Vänsterpartiets Sasa Sacipovic dömd för grov kvinnofridskränkning


Landstingspolitikern Sasa Sacipovic (V) dömdes idag till sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Sacipovic har enligt domen upprepade gånger misshandlat sin sambo.

”Rättegången mot vänsterpartisten och förre chefen inom psykiatrin i Halland, Sasa Sacipovic, har handlat om två människor som levt i ett vad det verkar mycket osunt förhållande, med häftiga gräl och regelrätta slagsmål.

Sasa Sacipovic har genomgående hävdat att han visserligen slagit sin sambo, men att han inte borde dömas eftersom hon angripit honom först och då har han inte kunnat besinna sig. Det här har sambon hållit med om i rätten. De båda är ett par igen och går i terapi ihop.

Rätten bryr sig inte om att sambon verkat ändra sig om mannens skuld. Det finns teknisk bevisning i form av läkarutlåtanden och också andra vittnen.

Några av misshandelstillfällena inträffade under en semesterresa till Cypern och ombord på en kryssningsbåt. Försvaret har hävdat att eftersom båten då antagligen var på egyptiskt vatten var det antagligen inte olagligt att slå sin sambo enligt egyptisk lag. Tingsrätten har dock konstaterat att misshandel är olagligt både på Cypern och i Egypten.

Sex månaders fängelse är det minsta möjliga straffet för grov kvinnofridskränkning. Rätten har tagit hänsyn till att Sasa Sacipovic lever ett ordnat liv och går i terapi.

Redan tidigare har Sacipovic sagts upp från sitt chefsjobb inom landstinget. Han har däremot suttit kvar som Vänsterpartiets gruppledare inom landstingsfullmäktige. Men efter dagens fällande dom lämnar han också sina politiska uppdrag. Den uppfattningen har i alla fall Anita Gidén, ordförande för Vänsterpartiet i Halland”.

Försvaret har hävdat att eftersom båten då antagligen var på egyptiskt vatten var det antagligen inte olagligt att slå sin sambo enligt egyptisk lag.

Snacka om puckad försvarare. Inte olagligt att piska på sina kvinnor om du befinner dig på egyptiskt vatten.

Är sjukt så många idioter det finns i Vänsterpartiet. Bl.a Urban Blomster blev ju dömd flera gånger om för upprepade misshandelsfall.

Kan räkna upp ett trettiotal till men hinner inte med det nu. Och dessa kommunister vill styra landet med dom andra två ruttna partierna.

Landstingspolitikern Sasa Sacipovic dömdes idag till sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Urban Blomster (v) dömd för misshandel igen

Landstingspolitikern Sasa Sacipovic (V) dömdes på fredagen till sex månaders fängelse

Annonser

2 Responses to Vänsterpartiets Sasa Sacipovic dömd för grov kvinnofridskränkning

  1. Ingrid skriver:

    Tänker på killen som fick fängelse för att han tagit till för mycket våld när han räddade en kvinna som blev överfallen. Jag minns inte hur mycket han fick – men han dömdes för grov misshandel och det var säkert mer än sex månader. Vårt rättssystem är helt sanslöst!

    Man kan ju tycka att en person med offentlig ställning, som begår ett sådant avskyvärt brott, borde straffas HÅRDARE än ändra människor, inte få en mildare dom för att de ”lever ett ordnat liv”.

%d bloggare gillar detta: