Floden av ”ensamkommade” fortsätter


Floden av ensamkommande asylsökande barn från världens värsta krigshärdar sinar inte.

”Nu går ytterligare två kommuner med på att ta emot dem: Gävle och Norrköping.

De kommuner som är förstainstans, så kallade ankomstkommuner, ökar från fyra till sex sedan Migrationsverket kommit överens med Gävle och Norrköping.

Trycket är hårt på dem som tidigare ställt upp, eftersom det rör sig om cirka 600 barn från framför allt Somalia och Afghanistan som väntar på att bli överförda till så kallade anvisningskommuner. Det är först där som deras asylärenden prövas, även om Migrationsverket nu överväger att börjar utreda fall redan i ankomstkommunerna.

Generaldirektör Dan Eliasson hoppas dock och tror att man får loss fler anvisningskommuner nu.

Inte minst efter den diskussion som varit kring Vellinge ser jag större beredvillighet att hjälpa till än tidigare, säger han till TT.

För två veckor sedan tände någon en eld intill ett transithem för ett 30-tal ensamkommande barn i den skånska kommunen. Det hade öppnat på uppdrag av Malmö stad. Den moderata kommunledningen i Vellinge togs på sängen och reagerade ilsket på hemmet, men har sedan svängt i frågan.

Migrationsverket kan tvinga kommuner att ta emot asylsökande, om så krävs. Under första kvartalet nästa år ska antalet ankomstkommuner ha ökat till tio, säger generaldirektör Dan Eliasson – med eller utan tvång.

I år väntas antalet ensamma barn som kommer till Sverige landa på 2 400, och ingen minskning skönjs för nästa år. Migrationsverket ser också en tendens till att barnen blir yngre – ett tecken på hur svår situationen är i ursprungsländerna, bedömer Eliasson.

Han nämner särskilt hur beväpnade grupper tvångsrekryterar unga grabbar”.

Svenska Dagbladets benämning är klockren ”Floden av ensamkommande asylsökande barn”

Vi får helt enkelt inse fakta, dessa skäggbarn kommer även i fortsättningen att välla in över våra gränser.

Men när sätter gemene svensk ner foten och säger STOPP vi klarar inte av fler skäggbarn längre? Summan dom kostar är extremt hög, och istället för att ta emot alla ankarbarn kunde svenska pensionärer få en rejäl höjning av sin pension.

Men det är iofs inte lika viktigt att värna om sina egna som det är att värna om andra..

Svenska politiker är inte till för svenska folket. Dom urholkar vår ekonomi och hjälper andra i stället.

Om politiker i andra länder skulle göra på samma sätt sin mot sina egna, då hade folket spottat dom rakt i ansiktet, men tyvärr så är den svenska flatheten fortfarande på tok för hög.

SD 2010 är det enda alternativ som vi har.

Floden av ensamkommande asylsökande barn från världens värsta krigshärdar sinar inte

Annonser

7 Responses to Floden av ”ensamkommade” fortsätter

 1. tarzan skriver:

  Som alla vet slängs sjukskrivna ut ur trygghets systemet och i januari blir det 17 tusen på en gång. Ni vet oxå att ett skäggabarn kostar minimum 1.1 mille första året. Alltså på varje skäggabarn skulle minst elva sjukskrivna kunna vara sjukskrivna ett år till. Ta det gånger 2 400 !!!Som ni ser av de sjukskrivna skulle ca 25 000 kunna vara kvar i sjukförsäkringen för samma summa som skäggabarnen kostar.
  – Ok vi tar det ett steg till de skäggabarn som får stanna hur lång tid tar det innan dom blir självförsörjande ????? Redan nu är ungdoms arbetslösheten ca 30 %
  – Många av skäggabarnen är svarta somalier deras arbetslöshet har alltid legat på minst 60 % ….. Vi importerar skäggabarn som ska bli långtids arbetslösa – jag har alltid kallat det för såsse lågik ( medveten felstavning)

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Vi får väl införa speciella bidrag till rakapparater då. Ej heller att förglömma bidrag till tändstickor och bensin åt dessa låg-utbildade (pun intended) skäggabarn.

 3. Blodsven skriver:

  ”-Större beredvillighet att hjälpa till”! Jag tror faktiskt på fullt allvar att fåntratten inte kan skilja på tvång och vilja. Dessutom har inte idioten tillstymmelse till logiskt tänkande. Hur fan ska ett ensamt barn utan resurser ta sig jorden runt, samt dessutom just till Sverige? Dagens politiker och röstberättigade svenskar är förmodligen världshistoriens dummaste jävlar…

 4. demokratbloggen skriver:

  Anmäl dig gärna hos Sverigedemokraterna (Googla Sverigedemokraterna) och erbjud dig att dela ut valsedlar, respektive kolla på platser där man kan förtidsrösta att valsedlarna inte har plockats bort.

  Eller helt enkelt anmäl direkt när du inte själv hittar Sverigedemokraternas valsedlar när du ska rösta. Då är det valfusk och straffbart. Det får inte förekomma valfusk i en demokrati. Men man kan å andra sidan misstänka att Sverige inte är helt och fullt ut demokratiskt, eller hur, efter att ha sett videorna?

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

 5. BERGET skriver:

  Det bäddas för en stor nöd och fattigdom i Sverige,
  det kommer att bli s fattigt och elänigt att staten
  först drar in för alla svenskar, det har ju redan börjat, sen i förlängningen blir dom tvungna att även dra in för berikarnaoch då kommer det att visa sig vem som är vem.
  då som först kommer flyktingströmmen att vända, men då är landet totalt utplånat.
  Det är inget litet pris att betala för att visa EMPATI
  Min bedömning är att politiska lösningar nog blir svåra att åstakomma pga svenskens totala ofömåga att tänka själv.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Skäggbarnen kan väl bo hemma hos rymdblomman?

 7. Jo skriver:

  Nu jävlar så är dom på gång till Laholm där samtliga partier sagt ja till det mer eller mindre!!!??? Hur i helvete är dom funtade våra politiker!!??

  Inte nog med att dom i förra helgen blev utsatta för 14 inbrott!! Nu börjar det på allvar att spåra ur, ge samtliga ”folkvalda” individer sparken på stört och tillsätt SD istället innan det är för sent för dom stackars Laholmsborna!

%d bloggare gillar detta: