”Antisemiten” Rabih Ballout inte längre önskvärdKristdemokraternas vice ordförande i Umeå, Rabih Ballout, har fått sparken från sitt arbete som bussförare. Arbetsgivaren är Nobina, före detta Swebus, och orsaken uppges vara att Rabih Ballout varit illojal.

”Rabih Ballout säger till Västerbottensnytt att han fått en skriftlig uppsägning, men är förtegen i övrigt. Han vill först besluta sig för hur han ska driva frågan tillsammans med sitt fackförbund. Han har sex månaders uppsägningstid, men ska inte jobba under den tiden, säger han.

Rabih Ballout säger att han kommer att driva frågan så långt han kan, till arbetsdomstolen.

Vad som konkret ligger bakom uppsägningen är oklart. Ballout själv säger att han fick den skriftligt på fredagen, och att det hölls ett möte med arbetsgivaren i tisdags. I det mötet deltog också Kommunal.

Rabih Ballout var initiativtagare till ett så kallat medborgarförslag till kommunfullmäktige. Förslaget är undertecknat av många förare hos Nobina och går ut på att kräva en oberoende utredning av lokaltrafiken i Umeå. Efter detta fick Ballout en skriftlig varning av sin arbetsgivare.

Det spekuleras i att det inititiativet är en orsak till att Rabih Ballout betraktas som illojal.

Arbetsgivaren Nobina och Ballouts fackförbund Kommunal bekräftar båda att Kd-politikern sagts upp från sitt arbete men ingen av dem vill säga något om anledningen med hänsyn till Rabih Ballout”.

Tror personligen inte alls på att ”antisemiten” Rabih Ballout fått kicken på grund av ett medborgarförslag.

Kristdemokraten har tidigare varit i hetluften då han bl.a ifrågasatt om förintelsen ägt rum. Kan alla hans negativa uttalande om judar var en av orsakerna till han fick kicken? hans blogg där mängder av bevis fanns är bortagen av VK.se.

Rabih Ballout Du är ordförande för Krist­demo­kraterna i Umeå. Går dina åsikter ihop med partiet?

Nej, vi har olika uppfattningar, men vi har diskuterat det här och jag står för mina åsikter.

Kristdemokraterna tycker det är okey att deras ordförande sprider lögner om judar.

Alf Svensson hans partikollega säger: ”Han skall inte vara Kristdemokrat” Annelie Enochson (Kd) tycker Rabih Ballout borde åka på en studieresa till Auschwitz.

Rabih Ballout menar själv att allt är ett försök till misskreditering av honom. Muslimer klarar inte av att argumentera, dom springer iväg istället och påstår sig vara utsatta för misskreditering.

Kristdemokraternas vice ordförande i Umeå, Rabih Ballout, har fått sparken från sitt arbete som bussförare

Det går inte att veta hur det var för judarna i Tyskland under 1930-talet. Det menar Rabih Ballout, ordförande för Kristdemokraterna

Politikerkritik mot uppsägningen av Ballout

SpikHarry Är KD:s Rabih Ballout ”antisemit”?

One Response to ”Antisemiten” Rabih Ballout inte längre önskvärd

  1. Robin_Shadowes skriver:

    En musse som är anti-semit. Oj vad förvånad jag blir…

%d bloggare gillar detta: