Muhammed behöver bostad men det finns inga i GöteborgMånga kranskommuner säger nej till att ta emot fler flyktingar för att hjälpa Göteborg. Bristen på bostäder är ett vanligt argument.

Göteborg tog förra året emot 999 flyktingar. Det motsvarar 76 procent av flyktingmottagandet i hela Göteborgsregionen. Just nu diskuteras nya avtal med kommunerna inför nästa år angående nyanlända med uppehållstillstånd.

”Det är inte rimligt att Göteborg ska bära ett så stort ansvar för flyktingmottagandet i regionen. Vi måste föra den här diskussionen framåt med våra grannkommuner i GR, säger Anna Johansson (S), kommunalråd med ansvar för integrationsfrågor i Göteborg.

Göteborg har avtal om att ta emot 850 flyktingar nästa år. Men i verkligheten kan det bli fler eftersom många asylsökande flyttar hit och bor hos släktingar i väntan på besked. De som sedan får uppehållstillstånd stannar ofta kvar i Göteborg.

GP:s rundringning visar att åtta av tolv kranskommuner till Göteborg säger nej. I Härryda, Mölndal och Kungälv är det främsta skälet bostadsbrist.

Viljan är det inget fel på i Kungälv, men vi har så fruktansvärt svårt med lägenheter, säger Ann-Mari Broberg, sektorschef för arbetsliv och stöd i Kungälv.

Genom att kommunerna samarbetar kan fler nyanlända få eget boende och arbete”.

Fler och fler kommuner säger nej till flyktingar, det finns inga bostäder att uppbringa. Trots bostadsbristen skall Göteborg under 2010 ta emot minst 850 flyktingar till.

Men i verkligheten kan det bli fler eftersom många asylsökande flyttar hit och bor hos släktingar i väntan på besked.

Politikerna i Göteborgs kommunfullmäktige bortsett från SD:s Mikael Jansson kör på med sin strutspolitik.

Fortsätter Göteborgs politiker att ta emot mängder med så kallade flyktingar så blir det som med ”Ostindiefararen Götheborg” skeppet kommer att kantra och sjunka.

Är det så förtvivlat svårt att inse fakta? bristen på bostäder är extrem i göteborgs området, men likförbaskat tar ni emot 1000 tals invandrare varje år.

När dom väl fått PUT då kommer både kreti och pleti farande som anhöriginvandrare och skall också ha bostäder.

Tänk om ni vore lika påstridiga och hjälpsamma för alla dom uteliggare som inte har någon bostad. Men dom flesta är svenskar och då är det inte så noga eller hur.

Socialdemokraternas nedmontering av Göteborg fortsätter år efter år.

Säger nej till flyktingar

Annonser

3 Responses to Muhammed behöver bostad men det finns inga i Göteborg

 1. BERGET skriver:

  Kanske dags att PK-svinen tar sitt ansvar och erbjuder sina egna hem till dom stackars flyktingarna.
  Hade dom gjort det så hade dom varit trovärdiga, samt att dom ganska snart hade blivit botade i från sin dumhet.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Kommer aldrig att ske, däremot kommer dom säkert driva fram lagstiftning för att lösa problemet genom att tvinga vanliga svenskar att låta flyktingar bo hemma hos dem. Dom som vägrar ta emot en flykting/flyktingar kommer dömas för HMF och hamna i fängelse. Så får man loss ännu en lägenhet för berikare…

 2. Ahmed skriver:

  Vaaaa får muhammed ingen lägenhet???? Ring musseludret Mona hycklaren Sahlin så är det ordnat direkt. Hon om någon borde bli berikad av ett gäng viagrastinna MENA trasch.

%d bloggare gillar detta: