Socialdemokraten Fritzon får betalt för frånvaroKristianstads skattebetalare betalar lönen för en stor del av partiarbete som Heléne Fritzon gör som toppnamn för Socialdemokraterna. För andra regionala och nationella uppdrag får hon dubbelt betalt.

”Jag kan förstå om man tycker att det är märkligt, men som enskild person har jag att följa regelverket. Jag kan inte påverka det, säger Heléne Fritzon, oppositionsråd i Kristianstads kommun.

Att kommunpolitiker arbetar för sina partier, inom Sveriges kommuner och landsting eller har uppdrag i Region Skåne är inte ovanligt.

Men i Kristianstad har Heléne Fritzon en särställning, med tanke på att hon sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott (partistyrelsen) och är ordförande för partidistriktet i Skåne.

Dessutom har hon tunga positioner i Sveriges kommuner och landsting och inom Region Skåne. Hon sitter också i Länsstyrelsens insynsråd.

De många uppdragen innebär att hon ofta arbetar på annat håll, med sådant som inte är direkt kopplat till hennes roll som oppositionsråd i Kristianstad. Det verkställande utskottet, som hon sitter i sedan 2001, har exempelvis oftast möten i Stockholm på fredagar. Och de flesta måndagar är vikta för partidistriktets möten i Malmö. Trots det görs inga avdrag från arvodet i kommunen.

Heléne Fritzon påpekar att man inte kan jämställa en politikers arbete med en anställning”.

Dubbel betalning.

Men det är inte enbart uppmuntran Heléne Fritzon får för sina insatser. När hon arbetar för SKL, Region Skåne eller för Länsstyrelsen får hon såväl fast arvode som sammanträdesarvode (se faktaruta) utan att det görs några avdrag på arvodet från kommunen”.

Svaret som Heléne Fritzon ger på varför hon plockar ut dubbel betalning är skrattretande.

”Jag jobbar ”modernt”

I år har Heléne Fritzons varit frånvarande från rådhuset under följande dagar.

Vecka 1: ledig
Vecka 2: ledig
9 januari
13 januari
16 januari
19 januari
22 Januari
23 Januari
26 januari

Och så fortsätter det månad efter månad, självklart plockar Sosse hycklaren ut full lön trots sin frånvaro, hon arbetar ju ”modernt”

Bland andra politiker i Kristianstads kommun är Heléne Fritzons många uppdrag en känslig fråga. Så känslig att de som är kritiska inte vill framträda med namn.

En åsikt bland de politiska motståndare Kristianstadsbladet talat med är att det är bra för Kristianstad att ha politiker med omvärldskontakter, men att det i Heléne Fritzons fall har ”gått överstyr”.

Hon är ju aldrig här, säger en politiker.

Etik och moral står högst på sossarnas agenda, men det gäller viss alla andra utom dom själva att följa det.

Som oppositionsråd i Kristianstads kommun har Heléne Fritzon 550 887 kronor per år.

Hon ett fast arvode på drygt 3 300 kronor per månad. Dessutom får hon 1 500 kronor per dag i sammanträdesarvode. Det innebär cirka 6 300 kronor per månad.

Heléne Fritzon är också vice ordförande i Region Skånes arvodesberedning. Det innebär att hon har ett fast arvode på 32 560 kronor i år samt att hon får 1 480 kronor per dag i sammanträdesarvode.

Socialdemokraten Fritzon får dubbelt betalt

Anonym politiker: Hon är ju aldrig här

3 Responses to Socialdemokraten Fritzon får betalt för frånvaro

 1. Blodsven skriver:

  Skulle med glädje avlöna politiker som har landets bästa som ledstjärna. Dagens ”arbetar modernt” hycklande hönsarsel skulle tamejfan bli återbetalningsskyldiga..

 2. BERGET skriver:

  Hon för ju bara kampen i mot kapitalismen och girigheten, klart det måste kosta!

 3. annullera skriver:

  Håller med Blodsven i det han skriver!

  Om våra politiker hade tillfört Sverige och skattebetalarna något positivt, om de hade fört Sverige famåt istället för som nu införa smygdiktatur samtidigt som de gör allt som står i deras makt att Islamisera vårt land. Vem f…n har lust att betala dessa deras feta löner och andra förmåner. De är inget annat än ett stort HÅN!

%d bloggare gillar detta: