Iran hotar Schweiz (minaretförbud) upprörIran varnar nu Schweiz för att ett införande av ett minaretförbud i landet kan få ”konsekvenser”. Varningen kom från den iranske utrikesministern Manouchehr Mottaki under ett samtal med sin schweiziske motsvarighet.

”Reaktionerna på den schweiziska folkomröstningen, som beslutade att inga minareter ska få byggas i landet, har varit hårda från flera muslimska länder. Egyptens stormufti Ali Gomaa har tidigare kallat folkomröstningens resultat för ”en attack på religionsfriheten” men samtidigt manat världens muslimer att inte ”påverkas av denna provokation”.

Iran valde dock på lördagen att göra just detta.

På lördagen varnade en iranske utrikesministern Manouchehr Mottaki sin schweiziske kollega Micheline Calmy-Rey att Iran kommer att se allvarligt på folkomröstningens beslut om det också kommer att genomdrivas.

Det var under ett telefonsamtal de båda ministrarna emellan som hotet om ospecificerade konsekvenser uttalades, skriver Los Angeles Times.

Den schweiziska regeringen har tidigare sagt att man kommer att genomdriva folkomröstningens resultat.

Värden som tolerans, dialog och respekt för varandras religion ska aldrig ställas inför en folkomröstning”, sa Mottaki till Calmy-Rey under telefonsamtalet.

Schweiz och Iran har hittills haft goda relationer och Schweiz har bland annat kommit att fungera som USA:s representant i Teheran”.

Schweiz ambassadör i Teheran kallades också upp till Irans utrikesdepartement i lördags.

Calmy-Rey svarade enligt Irna Mottaki att folkomröstningen hölls mot den schweiziska regeringens vilja och att regeringen kommer att ”på alla sätt stödja muslimers rättigheter”.

Sveriges utrikesminister Carl Bildt såg utslaget som ett resultat av fördomar och rädsla.

Åter igen ser vi att muslimer hatar demokrati, så länge det inte gynnar dom själva och deras framtidsmål.

Hade folket sagt ja till ”minareter” då hade den muslimska världen hyllat Schweiz som ett föregångsland med en sund inställning.

Helsjukt att diktatur landet Iran som mördar homosexuella, förtrycker sina kvinnor med våld och våldtäkter, kastar syra på dom och våldtar demonstranter, använder sig av sharialagar, och mördar kristna blir upprörda över ”minaret förbud”.

”Enligt Irans statliga television har han sagt att det är ”i strid med skyddet för muslimska medborgarnas medborgerliga rättigheter och kommer att såra muslimer i hela världen”.

Klart att ett sådant förbud är mer kränkande än ovanstående, eller hur?

Med Islam som tro och koranen i handen så vill dessa stollar bestämma över andra länder där deras hantlangare finns.

God hjälp har dom av både EU och FN och en mängd svenska politiker som bl.a Carl bildt, Nyamko Sabuni etc etc.

Nu väntar vi på att Mona ”pratminister” och hennes egen lilla röda vapendragare Lars ”kommunisten” Ohly inom kort stöder muslimernas krav på att förbudet upphävs.

Iran hotar Schweiz

Irans utrikesminister varnar Schweiz

Iran varnar Schweiz efter minaretförbud

Annonser

41 Responses to Iran hotar Schweiz (minaretförbud) upprör

 1. kalle008 skriver:

  Ett land i Europa har alltid rätt att ha vilka bestämmelser som helst om hur byggnader ska få utformas.

  Jag förmodar att man har liknande bestämmelser i Iran? Eller får man bygga hur man vill där?

  Allvarligt talat så var den där omröstningen inte om minareter, utan om invandring. Detsamma gäller motsvarande omröstningar och opinionsundersökningar i NL, DK, Norge. Och Sverige.

 2. Urban H skriver:

  Härmed varnas ALLA DEMOKRATISKA länder för Iran, Islam och Uran.

  En våldsam konfrontation mellan världens förenade demokratier och Islamiska Diktaturer närmar sig. Ju förr Islamiska länderna går till angrepp, desto bättre.
  Desto snabbara kan vi utplåna diktaturerna och befira de stackars Muslimerna från Islam.

  Befria Muslimerna FRÅN Islam.

 3. Erik skriver:

  Kan inte Iran utlysa en motsvarande folkomröstning om kyrkbyggen. Om det iranska folket röstar ja till kyrkor så har ledningen vunnit en förkrossande propagandaseger.

  • tOre skriver:

   det är redan förbjudet att bygga nya kyrkor i Iran eller utöve kristendom, hinduism eller andra irrläror!!!

  • Urban H skriver:

   Det är förbjudet att kräva någonting i Iran, det är förbjudet att respektera kvinnor, det är förbjudet med mänskliga rättigheter, det är förbjudet att inte läsa Koranen, det är förbjudet med riktiga val, det är förbjudet att ha kjol, badkläder och kärlek. I Iran stavas kärlek: VÅLDTÄKT när mannen vill. Man piskar ihjäl folk, man sten folk, hugger händer av folk. Iran ledarskap är svin, diktatur, hundar och har hönshjärna.
   Må Allah straffa dom hårt och länge, som förstör Islam.

 4. BETONGOLLE skriver:

  De försöker bestämma över oss europeer från iran . Hur blir det då när muslimer å islamister blir i majoritet?

  • spikharry skriver:

   ”Hur blir det då när muslimer å islamister blir i majoritet?”

   Halalslakt.

   Politiker från västvärlden är ett lika stort hot som Islam. Tur för oss otrogna att Holland, Danmark, Sverige, och Schweiz mfl har rakryggade politiker som ev kan stoppa eländet. Om det inte redan är försent?

  • SG skriver:

   Se på hela mellanöstern hur det blev, nu försöker de även med Libanon, det är enda landet som hälften så mycket kristna. De kommer att lyckas med det också när alla kristna har flytt, då är inte Libanon den pärlan som mellanöstern hade en gång i tiden längre.

 5. Wolf skriver:

  Jag tycker att det är fel att Schweitz förbjuder minareterna. Sedan kan man ju i varje enskilt fall ha arkitektoriska synpunkter på hur den skulle passa in där den planerats att uppföras. Men problemet med Irans inblandning med är ju att dessa varningar inte precis gör det lättare för de muslimer som bor i Schweitz att hävda att Islam är en ”fredens religion”.

 6. Slasher skriver:

  Känner mig tveksam till religionsfriheten i Iran eller är det ok att bygga kyrktorn där och ringa i klockorna?

  • SG skriver:

   Det är fan inte ens tillåtet i ett land som Turkiet att bygga kyrkor och de ska vara ”sekulariserade”. 3-4000 moskeer går bra, då snackar jag om bara Istanbul. De har förstört den vackra staden med alla deras moskeer, var man än vänder sig ser man såna, inte nog med det så ylar dem 5 gånger om dagen från alla möjliga håll.

 7. micke skriver:

  detta bevisar ju bara att dom inte vet vad demokrati är för…om inte västvärlden sätter stopp och dom får breda ut sig som dom vill ja, då ser det väl snart likadant ut här som deras jävla hemländer….
  det är ju för inte som det är krig och jävelskap i deras hemländer….

 8. Fredde skriver:

  Schweiz förebereder just nu en ny demokratisk omröstning. ”Skall muslimer ha rösträtt?” Självklart kommer resultatet följas enligt västlig demokratisk anda.

 9. joel skriver:

  Att Iran är ett land med enormt förtryck av sin befolkning och även i denna fråga gör fel betyder inte att förbud mot minareter är rätt. Religionsfrihet och möjlighet att utöva sin religion är och bör vara heligt.

  Vilken religion majoriteten av svenskarna har är också något som stat och politiker ska hålla sig ifrån, det är varje individs ensak. Er islamofobi är dåligt underbyggd och argumenteras med simpla fördomar och med bristande respekt för mänskliga rättigheter.

 10. borja skriver:

  iran med dess ledare, är den största sekten,
  vad sekterism är,säger sig själv,när det styr ett helt land,ser man resultatet, ,,

 11. Pelle skriver:

  Tja, det där ”hotet” är inte värre än hoten som redan uttrycks mot Iran vad det gäller uran-upparbetning. Med andra ord en massa ordbajseri. Men det är ju skoj att se hur snabbt Islamhatarna hakar på.. 😉

 12. spikharry skriver:

  Joel F.

  Som företrädare för Centerpartiet så har du troligtvis blivit hjärntvättad av er egen lille ”antisemit” Mahmoud Aldebe.

  Han lämnade iofs er och påpekade att ni är ”islamofober” hur känns det?

 13. naivtive skriver:

  Värden som tolerans dialog och respekt för varandras religion skall aldrig ställas inför folkomröstning.

  Respekten för en fri folkomröstning skall aldrig ställas inför kritik av en religiös odemokrat.

  Jag börjar ändra mej inför religionsfriheten. Varför skall vi icke reliösa respektera stollar som påverkar samhället och hur andra lever? Om någon stilla ber i avskildhet inför sig själv och who ever, är det en enskild handling. Men att pådyvla tolenans och respekt för en massa vidskepligheter är så främmande att jag börjar svänga mot ett förbud av religioner, i vart fall främmande för kulturen.

 14. murv skriver:

  Som om någon bryr sig om vad regimen Iran tycker?

  I flathetens högborg är man feg som vanligt…

 15. Olbap skriver:

  Hahahahahaha! Iran av alla har mage att kritisera någon alls??? Ok. När ska Saudi, Iran, Jemen, Sudan, Afghanistan, Pakistan, Gaza, Somalia, etc, tillåta kyrkobyggen och spridandet av andra religioner i dessa länder? När det är tillåtet, då får de bygga sin skit här med, INTE innan. Idag ägnar muslimer miljarder med dollar (inte kronor) till att sprida islam aktivt i Västvärlden. Varför tillåter vi dem det????

 16. Olbap skriver:

  Islam = fredens religion – OM du är muslim, annars ska du dö – eller konvertera. Allt står i Haditherna och Koranen. Men ingen Västerländsk media eller politiker vill dryfta saken. Med andra ord: islams hat och aggression mot ”andra” ÄR ett resultat av direkta trossatser i muslimernas egna texter. Igen, googla Hadith/erna och även surfa in på http://www.islamwatch.com

 17. RJ skriver:

  Valresultatet är ett utslag av att muslimska världen har skapat väldigt mycket bad-will världen runt genom att det begås terrordåd och sker förtryck i Allahs namn.

  Det gick för någon vecka sedan en dokumentär i axess-TV där man med dold kamera besökt möten i England, där utåt liberala muslimer framförde synpunkter som stod till höger om Djingis Kahn. Hyckleri skall kallas hyckleri även om det är muslimer som leverar det!

  mvh

  RJ

 18. Mikael Drakenberg skriver:

  Hej! Så har vi då sätt vad Islam går för. Med Irans hot mot Schweiz om de genomför ”minaretförbudet”.

  Folkomröstningen i Schweiz var demokratiskt genomförd och när en majoritet röstade för ett ”minaretförbud” så skall det respekteras annars har vi INGEN demokrati.

  Vi skall inte krypa för andra länder. Genom att Iran tar till hot visar att deras religion inte står för respekt, tolerans och demokrati.

  Jag förstår de som har röstat som de gör. Jag tycker dessutom att det är självklart att man respekterar resultatet av en demokratiskt genomförd folkomröstning.

  Demokratin måste försvaras oavsätt vad regimer i Iran och Egypten och andra länder säger. Folk vill inte bli ”påtvingade” Islam.

  Majoritetsfolket vill i många länder leva på sitt sätt och efter sina traditioner och det syns tydligt eftersom det finns starka nationalistiska partier i olika länder i Europa. Att försöka ”kuva” majoriteten är inte en framgångsrik väg.

  Politikerna lyssnar inte till vad som sägs vid ”middagsbordet eller frukostbordet” hos de som är trötta på politikerna som förstör deras länder.

  Titta bara på Finland, som är mycket liten invandring och flyktingmottagning. De har lyckats hålla ihop landet eftersom de är övertygade om att det är rätt väg att gå. Alltfler är övertygade om att den ”svenska vägen” är helt fel väg. Vi ser getton runt våra förorter, och även forskare tar upp det här problemet och visar på att i andra länder fungerar det bättre. Det går helt enkelt inte att ta emot hela världens flyktingar och inte ha en i förtid inrättad plan för hur alla skall få jobb och hur alla skall bli integrerade.

  Vi har inte råd med utanförskapet. Problemet är att våra politiker försöker förbjuda alla former av diskussioner runt det här därför att ”pk-maffian” försöker hjärntvätta folket och tala om för dem vad de skall tycka i denna fråga.

  Det är bättre att man har arbetskraftsinvandring så att de som kommer hit kommer i arbete och blir snabbt integrerade. Bidrag gör människor passiva, och många ger upp hoppet om att någonsin bli accepterade.

  Det är ju inte rimligt att Europa skall tvingas ta ansvar för det kaos som råder i andra delar av världen. Det är inte vårt fel att de för krig och bedriver förföljelse av olika folkgrupper i andra länder.

  Det är bättre att EU hjälper till att bygga upp dessa länder och att man aktivt säger NEJ till alla diktatoriska regimer.

  Det är hög tid att städa upp också i FN. Diktaturer har för mycket att säga till om och det är dags att sätta ned foten och försvara demokratin.

  Vi måste kunna diskutera frågor runt integration, segregation, flyktingpolitik osv utan att bli anklagade för rasism och främlingsfientlighet av ”pk-maffian”.

  Alla länder har sin kultur och sina traditioner som går långt tillbaka i tiden. Många vill kunna känna trygghet i de traditioner som de fört med sig från generation till generation. Vissa vill ha områden med liten eller ingen invandring därför att de är oroade för ”ordningen” i samhället och ”sammanhållningen” i samhället.

  För majoriteten så är det främmande med ”minareter” och ”moskéer”. Det är inte en naturlig del av ”svensk” kultur. Man måste komma ihåg att de Kristna är i majoritet och så måste det förbli för att sammanhållningen i samhället inte skall slås sönder.

  Dessutom är det så att kommer man hit till Europa från främmande länder och kulturer så måste man börja med att respektera våra traditioner, vår religion och våra seder. För vi tvingas respektera vad som gäller när vi kommer som gäster till andra länder, och då MÅSTE de som kommer till våra länder visa samma respekt, annars fungerar det inte.

 19. […] SvD, Dagens.se, NA Iran hotar Schweiz (minaretförbud) upprör Spikharry’s Blog Med tunnelseende krockar tillkortakommandena awickedone´s Blog […]

 20. joel skriver:

  Det är intressant att det enda argument som dyker upp är Aldebe. Jag tror aldrig jag träffat honom men han som alla andra har naturligtvis rätt till sina åsikter.
  Er vilja att styra över människors religion är skrämmande, det kan varken Aldebe eller någon annan ändra på.

 21. Emeliee skriver:

  Har många missat att religionsfrihet är en demokratisk rättighet? Dette strider, hur man än vill, mot religionsfriheten. Det är skitlöjligt att man ska förbjuda detta på nationell nivå. Om man nu är så kritisk så kan man avslå detta på lägre nivå istället för att lagstifta om det för jag antar att man inte kan bygga en sådan här utan bygglov.

  Ja, det är intressant att ifall man skulle få bygga en kristen kyrka i Iran. Det mesta säger emot att man får det, men varför ska vi i Europa vara lika dåliga och samtidigt kritisera dem när vi inte är bättre?

 22. G.W skriver:

  Den dagen som Iran utropar sig som kärnvapenmakt kan man nog lugnt räkna med att det kommer lite ”mera krav” ställda till omgivningen ifrån islamisterna i Iran. -Dö eller gör som vi säger…

 23. G.W skriver:

  ”-Det mesta säger emot att man får det, men varför ska vi i Europa vara lika dåliga och samtidigt kritisera dem när vi inte är bättre?”

  Är vi verkligen inte bättre???

  Hur många moskéer och islamic center tror du det finns idag i Europa?

  Har vi inte en fri debatt om minareterna där kritiska röster mot nej-beslutet får komma fram?

  När blev det en direkt skyldighet för europas kristna länder och skattebetalare att inhysa och försörja miljontals muslimer och uppföra religiösa byggnader till dessa m.m?

 24. spikharry skriver:

  Joel Falk lille vän!

  Du företräder ditt parti (c) och tillskriver oss andra som inte delar din positiva syn om muslimer som (islamofober)

  Vad tycker du om centerpartiets egna ”antisemiter”? där bl.a Bassem Nasr bjöd in Hamas till Malmö samtidigt som Hamas mördade nio civila judar och lemsästade ett femtiotal.

  http://sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/article154483.ece

  Vaför tolerar ni inom centern ”Antisemiter” som sprider judehat. Är en antisemit en bättre människa än dom du kallar för ”islamofober?

 25. Ylva G skriver:

  SD är vårt svenska hot mot en generös invandring. Vi måste förbjuda partier som inte företräder majoritetens vilja. Förbjud SD och ND.

  Det kallar jag riktig Socialism och Kommunism när den är som bäst.

 26. joel skriver:

  GW, det är en väldig skillnad mellan att förbjuda minareter och att inte finansiera dem. Denna debatt och omröstningen i Schweiz handlar om förbud inte om finansiering. Att blanda korten gör bara debatten osaklig och rörig. Oavsett om vi är bättre än Iran eller inte så är det väl knappast det som är relevant.

  Emelie, bra inlägg! Tyvärr är enda sättet för islamofober att rättfärdiga förtryck av religionsfriheten att jämföra och ”tävla med” totalitära regimer. I alla andra jämförelser förlorar man nämligen.

  Tittar vi på Schweiz är inte problemet att följa omröstningen utan det är att man håller en omröstning. Det innebär att minoriteters möjlighet att utöva sin tro ska bestämmas av majoriteten. Att se demokratin som ett berättigande av minoritetsförtryck är att bortse från grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. I praktiken är detta ett synsätt som blir demokratins grav. Även minoritetsreligioner måste få existera och människorna måste få utöva sin religion.

 27. rolandxx skriver:

  Hur många är det egentligen i Sverige som vet vad en minaret är för något?
  Här är en video från Ankara i Turkiet som visar detta:

  http://tinyurl.com/ygrkuvv

 28. G.W skriver:

  *Joel*
  ”GW, det är en väldig skillnad mellan att förbjuda minareter och att inte finansiera dem.”

  Eeh…ja ha… Vad har det med diskussionen att göra???

  Förövrigt har ingen fri rättighet, inte ens muslimer, faktiskt – tro det eller ej, att göra tillbyggnader till befintliga byggnader utan tillstånd.

  Även om minareter skulle bli tillåtna, så kan berörda myndigheter ändå neka tillstånd/byggnadslov.

  ”-Även minoritetsreligioner måste få existera och människorna måste få utöva sin religion.”

  Om du/ni vill verka vara trovärdiga i ert vidriga hyckleri, för fem öre. Så kämpa då för fan i första hand för alla förtryckta minoriteter, där dom Verkligen Är Förtryckta och Diskriminerade – i dom muslimska länderna.

 29. Jonas skriver:

  Joel mfl, Gäller religionsfriheten endast åt ett håll? De som inte tror alls får skiten nerkörd i halsen mot sin vilja genom dessa minareter. Muslimerna får fortfarande hålla på med sin tro även om minareterna förbjuds. Har du ens hört hur de låter? Fem gånger om dagen dessutom. Islam är ingen minoritet heller för den delen. Vart drar man gränsen för vad som ska tillåtas? Ska jag om jag kommer på en egen religion tillåtas att spela musik också, ska jag få offra människor bara för att min religion säger det? Nä håll religionen i hemmet och bespara övriga fria människor från pesten som vi nästan har blivit av med här i europa.

 30. Wino skriver:

  Vi har utan tvekan korsfararna att tacka för väldigt mycket, för utan deras hjältedåd hade hela Europa varit muslimskt för länge sedan.

 31. Anders skriver:

  Emelie och Joel, ni är tydligen helt omedvetna om, att religionsfriheten är en s.k. ”negativ frihet”.

  Religionsfriheten omfattar, att staten inte får stipulera att t.ex. katoliker inte kan anställas som statstjänstemän. Staten får alltså inte förbjuda någon att tillhöra en viss religion eller utestänga någon från statliga ämbeten pga hans/hennes religion.

  Religionsfriheten ålägger däremot inte staten att praktiskt underlätta någons religionsutövning eller tempelbyggande.

  Att bygga tempel, uppföra minareter, att bära religiös uniform som t.ex. statstjänsteman osv etc omfattas inte av religionsfriheten.

 32. Marcus skriver:

  Jag bor i Schweiz kan jag börja med att säja.
  Här har vi inga ras-kravaller, bilbränder eller gängvåldtäkter.

  Varför?
  Jo för är du invandrare och begår brott här så får du foten och åker ut ur landet med huvet före.

  Minaretsförbudet var bara steg 1 i en längre kampanj från SVP. Steg 2 blir omröstning om slöjförbud på allmän plats samt avskaffande av särskilda bad-tider för muslimer.

  Jag satte i Maj ihop ett torrent-paket med 8 dokumentärer om islam och Europa. De är inte copyright-skyddade så detta är ingen ”pirat-länk” och de seedas fortfarande bra.

  Filmerna finns här:
  http://thepiratebay.org/torrent/4905348

 33. BERGET skriver:

  Det handlar inte om minareter eller relionsfrihet
  det handlar om vår nuvarade existens.
  Vill vi leva som dom gör i Iran eller inte, det är vad det handlar om, men det har tydligen inte alla fattat.
  Angående bilden på denna sida, så ser det ut som Måna Musslims dröm midsommar afton med stång och stoj!

 34. joel skriver:

  G.W, du undrade vad skillnaden mellan tillåtelse och finansiering har med saken att göra och det är med anledning av det du tidigare skrev ”När blev det en direkt skyldighet för europas kristna länder och skattebetalare att inhysa och försörja miljontals muslimer och uppföra religiösa byggnader till dessa m.m?”
  Naturligtvis är det inte staten som ska bygga minareter.

  Jag påstår inte heller att man inte ska behöva bygglov för minareter, som vissa verkar vilja låtsas, men det är orimligt med ett allmänt förbud, varje fall måste få prövas. Minareter låter, liksom kristna kyrktorn, naturligtvis är detta något som bör ta hänsyn till vid bygglov och stadsplanering men man kan inte räkna med total tystnad om man bor i stan. Jag har inte sett några inlägg om att förbjuda kyrkor med klockor som ringer betydligt mer än 5 gånger om dagen…

 35. Mr Executor skriver:

  Vem tror dom att dom skrämmer med dessa hot. Ingen
  behöver ta dessa pajaser på allvar. Dom fattar tydligen inte att dom lever på lånad tid i väster- landet. När den ekonmiska smärtgränsen är passerad
  och tålamodet är slut då smäller det i hela Europa.

 36. Per-Åke skriver:

  Islam är på god väg att förstöra det mesta som vi och andra, byggt upp under många många år. När sedan Svenska politiker kryper i deras rövhål och slickar så får vi otrogna än mer problem.

%d bloggare gillar detta: