Schweiziska folket stoppar förtrycket ”Grattis”Chocken är djup i Schweiz som på söndagen som första land i världen röstade för minaretförbud. Regeringen, FN och Amnesty uttrycker stor besvikelse, och ilskna reaktioner från muslimska länder samt ökad islamofobi i Schweiz befaras.

”Resultatet i söndagens omtvistade folkomröstning kom som en kalldusch för Schweiz politiska och ekonomiska etablissemang. Alla opinionsundersökningar pekade på att förslaget om att förbjuda bygge av minareter skulle röstas ner.

”Men istället röstade en klar majoritet av schweizarna nej till fler minareter.

Jag är chockad och beklagar detta djupt. Men resultatet ska inte ses som en seger för extremhögern, utan uttryck för oro och ängslan. Det är en väckarklocka i en alltmer globaliserad värld och ekonomisk kristid. Vi måste intensifiera vårt arbete med integration, säger Schweiz utrikesminister Micheline Calmy-Rey i en kommentar.

Över 57 procent av schweizarna vill införa minaretförbud, och hela 22 av 26 kantoner säger nej till minaretbyggen. Särskilt överväldigande är stödet för minaretförbud i tyskspråkiga Schweiz. Förslaget hade lagts fram av det högerpopulistiska schweiziska folkpartiet SVP, landets största”.

Detta är en otrolig besvikelse. Människor sade tydligen inte vad de egentligen tyckte i opinionsundersökningarna, säger Schweiz ledande imam Youssef Ibram till SvD.

Han har bott i Schweiz i 30 år och inte märkt en utpräglad islamofobi eller rasism – tills nu.

Representanter från näringslivet har varnat för att landets export till muslimska länder, värd över hundra miljarder kronor årligen, kan drabbas. Imamen har sagt att ”jag blir inte förvånad om al Qaida tar fram slagord mot Schweiz”.

Vi vill bara hejda fortsatt islamisering av Schweiz, och då menar jag politisk islam. Att folk utövar sin religion är inget problem, sade Walter Wobmann, ordförande i förslagets stödkommittée till nyhetsbyrån Reuters på söndagen.

Mahmoud Aldebe säger: ”Nu ser man att det finns mycket främlingsfientlighet och rasism som på något sätt smyger sig in bland folket där”

Hoppas nu att ”Demokratin” står som segrare, för chansen att det blir en ny folkomröstning är stor mycket större än någon tror?

Folkomröstningen gick inte PK-elitens väg och vad som händer då är att det troligen blir en ny omröstning.

Själv är jag lite förvånad över att det inte framkommit några hot mot Schweiz ännu. Men var så säkra på att det kommer inom kort, när muslimer inte får sin vilja igenom då brakar helvetet löst.

Schweiz visar vägen vågar svenska politiker genomföra en liknande folkomröstning? inte en chans Mona Sahlin har redan påbörjat sin insändare som i morgon skall publiceras i varje svenska tidning.

När kommer 7-klövern att spy galla över Schweizarnas beslut?

Schweiziska folket visade nu att dom tröttnat på muslimer och deras ständiga krav.

Tyskland har cirka 2600 Moskéer.
Frankrike har cirka 2100 Moskéer.
Italien har cirka 660 Moskéer.
Österike har cirka 200 Moskéer.

Schweiziskt nej till fler minareter

Ja till förbud mot att bygga minareter

Mahmoud Aldebe svenska muslimer är mycket besvikna

Muslimer i Europa

Dansk Folkeparti vill förbjuda minareter

21 Responses to Schweiziska folket stoppar förtrycket ”Grattis”

 1. Jo skriver:

  ÄNTLIGEN!!! Ett land som vågar ta tag i det som sker och stoppa invarderingen av deras land! Nu ser jag fram emot att Sverige oxå genomför en omröstning av invandringen och all den skit som dom vill genomföra i landet som inte är deras utan dom är enbart gäster här på våra villkor! Åk hem och ta mer er all byk dit varifrån ni kom. Varför åka till Sverige som är ett kristet land för att införa islam på dagordningen? Finns bara en orsak och det är just att ta över landet och mer eller mindre utrota oss ”vita” FOLKOMRÖSTNING JA TACK!!!

 2. Sven Johansson skriver:

  Vi i Sverige gav ju efter för Hitler – just för att slippa en massa jobbiga konflikter… Det kanske blir enklast i längden om vi gör likadant mot Islam?

  Det bilr nästan komiskt när Imamerna predikar sitt hat mot oss västerlänningar, och vi svarar med ännu mer tolerans och uppmuntran.

  Eller som Johan Glans sade (ungefärligt citerat):

  (Den muslimske demonstranten): – Vad säger ni nu, vi bränner er flagga!

  (Svensken): Jaja, vi har fler…”

 3. Erik skriver:

  Håller med föregående talare, ytterliggare ett Eu-land som vågar säga NEJ TACK, till islamiseringen av europa.
  Tack Schweiz, tack för att ni vågra vägra mass-invandringens påverkan av erat samhälle.

  Det är dags att muslimerna åker hem till västasien och tar hand om era egna länder, vi vill inte ha er kvar.

 4. Blodsven skriver:

  Bäva månne alla PK-arsel i Europa när folket börjar vakna….

 5. BERGET skriver:

  Folkmröstning i sverige HA! det kan vi ju bara drömma om, vi har ju smygdiktatur till skillnad i från SCHWEITZ

 6. Kloker skriver:

  Varför Får inte Biblar och Kristna sammankomster förekomma i tex Saudi-Arabien??Du får till och med böter omn du försöker ta med en julgran till Saudi???
  Hejja Schweich-äntligen lite motstod till islams fram march!!

 7. Olbap skriver:

  Om de ”muslimska länderna” gnäller över Schweiz – då kan de FÖRST ta tag i den strukturella diskrimineringen av kristna/judar i sina egna länder. Saudi-Arabien, Sudan, Jemen och Pakistan är de främsta länderna som kommer i åtanke – att bygga kyrkor/synagogor där är FÖRBJUDET. I Egypten och samtliga andra majoritetsmuslimska länder så diskrimineras och förföljs kristna med statens goda minne.

 8. aron skriver:

  underbart! fler bör följa FOLKETS exempel!

 9. Sven skriver:

  Äntligen får folket säga sitt! demokratin. Låt detta vara vägledande inför valet 2010.

 10. Dragonen skriver:

  Kanske vi ser en ny tid av växande motstånd i Europa mot islamisering. Jag hoppas verkligen det! Muslimer kan bli hur förbannade som helst men det är inte islam och muslimer som ska styra våra länder utan demokrati.

  Heja!

 11. Per-Åke skriver:

  Underbart härligt fantastiskt.

  Var verkligen på tiden att något land vågade säga STOPP till islamiseringen som pågår överallt.

 12. Peter skriver:

  Islam ut ur Europa!

 13. Daniel skriver:

  ju mer ni attackerar islam desto starkare blir muslimerna i deras tro,så det bästa är att låta folket vara så kommer de med tid att sekulariseras som vanliga svenskar gjort

 14. Per-Åke skriver:

  ”det bästa är att låta folket vara så kommer de med tid att sekulariseras som vanliga svenskar gjort”

  Daniel lille vän, tillbaks under stenen du kom ifrån genast.

  Daniel tycker dom ska få fortsätta våldta råna bränna hota och förstöra. För tids nog går det över.

  Jävla puckoooooooo….

 15. Robin_Shadowes skriver:

  Det är som måna Muslim säger, vi svenskar skall assimileras in i islam istället för tvärtom.

 16. per2 skriver:

  Grattis Schweiz, Den sanna demokratins land. Ni är en förebild för övriga Europa. Ett land där politikerna lyssnar på folket och agerar för folkets bästa. Där har ni mycket att lära Fredrik och Mona.
  När SVT:s Agenda skulle förmedla den glada nyheten lät dom naturligtvis en muslim komma till tals. Varför fick inte en vanlig islamkritisk svensk uttala sig?

 17. annullera skriver:

  Det är detta det handlar om! Vad är det som är rasistiskt och främlingsfientligt?

  Vi vill bara hejda fortsatt islamisering av Schweiz, och då menar jag politisk islam. Att folk utövar sin religion är inget problem, sade Walter Wobmann, ordförande i förslagets stödkommittée.

  Självklart sedan att SVT och övriga media tillsammans med våra Riksdagspartier nu förfasar sig. De eftersträvar ju själva ett Islamiserat Sverige där FÖRTRYCK är en naturlig ingrediens i vardagen!

 18. Sven Johansson skriver:

  Man vet snart inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

  Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

  Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

  Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

 19. Sampa skriver:

  ÄNTLIGEN vågar ett land sätta ner foten och säga – nu får det vara nog, vi är inte blinda utan ser vad som är på väg att ske.
  Nu gäller det att vi i övriga Europa börjar arbeta ännu hårdare för att få till ett totalt stopp av muslimsk invandring, speciellt från Afrika och Mellanöstern.

 20. Voter.se skriver:

  Hur skulle svenska folket rösta i en sådan folkomröstning? Just nu ställs frågan om minaretförbud i Sverige på Voter.se. Rösta och se resultat.

 21. Eivon skriver:

  Finns en webfråga på Sveriges Radios hemsida ”Är det rätt eller fel att folkomrösta om minareter?”. Just nu är resultatet: Rätt 92%, Fel 8%, 2221 röster lagda.
  Talar sitt tydliga språk kan man tycka fast jag tror man kommer tolka det hela som att ”vi Sverigedemokrater” har gått ihop och gjort utgången ej representativ. Har dock ej personligen sett någon uppmaning och länk till undersökningen på någon av de icke PK bloggar jag brukar besöka.
  😛 Så dags för länk alltså(kan behövas då den inte ligger på SR.se startsida, är svår att hitta).

  http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=2151

%d bloggare gillar detta: