Migrationsdomstolen man ska döma till den asylsökandes fördel trots att inga bevis finns


En man i Eskilstuna, som hävdar att han riskerar att dödas om han återvänder till Irak, får stanna i Sverige. Det har Migrationsdomstolen beslutat. Migrationsverket beslutade tidigare att han skulle skickas tillbaka, men det har domstolen alltså ändrat på.

”Eskilstunabon har berättat för Migrationsverket att han flydde från Irak för att han blev förföljd och att han riskerar att dödas om han återvänder. Men Migrationsverket tyckte inte att han hade några bevis för att det fortfarande var farligt för honom att vistas i Irak.

Mannen har berättat att beväpnade män sökte efter honom hemma hos hans syster i Bagdad så sent som i våras. Han har sagt att systern dödades av männen när hon berättade att han flytt utomlands.

Han visade också systerns dödsattest för Migrationsverket, men det räckte inte. Migrationsverket menade att systerns död kunde ha på andra orsaker. Mannen överklagade då till Migrationsdomstolen och Migrationsdomstolen gör nu en annan bedömning.

Migrationsdomstolen menar att det är troligt att systerns död har att göra med att han själv har flytt. De menar också att det fortfarande råder svåra motsättningar i Bagdad och att han har anledning att vara rädd för att återvända. Han har inte heller möjlighet att få skydd från sina förföljare av myndigheterna, enligt Migrationsdomstolen.

Migrationsdomstolen säger också att man ska döma till den asylsökandes fördel när det finns tveksamheter. Han får därför permanent uppehållstillstånd”.

Inte ett enda bevis kan Irakiern lägga fram, trots det så går domstolen på mannens obefintliga uppgifter och ger honom permanent uppehållstillstånd.

Man ska döma till den asylsökandes fördel när det finns tveksamheter skriver Migrationsdomstolen. Inget nytt, alla invandrare har fördelar i vårt sliskiga PK-land som styrs av hjärndöda politiker.

Rubriken är slående, ”Dödshotad irakier får stanna” men domstolen kom fram till att det inga bevis fanns. Det enda som fanns var tveksamheter.

Dödshotad irakier får stanna

Annonser

One Response to Migrationsdomstolen man ska döma till den asylsökandes fördel trots att inga bevis finns

  1. Robin_Shadowes skriver:

    Om han är mer dödshotad än mig så är jag Kalle Anka. Min bullshit detector går på högvarv.

%d bloggare gillar detta: