Bilbränderna= dyrare bilförsäkring


Höstens många bilbränder i Uppsala har kostat försäkringsbranschen stora pengar. Utvecklingen kan leda till att det blir dyrare för Uppsalaborna att försäkra sina bilar.

”På lång sikt, om detta fortsätter, så kommer det ju leda till prishöjningar specifikt i de områden som är drabbade, säger Ulf Bäckman på försäkringsbolaget If.

Sedan i somras är det, enligt polisen, ett hundratal bilar som har förstörts eller skadats i bränder i Uppsala. Framförallt är det de västra stadsdelarna som drabbats.

Det är stora värden som gått upp i rök. Hur mycket är svårt att närmare beräkna eftersom försäkringsutredningarna i många fall pågår som bäst.

Länförsäkringar i Uppsala län har hittills haft extra kostnader på över 600 000 kronor kopplade till bränderna. Skadechefen Susanne Fagerberg är inte främmande för att höja försäkringsavgifterna, de så kallade premierna, om det fortsätter att brinna natt efter natt”.

Gör väl inget om bilförsäkringarna skjuter i höjden! lite får vi väl tåla annars kan kulturberikarna känna sig utanför, och det vill vi väl inte?

Är väl ingen idé att börja diskutera om hur dyrbart det är för oss skattebetalare att finansiera invandringen och dess medföljande kostnader? för enligt PK-eliten är invandringen en lönsam affär för oss alla.

Aftonblaskans egen PK-fjant Wolfgang Hansson ville påvisa att FN-organet UNDP:s nya rapport visar att invandringen är en kassako.

Rapporten tittar på en långsiktig trend från 1980 fram till 2005.

Den rapporten som Wolfgang Hansson hänvisar till går tvärtemot vad flera andra politiker anser.

Statsminister Reinfeldt säger själv att invandringen sedan 80 talet varit en förlust affär.

Men visst tror vi väl mer på sossen Wolfgang? från plaskblaskan.

Webbradio om bilbränder och dyrare bilförsäkringar

Bilbränderna kan ge
dyrare bilförsäkring

Annonser

6 Responses to Bilbränderna= dyrare bilförsäkring

 1. Per-Åke skriver:

  Wolfgang ha rätt, vi tjänar grova pengar på invandringen :)vet inte hur, men visst stämmer det han skrev i AB!!!!!!!!!!!!!!

 2. soli01 skriver:

  Helt klart kommer det att bli dyrare försäkringar i de områden som blir drabbade av dessa bilbränder. De måste dock i första hand stoppas och blir en svår uppgift för polisen att stoppa. Det är av yttersta vikt att dessa marodörer som eldar bilar åker fast och blir lagförda. Allmänheten måste även vara mera ”på tå” för att hjälpa till och meddela sina iakttagelser. Samling mot denna styggelse och som vi förut varit förskonade ifrån. Vi måste totalt ha misslyckats när det gäller vår invandring.

 3. Skogman skriver:

  Vanligtvis brukar försäkringsbolagen istället jämna ut premien över hela landet. Ta till exempel motorcykel-försäkring, där får a l l a dyrare premier om man ung -i hela landet. Inte bara fartdårarna tvingas betala utan yngre.

 4. BERGET skriver:

  Kan det stämma med 600 000kr, det blir väl bara 2-3 bilar av det?

 5. Ann-Marie skriver:

  Det blir snart lika höga premier som i USA fast av andra orsaker.

 6. tarzan skriver:

  Dom högfärdiga akademikerna i Uppsala behöver en höjning av sin bilförsäkring det är ett sätt att få dem att fatta att invandringen kostar pengar, Annars tycker dom att invandringen är så fint och kulturberikande,

%d bloggare gillar detta: