Nyamko Sabuni hatar ”Demokrati” fördömer folkomröstningenSveriges integrationsminister Nyamko Sabuni fördömer folkomröstningen om ett förbud mot minareter i Schweiz. – För mig är förbudet mot minareter en signal om intolerans. Det gynnar ingen förutom fundamentalister och extremister och framförallt försvårar det de integrationsprocesser som pågår i Europa.

”Min första reaktion var att ”det här är en olämplig fråga att folkomrösta om”. Att resultatet blev som det blev var kanske väntat med tanke på den fördomsfulla bild av muslimer som spridits i kampanjen kring frågan. Det är beklagligt att man med hjälp av skrämselpropaganda får människor att fatta den här typen av beslut, säger hon till DN.se.

Nyamko Sabuni är orolig att de extrema partier som vill förbjuda olika saker som har med muslimer att göra nu stärks i sina åsikter och sitt arbete i och med folkomröstningen.

Det är obegripligt att vi fortfarande inte inser och accepterar att muslimer är en del av Europa, en del av det europeiska folket. Det här innebär bara att fler konflikter skapas i Europa.

Integrationsministern påpekar att Schweiz är en part i samarbetet kring Europakonventionen, som är den mest långtgående samarbetet när det gäller mänskliga rättigheter.

Det är självklart att det förpliktigar och det kräver att man lever upp till de här värdena, vilket de inte gör med detta beslut.

Mohammed Kharraki, ordförande för Sverige Unga Muslimer säger till DN.se att retoriken kring muslimer som ”ett hot mot samhället” har blivit normaliserad och något som såväl högerextrema som etablerade politiker.

Nyamko Sabuni: Vi tar starkt avstånd från ett minaretsförbud. Sverige ensamt kan kanske inte agera i frågan, men det är möjligt att EU kan göra något.

Sveriges integrationsminister är inte särskilt orolig över att en liknande situation ska uppstå i Sverige.

Tack och lov har vi inte den typ av system som finns i Schweiz. Fundamentet för vår demokrati är mer robust. Partierna och riksdagen fungerar som filter. Folkomröstningar kan vara bra, men här har man använt det felaktigt i ett populistiskt syfte. Det är farligt för demokratin.

Propagandan mot muslimer har nått Sverige, men den grova retoriken och inställningen mot det muslimska folket hittar vi inte i Sverige även om det finns partier och enskilda som försöker sprida en fördomsfull bild av muslimerna även här”.

Vad är det nu Nyamko Sabuni säger? Jo hon accepterar en folkomröstning om den passar hennes agenda, om inte då är den odemokratisk.

Skall en folkomröstning genomföras då måste röstningen gå PK-politikernas väg annars ses den som ogiltig..

Hon påpekar bestämt följande ”För mig är förbudet mot minareter en signal om intolerans”

För mig är förbudet en signal om demokrati och tolerans för det som en majoritet av befolkningen ville ha nämligen ett förbud mot ”minareter”.

Mera hyckleri från Sabunis sida:

”Det finns partier och enskilda som försöker sprida en fördomsfull bild av muslimerna även här”

Men snälla lille vän, det är muslimerna själva som skapat sin egen bild av hur dom är.

Har du helt missat alla terrobrott, hot, hatbrott, kvinnoförtrycket, hedersbrotten, kraven, våldtäkterna, rånen, och allt annat ont som dessa kulturberikare ligger bakom?

Du och andra politiker som bl.a Carl Bildt Mona Sahlin och Ollonet gör allt för att gå muslimerna tillväga genom att hela tiden hålla dom bakom ryggen.

Ett förbud mot fler minareter i Schweiz upprör hela svenska PK-eliten så till den milda grad att ni nästan flippar ut totalt.

Skulle personligen uppskatta om du var lika framfusig och påstridig när det handlar om våldtäkter, och tillsatte en grupp som tog fram hårdare straff och kemisk kastrering vid sådana fruktansvärda brott.

Snart är du väl ”bundis” med Mona Sahlin också? era åsikter börjar mer och mer närmare sig varandra. Ni bryr er mer om andra människor än dom som byggt upp vårt land.

Förbaskade hycklare är ni hela högen.

Sopa rent framför din egen dörr innan du kastar skit på andra.

Nyamko Sabuni fördömer förbudet

9 Responses to Nyamko Sabuni hatar ”Demokrati” fördömer folkomröstningen

 1. Blodsven skriver:

  Exakt Spiken! När folkets röst inte passar en ”folkvald” (gissar på kvoterad), då är det helt plötsligt odemokratiskt, orättvist, obegåvat etc etc…

 2. Robin_Shadowes skriver:

  Klart hon hatar demokrati. Hon är ju mussla själv…

 3. Ann-Marie skriver:

  Hur i h-e blev hon vald? Och undras om dom ens är tillnärmelsevis så demokratiska där hon kommer ifrån? Kanske dax att se hur det funkar där istället.

 4. talibanen skriver:

  Vad har hon att säga om den skrämselpropaganda som media dagligen tvingar på folket om SD?
  Då borde det också fördömas av Sabuni.

  Det är ändå ganska lustigt att pk-isterna kan se en folkomröstning som ett hot mot demokratin.

 5. Nizze skriver:

  Nyamko Sabuni har inte förstått att hon skall tjäna folket, och följa folkets vilja. Passar inte det skall hon avgå.

  Vi lever än så länge i en demokrati, och dår är det folkets vilja som gäller, oavsett om man gillar det eller ej.

  Tjäna folkets vilja eller avgå

 6. vinterbadaren skriver:

  @ Ann-Marie

  Hon blev INTE invald i riksdagen pga hennes placering på valsedeln, men för att kringgå detta gjorde man henne till minister i stället. Så fungerar leksaksdemokratin i Swedistan. En muslimsk kvotneger från Kongo/Burundi som har fräckheten att mästra landets rättmätiga ägare!

 7. Robin_Shadowes skriver:

  Precis som en riktig Mugabe kommer hon säkert vägra att avgå när Fp trillar ur riksdagen nästa år. Djungelminister Sabongo kommer klamra sig kvar och utropa sig själv till president.

 8. Jo skriver:

  ”försvårar det de integrationsprocesser som pågår i Europa” Vad fan??!! Har jag missat något??!! Vad är som pågår säger hon? Det enda som pågår är våldtäkter,rån,misshandlar etc etc.. UTFÖRDA av BLATTAR!

  Det finns nog inte en blatte som vet vad som pågå och dom gör inget annat än skrattar åt den flate svensken som låter sig trampas på gång efter gång. Muslimer i regeringen vore en dröm för att sådant patrask,snart så är svensken ett minne blott!

%d bloggare gillar detta: