I nio av 38 stadsdelar är mer än 80 procent invandrareOm målet för integrationspolitiken är ett blandat samhälle så har den misslyckats. I 38 stadsdelar som finns med i en SCB-rapport har andelen invånare med utländsk bakgrund ökat under de senaste tio åren. Brynäs är en av dem.

”För de 38 stadsdelarna, bland andra Rosengård i Malmö och Brynäs i Gävle, har kommunerna tecknat ett särskilt utvecklingsavtal med regeringen. Syftet med avtalet är att förbättra samordningen mellan staten och kommunerna och öka samarbetet mellan myndigheter och den privata och ideella sektorn i stadsdelarna.

För att kunna följa upp utvecklingen har regeringen också gett Statistiska centralbyrån, SCB, i uppdrag att särskilt undersöka utvecklingen i de 38 områdena.

Nu presenterades en första rapport. Den ger ingen särskilt positiv bild av det senaste decenniets integrationspolitik.

Men den kanske största förändringen är att koncentrationen av invånare med utländsk bakgrund har ökat kraftigt i de flesta av de 38 stadsdelarna.

I till exempel Ronna i Södertälje har andelen ökat från 66 till 84 procent på tio år och i Skäggetorp i Linköping har koncentrationen ökat från 22 till 49 procent.

I nio av de 38 stadsdelarna har mer än 80 procent av invånarna utländsk bakgrund och allra högst är den i Hjällbo i Göteborg som når upp till prick 90 procent.

Brynäs, Hertsön i Luleå och Skönsberg i Sundsvall har ungefär ökat som riksgenomsnittet. De var inte speciellt invandrartäta från början, men av något skäl har kommunerna ändå ansett att de ska vara med i utvecklingsavtalet, säger Tor Bengtsson på SCB”.

Otroligt att politiker låter detta fortsätta månad efter månad år efter år. 9 stadsdelar av 38 har drygt 80 procent invånare med utländsk bakgrund. Värst är det i Hjällbo utanför Göteborg där siffran är otroliga 90 procent.

Socialdemokraterna har verkligen gjort allt för att få styra landet hur dom vill med hjälp av snart 30 år av massinvandring.

Låt dom aldrig få chansen att göra det igen, nu har dom iofs god hjälp av kommunister och tokiga miljöpartister som vill ha fri invandring.

Svenska folket har äntligen vaknat ur sin långa dvala och insett att så här kan det inte få fortsätta. 2010 kommer en vändning när SD tar steget in i riksdagen och sätter stenhård press på dom sju svenskfientliga partierna som styr och ställer.

Invandrartäta områden blir tätare

8 Responses to I nio av 38 stadsdelar är mer än 80 procent invandrare

 1. odovakar skriver:

  Detta är ännu ett bevis på att det folkliga stödet för den rådande massinvandringspolitiken saknas. När utlänningarna blir fler i ett område, börjar svenskarna flytta därifrån. Och ju fler invandrarna blir, desto snabbare går avflyttningen av svenskar. Kvar blir bara de fattiga svenskar som inte har råd att flytta någon annanstans.

 2. Per-Åke skriver:

  Bara 90% finns plats för många fler då.

 3. annullera skriver:

  MILJÖPARTIET ÄR FÖR EN FRI INVANDRING likt de övriga i den RÖDGRÖNA SÖRJAN!
  Undrar just hur många av väljarna som har koll på det? Bra att du tog upp det Spikharry! Din blogg är GULD värd och öppnar förmodligen ögonen på väldigt många som annars hade levt kvar i sin lilla såpbubblavärld.

  Jag har ofta undrat, kan vilken idiot som helst bli politiker. Efter vad jag förstått så krävs endast ett politiskt intresse. Kanske det största intresset för de flesta politiker i dagens samhälle trots allt handlar om deras egen välfärd, med höga löner och andra förmåner som vanligt folk får se sig om i himmelen efter. Hur pålästa är de? Vad har de för bakgrund? Finns det någon som ifrågasätter detta? SKRÄMMANDE med tanke på vilken makt de har.

 4. Skogman skriver:

  Socialdemokraterna kommer nog aldrig tillbaka till makten. Utan att ha fördomar men de flesta som röstar på Socialdemokraterna är äldre utan Internet och aningen konservativa.

  Skogman.

  • spikharry skriver:

   Låter som ljuv musik i mina öron 🙂 Sänket Sahlin är den bästa SD-värvaren av alla politiker.

 5. BERGET skriver:

  Om nu PK vill veta varför Svenskar inte vill bo i hop med utlänningar, så kan dom ju alltid själva fytta ut till Rosengård.

 6. Rutger skriver:

  Det är inte enbart de rödgröna som gillar massinvandringen. Pajsarna i Alliansen är minst lika bra i den grenen. Det är den vanliga löntagaren, arbetslöse, sjuke, pensionären eller skoleleven som får betala kalaset genom att alla dessa muslimer ska försörjas med bostäder, mat, kläder och allt annat som de kräver. Tro inte att de är de rikaste svenskarna som betalar för ”nöjet” att ha alla dessa blattar i landet. Det som gör mig extra förbannad är att de inte heller accepterar våran kultur och de regler och lagar som gäller i Sverige. Fy fan !

%d bloggare gillar detta: