80 000 kronor till kränkta ”Romer”


En butiksägare i Örebro har dömts av tingsrätten för att ha förtalat fyra romska kvinnor. Mannen ska betala 20 000 kronor i skadestånd till var och en av kvinnorna och dessutom stå för rättegångskostnaden på över 50 000 kronor, rapporterar Radio Örebro.

”I förhandlingarna berättade kvinnorna att butiksägaren skrek åt dem att komma tillbaka i folkdräkter en annan dag när de skulle gå in i affären och titta på kläder. Sedan stängde mannen butiken, men när kvinnorna åkte förbi en halvtimme senare hade han öppnat igen.

Enligt butiksägaren skulle han stänga för lunch och kvinnorna var välkomna tillbaka senare”.

20 000 kronor var är dom kanske nöjda med? Synd”romet” kränking och diskriminering sprider sig över vårt avlånga land i en rasande fart.

Mannen påstod att han stängde för lunch och kvinnorna var välkommna senare, men rätten gör som alltid. Invandrare som känner sig kränkta har alltid rätt.

Bloggen Politiskt inkorrekt påpekar dessutom att både Diskrimineringsombudsmannen och Nerikes Allehanda glömde nämna vad kulturberikarna gjorde mot butiksinnehvaren efter det han nekat dom tillträde.

”Inristat hakkors i hans bil, ”din jävla rasist”, ”Hitlerdjävul” och allmänt hotfulla”

PI hade dessutom en förträfflig ide´som jag hoppas dom flesta bloggare och läsare hoppar på. Vi kan gemensamt samla in en del av dom 130 000 kronor det kostade affärsinnehavaren att ta lunch.

Dömd för förtal av romska kvinnor

Kränkta Romer får 80 000 i skadestånd

2 Responses to 80 000 kronor till kränkta ”Romer”

  1. Knegarn skriver:

    Såhär går det till när man inte portförbjuder romer:
    http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5038347&date=&menuids=

  2. Nisse skriver:

    Zigenarna är värst när det gäller knullande inom familjen, männen pippar med kusinerna, sina egna mödrar och med sina systrar, fyfan! De pippar till och med boskap om de får chansen, finns otaliga bevis på att de gökat med kor, höns, får, osv. Äckliga jävlar!

%d bloggare gillar detta: