

”Polisen slog till mot flera gängkriminella i Helsingborg på torsdagseftermiddagen och sökte igenom deras bostäder. Insatsen gav utdelning. Flera vapen hittades, bland annat ett automatvapen, och narkotika.

Vilken sorts narkotika vill polisen inte avslöja, men beslaget var stort nog att klassas som grovt narkotikabrott, ett brott som kan leda till långa fängelsestraff.

Det här var ett stort tillslag med mycket goda resultat och resultatet beror på det goda länsgemensamma arbetet, säger polisinspektör Patrik Andersson i ett pressmeddelande.

Tillslaget ingick i ett större ärende. Utöver de gängkriminella som greps på torsdagseftermiddagen, satt redan flera gängkriminella anhållna.

Efter att de fem hade gripits och anhållits beslutade kammaråklagare Tom Svensson att husrannsakningar skulle göras på flera adresser i Helsingborgsområdet.

Uppgifterna om fallet är knapphändiga men enligt polisen tillhör de sju gripna det kriminella gänget Black Cobra ”eller grupperingar i dess närhet.

Husrannsakningarna ledde till både vapen- och narkotikabeslag samt ytterligare gripanden. På torsdagskvällen var sammanlagt sju personer frihetsberövade i ärendet”.

Black Cobra som startades i början 1999 i Danmark, och har nu etablerat sig i flera städer över hela Sverige. För drygt ett år sedan ansåg polisen inte att det förelåg någon större fara för att BC skulle etablara sig.

Polisen misstog sig grovt, och tack vare det har invandrargänget nu vuxit i styrka..

Göran Hassel informatör vid polisen i Nordvästra Skåne sa i April följande:

”Det krävs mycket för ett nytt gäng att etablera sig, han och andra poliser var inte speciellt oroade”

Danska polisen varnade på ett tidigt stadium den svenska polisen som tyvärr inte tog åt sig av det danskarna sa.

Gängets expansion är bland den snabbaste som skådats i Sveriges gängvärld. I januari startades gänget i Malmö, efter att ha funnits i Köpenhamn under flera år.

Sedan dess har ledargestalterna varit mycket aktiva med att sprida sin organisation, misstänker polisen. Nyckelpersoner från Malmö har setts med kriminella i flera andra städer i vad polisen tror är försök att starta nya avdelningar.

Uppsala, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad och Helsingborg finns på gängets karta.

Det finns information om att de söker sig upp över hela landet, säger Bengt Nylander, underrättelsechef vid länskriminalen i Stockholm”

Black Cobra lovar ungdomarna i Rosengård fri tillgång på skjutvapen. Tre Black Cobra medlemmar slog bl.a ner en polis när denne ville kontrollera identiteten på fyra unga män..

Black Cobra beskrivs som en mycket våldsbenägen organisation som sysslar med vålds- och narkotikabrott.

De 30 identifierade Black Cobra-medlemmarna misstänks vara inblandade i en lång rad brott. Listan över förundersökningar för 2008-2009 som de misstänks ha anknytning till innehåller 176 ärenden.

Vanligast är bedrägerier, framför allt skimning, (60 stycken), narkotikabrott (32 stycken) och trafikbrott (16 stycken), åtta rån och åtta utpressingsförsök.

Polisen gjorde en grov felbedöming, är precis likadant med svenska politiker dom vaknar upp när det är försent.

Polisen om Black Cobra: Gänget betecknas som etniskt med nästan uteslutande araber.Jag tror inte att vi kan få stopp på dem. Deras etniska tillhörighet gör att de är svårare att komma åt eftersom de har starka band.

Till poliserna fösvar kan sägas, det är inte lätt att dagligen jobba i motvind och dessutom tvingas avstå miljoner till brottsbekämpning som istället gick åt till att bevaka Rosengård dygnet runt.

I Grund och botten har dessa problem uppstått på grund av att socialdemokraterna under tiden 1994-2006 kunde härja fritt och öppnade dörren på vid gavel för alla som ville hit.

Alliansen har inget gjort för att stoppa utvecklingen. Under deras första år som styrande släppte dom in 100 000 tusen ny-svenskar.

Sverigedemokraterna har under många många år varnat för att det är ohållbart att fortsätta på den inslagna linjen, men ingen bryr sig.

Istället stämplas vi svenskvänliga som rasister, främlingsfientliga, etc etc. Dom flesta som klarar av att tänka själva ser självklart att SD hade rätt som vanligt, men ingen vågar erkänna det.

Black Cobra medlemmar gripna i Helsingborg

Gängbrottsligheten i Helsingborg, Landskrona och Malmö

ett 60-70-tal killar mellan 18 och 22 år springer runt i Rosengård med Black Cobra tröjor

Black Cobra startades 1999 i Danmark. Gänget har en underavdelning i Malmö, Black Scorpions

Black Cobra sprider sig över Sverige

Annonser

6 Responses to Polistillslag mot invandrar-gänget Black Cobra

 1. Blodsven skriver:

  Är någon förvånad att svensk polis inte reagerar innan det är försent! När man tillsätter fjollor till chefer politiskt blir det bara skit av alltihop. PK-ismen har förmodligen drabbat polisväsendet hårdast, vilket betyder att hela ledningen måste bytas ut å det snaraste….

 2. Pia skriver:

  Dum dum kulor är bra kulor:)

 3. Jo skriver:

  *Pia*…Håller med till 100% !! *LER*

 4. BERGET skriver:

  Att Svenskar kan va så korkade att dom inte ser vad som händer.
  Det måste tydligen till en gruppvåldtäkt med tillhörande misshandel innan PK idioten inser fakta.
  Man kan säja att för PK idioter är det bildande.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Med sådana som hamstern Götblad i ledningen eller Sempert i Malmö kommer inget vettigt bli gjort – någonsin.

 6. Nizze skriver:

  Snart kommer folket att organisera sig i ett fritt paralellsamhälle, utan insyn av (s)taten.

  Där kommer folket bringa riktig rättvisa åt kriminella.
  Egna domstolar, utbildning och eget skattesystem, precis som Islamisterna gör. Vidare kommer identifiering av besökare att fungera, samt all religion vara förbjuden.

%d bloggare gillar detta: