1 Språkmiljard skall stoppa bränder och våld


Inför en språkmiljard som bonus till skolor i utsatta områden som lyckas höja resultatet i svenska. Det föreslår en moderat arbetsgrupp för att minska utanförskapet i förorter som drabbats av bilbränder och kravaller. Men Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) gör tummen ned.

”Bilar som brinner, upplopp och stenkastning mot brandmän. Det är en bild av förorten som målats upp under sommaren och hösten.

Det har varit för mycket tal om batonger och fler poliser från Moderaterna som lösning till problemen. Nu är det dags att visa upp ett mjukare parti som jobbar förebyggande, säger riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr (M).

Hon har lett en av sju arbetsgrupper som partiet tillsatte efter misslyckandet i EU-valet för att ta fram en politik som ska locka unga väljare. Nu lägger gruppen fram idéer om hur man ska skapa mer trygghet i förorter och minska segregationen.

Skolor i utvalda områden som förbättrar resultaten i svenska på nationella proven ska få pengar för insatsen.

Vi måste börja lyssna på frustrationen och kraftsamla för att lösa det här. En bra svenska är ett krav på många arbetsplatser och en väg in i samhället. Jag tycker att vi måste avsätta rejält med pengar så att det blir en uppmuntran till skolorna att satsa, säger Anna König Jerlmyr.

Hon vill också förlägga elitklasser och attraktiva kurser till förorter för att locka innerstadselever. Om lagändringar krävs för att få dit utbildningarna bör så ske.

Lärarförbundet välkomnar en storsatsning på svenskundervisningen. Språket är nyckeln till integration och det är väldigt bra att man uppmärksammar det, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Men samtidigt är hon orolig över att det skulle bli ett tillfälligt projekt och inte en långsiktig lösning.

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann säger att förslaget går i linje med det integrationspolitiska programmet från partistämman och att partistyrelsen ska ta ställning till det.

Vi står inför stora utmaningar. Jag tycker att det är väldigt intressant att titta på möjligheterna att premiera skolor som lyfter sig och genom det öka fokus på svenskundervisningen”.

Nu har Moderaterna fått hjärnsläpp igen. Skall vi skattebetalare åter vridas ur som en disktrasa för att ligister som bränner bilar, startar upplopp och hotar poliser och brandmän skall få en bonus om dom sköter sin skolgång!!!

Vad för typ av bonus skall skötsamma skolungdomar få som aldrig ställer till med bilbränder eller hotar poliser etc etc?

”Nu är det dags att visa upp ett mjukare parti som jobbar förebyggande, säger riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr (M)”.

Hjälper inte att pumpa in en SPRÅK-MILJARD för att få stopp på eländet med bränder, hot, våld, och upplopp.

Tvinga ungdomarna att jobba, när dom likväl ränner omrking som yra höns och ingen vettigt har att göra.

Besökte förra veckan ett socialkontor där ungdomar var tvungna att arbeta minst (4-8 timmar per dag) för att få ut sina socialbidrag.

Arbetsuppgifterna bestod av att hjälpa stadsdelsnämnder med flytt av bl.a möbler kylskåp, måla samt en hel drös av andra uppgifter.

Av dom elva ungdomar som fanns där var inte en enda invandrare. Trots att denna stadsdel delvis är berikad. Är det av rädsla att bli kallade för rasister som socialsekretare tvingar svenskar att knega för en slavlön, men låter invandrare slippa?

Sätt dom i arbete, under tiden kan dom lära sig svenska ordentligt när dom tvingas umgås med en majoritet svenskar dagligen.

Ni gick till val på att arbete och inte bidrag skall uppmuntras, nu gör ni tvärtom och lockar förortsungdomar med bidragspengar/skattepengar istället för att tvinga dom får gör ett handtag för sina kronor.

M vill ha skolbonus i förorten

Annonser

6 Responses to 1 Språkmiljard skall stoppa bränder och våld

 1. Demokratbloggen skriver:

  De värsta förbrytarna är de moderata muslimerna!

  Det här blogginlägget tillägnar jag er, moderata muslimer. Ni som är lugna och städade, och som bara har en fru (i lämplig ålder). Ni som kan vara sociala med svenskarna. Ni som till och med kan ta ett glas vin om så skulle vara. Till och med ni som även skulle kunna pröva på att ta en skinkmacka så här till jul, och dansa kring granen.

  Ni är de allra värsta!

  Ni har ju ändå avgivit ett löfte om att följa koranen och psykopaten Muhammed. Det kan ni inte förneka. Därmed stöder ni terrorismen, sharialagar, våldtäkter, stening av kvinnor, och utrotning av oss, de otrogna hundarna.

  Läs mer här:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

 2. Robert skriver:

  Inte nog att vi skall utrotas dessutom skall vi glatt betala för det.
  Problemet är att dom flesta svenskar tycker det är helt naturligt,trots ett totalt samhälls förfall som inte ens den mest blinde sjävgode Svensson kan missa, ens med den censur och propaganda som Svensk media bedriver…….

 3. Peter skriver:

  Ja, det tycks inte finnas några gränser för hur mycket av svenskars skattemedel som kan och bör läggas på obildade eller otacksamma invandrare. Jimmie Åkesson har redan avslöjat att det redan läggs betydligt mer pengar per invånare i ”utanförskapsområden” än i områden där folk sköter sig. Samtidigt hävdar hans kritiker att kravlös invandring är en vinstmaskin. Jag undrar fortfarande när vinsterna från dessa vandrande guldgruvor ska redovisas.

  Hur vore det att istället ställa några grundläggande krav på de som kommer för att ta för sig av vår välfärd? Kan man begära av de som inte ens kan läsa på sitt eget språk att lära sig fullgod svenska och försörja sig själva i ett i-land? Är det annars rimligt att de tillåts byta kontinent för livslång försörjning på andras bekostnad?

  Och är det verkligt rimligt att föräldrar som tillåter eller uppmuntrar sina barn att kasta sten på de svenska brandmännen, ambulansförarna och poliserna tillåts stanna i landet och helt utan straff? Är det verkligen rimligt att möta bilbränderna i de tärande områdena med kollektiva belöningar istället för nedskärningar?

 4. Per-Åke skriver:

  Jaha! skall mina skattepengar hamna i hos förorts ungdomar nu också. Det har ta mig fan gått käpprakt åt helevte med allt som berör invandrare.

  EN MILJARD I BONUS?????????? språkbonus!!! Måste vara ett tidigt skämt av moderaterna? annars har dom hjärntvättas av sosse maffian.

 5. Nizze skriver:

  Jaha,
  nu har vi i varje fall en liten men synlig kostnad för invandrande muslimer. Men vi kan ju bokföra denna miljard på kontot som svämmar över av muslim-lönsamheten. Det finns nog massor där att använda till de hyperlönsamma muslimernas fredliga samexistens med demokratin.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  En betydligt bättre användning av denna miljard och som dessutom säkerligen hade fått stöd av minst 90% svenska folket vore att använda pengarna till att utvisa så många av detta muslim-pack som möjligt!

%d bloggare gillar detta: