Våldtäkt: invandrare slapp fängelse han var för ung


Boliden Den unge mannen döms för våldtäkten Boliden, han slipper fängelse. men måste betala skadestånd och han utvisas ur landet.

”Det blev hovrättens dom på måndagen.

Norran har i flera artiklar berättat om oklarheterna kring åldern på den unge man, som den 21 september dömdes till fängelse för våldtäkten i Boliden den 14 juli.

Mannen överklagade domen på ett och ett halvt års fängelse.

Enligt de handlingar som finns är han 18 år, själv hävdar att han är 16 år – och en skelettåldersundersökning vid Astrid Lindgrens sjukhus slog fast att han är minst 19 år.

Den 26 september intervjuade Norran läkaren Otto Westphal om den så kallade GP-metoden, Greulich och Pyle, om att fastställa åldern via en skelettröntgen:

Metoden har brister, men är samtidigt det bästa vi har, sa han.

För två veckor sedan hölls rättegången i hovrätten i Umeå.

Läkaren Claes Hugosson, Stockholm, vittnade om GP-metoden, dess fördelar men också om felmarginalerna som finns.

Advokat Thomas Persson hade inför rättegången i hovrätten begärt att Socialstyrelsen skulle yttra sig om skelettåldersbedömning.

Socialstyrelsen finner att GP-metoden inte är en säker undersökning för åldersbestämning vid cirka 18 år”.

Min klient dömdes till fängelse utifrån att tingsrätten menade att han är minst 19 år. Men Socialstyrelsen anser att metoden för skelettåldersbestämning är osäker.

Åklagare Magnus Öhrn kontrade:

Socialstyrelsen visar på osäkerheten, men också att metoden är den bästa som finns. Undersökningen sa att han minst 19 år, och det hävdar även jag. Han ser närmare ut som 25 år än 16 år.

På måndagen kom hovrättens dom: den unge mannen döms för våldtäkt.

Men istället för fängelse i ett år och sex månader, döms han till 150 timmars ungdomstjänst.

Hovrätten påpekar att han suttit häktad en längre tid, därför ska ungdomstjänsten anses som verkställd.

Han ska också betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan, samt att han utvisas ur landet med förbud att återvända inom sju år.

Hovrätten konstaterar att den unge mannen hävdar att han är född 1993, men också att Migrationsverket ansett att dokumentens äkthet kan ifrågasättas – och därför givit honom en ålder ”överstigande svensk myndighetsålder.

Hovrätten anser också att den skelettundersökning som genomförts ”inte förmått att mer definitivt besvara frågan om åldern”.

I detta oklara läge, påpekar hovrätten, vill inte rätten döma den unge mannen till strängare straff, utan utgår ifrån den ålder som den unge mannen själva har sagt”

Visst är Sverige fantastiskt!!

Efter mängder av utredningar och kontroller så beslutar ”Hovrätten” att barnet inte är 19 år och därför ändras straffet från fängelse till 150 timmars ungdomstjänst.

Kulturberikaren är sedan välkommens tillbaks redan 2016 och kan där med fortsätta våldta kvinnor.

Man kan fråga sig om kvinnan som blev våldtagen har liknande åsikter som Hovrätten?

Fler kräk här.

”Flickorna våldtogs i källaren.

”Två män som är 26 och 27 år misstänks för att förgripit sig sexuellt på två flickor, 13 och 14 år gamla i en källare i Nässjö.

Händelserna ska ha inträffat förra våren. Den ena mannen ska ha vidrört dom båda unga tjejernas underliv och misstänks för sexuellt ofredande i två fall. Han har erkänt ett av dom.

Den andra mannen ska ha genomfört ett samlag med en av flickorna och misstänks för våldtäkt mot barn. Han förnekar brott.

En av männen hade permission från ett behandlingshem vid tiden för brottet”.

Boliden Den unge mannen döms för våldtäkten Boliden, han slipper fängelse – men måste betala skadestånd och han utvisas ur landet.

13 och 14 år gamla flickor våldtogs i en källare

Annonser

4 Responses to Våldtäkt: invandrare slapp fängelse han var för ung

 1. Bosse skriver:

  Är det någon mer än jag som tvivlar på att utvisningen kommer att verkställas? Kräket kan ju lätt undkomma den domen genom att påstå att han kommer att torteras vid hemkomsten.

 2. annullera skriver:

  Två män 26 och 27 år gamla! Tänk om Sverige istället hade satsat på att hjälpa verkligt utsatta människor framför våldtäktsmän och våldsbenägna muslimer.

  Hur många unga töser skall få sina liv förstörda pga av dessa missanpassade missfoster som Sverige tagit emot men sedan inte kan ta ansvar för.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  Dessa skäggbarn bor snart i en kommun nära dig!

 4. BERGET skriver:

  Utvisning vilket trams, det gömmer sig ca 8000 svartingar i landet, skulle tro att även dom är ”utvisade”
  Enda möjligheten att genomföra en utvisning av en sån
  är om man först skjuter i hjäl vederbörande, sen kan man utvisa liket.

%d bloggare gillar detta: