”Apejävel” och ”blattajävlar” kan medföra löneavdrag


Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd ska avgöra vad uttryck som ”apejävel” och ”blattajävlar” ska få för följd för dem som yttrade sig så — två polismän i Malmö.

”Den lille apejäveln, ska jag göra han steril när jag får tag på honom?” sade den ene av poliserna i samband med kravallerna i Rosengård i Malmö i december förra året.

Vad han och kollegan inte tänkte på var att deras kommentarer spelades in av en tredje kollega som med en videokamera skulle dokumentera kravallerna. När filmen senare spelades upp under en rättegång briserade skandalen.

Skånes länspolismästare Eva Årestad-Radner skriver i ett yttrande till Rikspolisstyrelsen att den polisman som yttrade ordet ”blattajävlar” bör straffas med löneavdrag och att den andre bör varnas, rapporterar Sydsvenskan på nätet.

Men länspolismästaren riktar kritik även mot den filmande polisen, som inget sade till sin närmaste chef, och den utredare som granskade filmen i kravallutredningen. Den senare bör varnas, anser hon.

Årestad-Radner konstaterar enligt tidningen att Malmös polismästare Ulf Sempert, som blev informerad om uttalandena men inte exakt vad de innehöll, kan ha brutit mot polisförordningen och därför, som hög chef, bör granskas av statens personalansvarsnämnd”.

Tragiskt att Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd nu vill börja med avdrag på lönen om någon polis i stridens hetta kallar någon för dess rätta namn.

Typiskt svenskt att dom som skyddar oss från slödder och patrask skall straffas, men kriminella skithögar klarar sig undan med det mesta (framförallt om dom är berikare).

Svenska politiker drar ned vårt land i dyngan och hela omvärlden skrattar bakom våra ryggar. Förr var många stolta över att vara svenskar, vår demokrati och yttrandefrihet, sjukvården, äldreomsorgen etc etc tillhörde dom bästa.

Idag är det tvärtom, diktatur, ingen yttrandefrihet, och sjukvården samt äldreomsorgen är bedrövlig.

Spyr över hela 7-klövern.

Den lille apejäveln, ska jag göra han steril

Annonser

7 Responses to ”Apejävel” och ”blattajävlar” kan medföra löneavdrag

 1. Demokratbloggen skriver:

  ”… Det socialdemokratiska partiets kamp för att bilda ett parti som skulle leda Sverige ut ur fattigdom och elände har för länge sedan dödats av dagens landsförrädiska patrask. Det borde vara dödsstraff på landsförrädare!

  Det skitiga patrasket har INGENTING med folkets kamp att göra. Det socialdemokratiska parti som bildades och efter mycket möda och kamp, och slutligen genomdrev välfärden i vårt land, har dessa förrädare så gruvligt svikit så att idag återstår det Absolut Ingenting av folkets demokratiska parti … I n g e n t i n g ! …

  … Idag talar sossarna om att ta hit obegränsat med utlänningar, sådana som under socialdemokratins ungdom benämndes svartfötter, sådana som tar våra jobb och förstör landet …

  Vi ska slänga ut ockupanterna från vårt vackra land, samtidigt som kujonerna i Sveriges riksdag kan vänta sig hårda straff för sitt svek …”

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

 2. Blodsven skriver:

  I ett idiotsamhälle ska naturligtvis ett ord i vredesmod ses som ett allvarligt brott, speciellt om slöddret är importerad dynga av sozzarnas idiotpolitik! Vad jag iofs inte begriper i sammanhanget, är den 3e snutens filmande och att de andra snutarna är omedvetna om konsekvenserna i ett idiotsamhälle. Att sen idioten till länspolismästare ställer sig på skithögarnas sida, är väl föga förvånande….

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Sila mygg och svälja kameler är vad det är. Dessa två oskyldiga ord är m a o ett mycket allvarligare brott än vad som dagligen sker mot svenskar och Sverige enligt PK.

 4. per2 skriver:

  Märkligt att poliser som säger sanningen skall bestraffas med löneavdrag. Då borde också blattar som säger svennehora bli av med sitt bidrag. Rätt skall vara rätt.

 5. Jo skriver:

  Om herrarna poliserna ger sig tillkänna till mig genom mejlen så ersätter jag deras förlorade inkomst!

 6. BERGET skriver:

  Ett sanningens ord är ej välkommet i detta demokratiska paradis.

 7. Jo skriver:

  Skillnad på äpplen och päron….
  Har under många år som vakt bla varit med om det ena och än det andra,blattar som INTE kallar poliser,vakter etc för ord som skär sig i öronen är unikt.
  Men det går inte att straffa dom för det och samhällets toppar reagerar inte ett endaste dugg,för det är vardagsmat numera och det SKA man acceptera!

  Men att det finns en polis som uttalar sig så är tydligen det mest fruktansvärda som kan hända i detta ”mångkulturella” samhälle! Jag vet att det är under otrolig press dessa poliser arbetar under och förvånar mig inte det minsta lilla, för trots allt så är just dom här poliserna bara människor.

%d bloggare gillar detta: