Raketattack mot brandbil i Göteborg/hjällbo


Bilbränder i Bergsjön
Smällare och raketer mötte räddningstjänsten när de skulle släcka en bilbrand i Hjällbo i Göteborg.

”Räddningstjänstens personal utsattes sent på söndagskvällen för ytterligare en attack från ungdomar i Hjällbo. När brandmän arbetade med att släcka en bilbrand i en gångtunnel började en grupp ungdomar kasta smällare och sköt en raket mot brandbilarna.

Ingen kom till skada. Polisen kom snabbt till platsen och hjälpte oss, säger Stefan Rahm, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg, till TT.

Polisen uppger till TT att man inte gripit någon misstänkt och att det var lugnt på platsen vid 23-tiden.

Vi kunde fortsätta släcka bilbranden utan problem, säger Rahm.

I onsdags kastade några unga män en flaska med bensin mot utryckande brandbilar när de kom körande på Lövgärdesvägen. Bensinen antändes aldrig och hamnade på vägen. Brandmännen hade uppfattat att ungdomar stod på en viadukt och hann sakta farten.

Vi är numera på tå när vi arbetar i de här områdena, säger Stefan Rahm.

Tidigare i år kastade ungdomar en sten mot en utryckande brandbil. Tre brandmän skadades i attentatet”.

I dag får invånarna i Hammarkullen vänta fem minuter extra på att brandkåren ska komma. En direkt följd av höstens attentat mot räddningstjänsten i Kortedala.

Kommer det larm från Hammarkullen kör de inte längre Hjällbovägen dit. Omvägarna som väljs förlänger körtiden med fem minuter.

Det är en effekt av det som hände när Kortedalas lag 4 under utryckning passerade andra gångbron över Hjällbovägen klockan 01.15 den 29 augusti.

38-årige Mårten Hultman körde:

När vi närmade oss första bron tänkte jag ”fan, där springer någon” och slog av på takten till kanske 70. På den andra bron såg jag ingen – ”vad skönt”. Då smäller det. En explosion.

Alla fem i brandbilen förlorar medvetandet. Hasse Wunder, 41, sitter till höger i baksätet och tror att han kvicknade till efter några sekunder.

Jag tittar upp och ser att Mårten hänger med vänster arm över ratten. Bilen tuffar framåt på tomgång, ”kan du köra?” ropar jag men får inget svar.

Veckan började som den slutade..

”I en våldsam garagebrand förstörde sex bilar och ytterligare minst 20 rökskadades tidigt på måndagsmorgonen i Bergsjön.

Branden startade strax före klockan 04.00 på måndagsmorgonen i ett garage på Meteorgatan i Bergsjön. Branden fick ett våldsamt förlopp och minst sex bilar blev helt utbrända. Ytterligare minst 20 bilar har blivit nedsotade av röken.

Garaget, som ligger ganska nära bostadshus, fick också stora skador på både in och utsidan. Enligt vittnen skall man ha hört explosioner från de brinnande bilarna. Men det skall inte ha varit någon fara för intilliggande fastigheter”.

Ligisterna fortsätter attackerna mot brand och räddningstjänsten. Fortsätter detta ett tag till är risken stor att någon oskyldig får sätta livet till.

Måste kännas totalt meningslöst för alla brandmän att gång på gång tvingas åka till förtorterna där bilar och annat sätts i brand för att ligisterna skall få möjlighet att skada brandmännen vars uppgift är att skydda andra.

Är detta tacken för att ni får möjligheten att leva i ett land utan krig och förtryck? Underligt sätt att visa sin tacksamhet på.

Ännu en attack mot brandbilar i Göteborg

Brandmännen väljer omvägar efter attacken

Sex bilar förstördes i garagebrand

Annonser

18 Responses to Raketattack mot brandbil i Göteborg/hjällbo

 1. hepp skriver:

  Skicka hem de stankastande apadjävlarna.

 2. Jocke skriver:

  Jävla småterrorister. Sparka ut hela familjen om barnen missköter sig. Måste statuera exempel för snart är det försent.

 3. Eivon skriver:

  Instämmer, hårda tag är tyvärr vad som krävs för att komma till rätta med detta problem. Det går inte att köra med svensk civiliserad modell baserat på samtal och förståelse. Personerna de rör sig om kommer från kulturer som fungerar på helt andra sätt. Maktutövning och respekttagande sköts genom våld.

  Polisen måste få gå in utan silkeshandskar och ta hand om upprorsmakarna. Gummikulor, batonger hela kittet utan att vi ser snyft rubriker i media sen i veckor.
  Hade man följt en sådan linje från första början hade nog allt inte eskalerat till dagens läge. Offermentaliteten måste väck.

 4. UncleBob skriver:

  Lägg ut spanare som punktmarkerar de gäng som brukar missköta sig. Deras jobb skall vara att observera. Kompletteras med övervakningsTV. Sätt upp videokameror och identifiera fienden.
  Inför utegångsförbud, OCH ÖPPNA VERKANSELD med skarp ammonution. Nu får det vara slutdaltat!

 5. World Traveller skriver:

  Saett in militaer och arrestera hela patrasket, goer dom motstaand saa skjut dom. Daerefter utvisning av alla muslimer som inte gillar Sverige och vaar kultur. S
  Landsfoervisa samtidigt samtliga journalister, politiker fraan de 7 stora partierna, landshoevdingar och andra landsfoerraedare och ta ifraan dom deras egendomar som de har stulit med hjaelp av vaara skattepengar.
  Sen kan Sverige boerja om paa nytt och foersoeka bli ett bra land att bo i igen.

 6. Per skriver:

  Hej, härliga förslag på vad man ska göra från de flesta. Spelar det någon roll var de (förövarna) kommer ifrån tror ni? Om de ”stenkastande apadjävlarna” är födda i sverige av svenska föräldrar, var skickar man dem då? Till arkebusering? Underbara World Traveller…du är för skön…men jag tror du har fått för lite kramar.
  Sprid kärlek – inte dynga!

  • annullera skriver:

   Per!

   Det bor endast invandrare i dessa områden som det skrivs om. Det är invandrargetton som våra styrande politiker har skapat, men det är nog helt säkert svenska ungdomar!:-)))))))))))))))

  • Robin_Shadowes skriver:

   Vore inte helt fel att arkebusera APA-slöddret också. Vore inte direkt nån större förlust för mänskligheten. Ta Expo-iter, syndikalister, djurrättsaktivister och reclaimare med när ni ändå håller på.

   • N skriver:

    Det finns väldigt många länder där man arkebuserar oliktänkande. Det känns inte som det vore ett steg framåt om Sverige utvecklades åt samma håll med Nord Korea som förebild.

 7. N skriver:

  Jag måste ha missat något, var stod det att attentatsmännen var invandrare? Är det meningen att man ska direkt anta att det är invandrare så fort ett brott begås?

  Det är ju självklart enklast att anta det då man lätt kan göra en poäng utav att invandrare utför alla brott. Sedan när ett nytt brott sker kan man ju även då anta att det var en invandrare eftersom alla tidigare brott har ju utförts utav invandrare…

  • annullera skriver:

   Nej naturligtvis skall man utgå ifrån att det är SVENSKA UNGDOMAR…..HELT KLART! :-)))))))))))))

   • N skriver:

    Det påstod jag aldrig att man skulle göra. Du missade helt poängen. Bara för att man inte utgår från att det är en invandrare betyder inte det att man utgår från att det var en svenskfödd ungdom.

    Är det svårt för dig att förstå att man inte i alla lägen behöver dela in folk i grupper?

    Man kan utgå från att det är en människa som har utfört brottet, något om människans etnicitet kan man inte direkt veta.

    • annullera skriver:

     I alla dessa invandrartäta getton som skapats vet man. Att blunda för detta hjälper inte dem och inte oss. Fråga alla som arbeter inom räddningstjänst och polis så får du höra vad de säger.

    • N skriver:

     Underbart. Helt underbart.

     Så låt mig se om jag har förstått det här rätt. Man ”vet” att det är så helt enkelt? Det behövs inget som helst bevis eftersom man redan vet hur det är?

     Så om det finns väldigt många av en etnicitet på ett ställe så måste ALLA brotten begås av människor med den etniciteten?

     Men gäller inte det oss etniskt svenska också? Om vi antar att premissen att ett område är tätt av en viss etnicitet leder till resultatet att alla brott begås av folk med den etniciteten. Borde inte då alla brott som begås i Sverige, ett område som är väldigt tätt befolkat av etniska svenskar, begås av just etniska svenskar?

     Om så är fallet, varför skyller vi allting på invandrarna? =)

  • Robin_Shadowes skriver:

   När det gäller bränder på skolor, dagis, bilar och så vidare så är det alltid mussarna som ligger bakom. Det är en del av jihad mot väst. Du kan jollra bäst du vill om att det lika gärna kan vara svenskar men vi går inte på sånt längre.

   • N skriver:

    Återigen, cirkelresonemang. Anledningen till att det alltid är muslimer är för att det alltid är muslimer som utför sådant…

    Du verkar inte kunna se längre än vad näsan räcker.

 8. spikharry skriver:

  ”Jag måste ha missat något, var stod det att attentatsmännen var invandrare?”

  Chansen att någon i framtiden hoppar 9.65 i höjdhopp är kanske också troligt!

 9. Jo skriver:

  Jag har hur många vänner som helst som jobbar inom brandkåren,ambulansen och polisen så jag VET!.. Jävla blattar … UncleBob o jag är polare numera *Ler*

%d bloggare gillar detta: