SD 2006 2.9 procent SD 2010 8.3 procent?


Sverigedemokraterna kommer med råge in i riksdagen. Det visar SvD/Sifos novembermätning. Partiet är nu större är både Kristdemokraterna och Centerpartiet. Den enda säkra förändringen är Miljöpartiets uppgång med 2,1 procentenheter.

”I opinionsundersökningen i november når Sverigedemokraterna sin högsta notering hittills i en telefonmätning. SD får 5,8 procent av partisympatierna. Jämfört med förra månadens mätning är det en ökning med 1,1 procentenheter.

Den är visserligen inte statistiskt säker, men novemberresultatet visar att SD är klart över fyraprocentsspärren till riksdagen om det vore val i dag.

Felmarginalen för partiet är 1,1 procentenheter. SD är nu klart större än Kristdemokraterna och Centerpartiet och nästan lika stora som Vänsterpartiet.

Sverigedemokraterna har varit starkt exponerade före och under den här mätperioden. Det har varit en ordentlig marknadsföring av deras budskap. Partier som inte finns i riksdagen behöver uppmärksamhet för att nå fram, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsundersökningar.

Partiet har också fått en skjuts av att man har breddat sig i flera geografiska områden väljarmässigt. Men inte lika mycket i Norrland och Stockholm. Det är fortfarande de svagaste områdena. Åker du till Kiruna träffar du inte på en sverigedemokrat, säger Toivo Sjörén”.

Toivo Sjörén verkar tillhöra SD-hatarna för det är likartade lögner som kommer från hans mun som från övriga PK-ister. I Kiruna träffar du inte på en sverigedemokrat säger han.

Underligt kan man tycka då SD i valet 2006 fick 0.25 procent. i EU-valet ökade SD i Kiruna från 0.5 procent till 3.8 procent i år, visar tydligt att SD är på väg uppåt med stormsteg.

Dom vill gärna påvisa för alla läsare hur dåligt det går i vissa kommuner, men tråkigt nog för dom själva så biter dom sig i läppen gång på gång.

Alla uppgångar för SD beror antingen på Aftonblaskan eller bilbränderna, är det inte det så beror det på lågkonjukturen eller arbetslösheten. PK-isterna har visst inte förstått att SD:s politik lockar mer och mer personer. Det handlar inte längre om enbart den ruttna invandringspolitiken som andra partier för.

SD:s familjepolitik, äldreomsorgen, sjukvården, och framförallt deras inställning till att alla fattigpensionärer skall ha högre pensioner gör att fler nu vaknat upp och insett att SD är ett utsökt val.

7-klövern skall känna sig som jagade djur, ni förtrycker alla dom som byggt landet och sätter er själva på en pedistal och tror att ni kan allt, fast det är tvärtom.

Är nästan komiskt att Sifo med Toivo Sjörén i spetsen gör allt för att förminska SD ständiga uppgångar i undersökning efter undersökning.

Sverigedemokraterna kommer med råge in i riksdagen

Partierna: ”Vi tar debatten i sakfrågor

En majoritetsregering måste skapas om Sverigedemokraterna blir tungan på vågen

Rekordresultat för SD

Sverigedemokraternas framgångar kan leda till tuffare tongångar även från andra partier

10 Responses to SD 2006 2.9 procent SD 2010 8.3 procent?

 1. Nizze skriver:

  Det har skett en stor, mycket storomsvängning i media och det öppna samhället de sista tre månaderna.

  Orsakerna är:
  1) Kriminella Muslimer är klart huvudanledningen
  2) SD är konsekventa, långsiktiga och sakliga utan den tunga historiska ryggsäcken med korruption mm som de andra partierna har.
  3) Alla dessa bloggar, Wow!!

  Nu tar vi dom. Mandaten i riksdagen såklart.
  SD 15% vore lagom.

 2. gidde skriver:

  Toivo Sjören är precis som vissa kriminologer med initialerna J.Z bara ett nyttigt redskap i maktens tjänst. I sista opinionsundersökningen inför förra valet hade kategorin ”övriga ökat från 4,6 till 5,8% och alla förstod att det handlade om SD. Toivo som tar sin uppgift på allvar gick ut och dementerade: ”Toivo Sjörén ser dock inte att något av småpartierna Sverigedemokraterna, Junilistan eller Feministiskt initiativ, oväntat seglat upp.
  – Det handlar troligen om att fler svarar att de ska rösta på blankpartiet eller nåt sånt”. Dagen efter bekräftade han ” Jo det handlade om blankpartiet” I sammanräkningen kunde man sedan läsa att blankpartiet erhållit imponerande 3 röster i hela landet. Ridå.

 3. hepp skriver:

  8.3% är nog siffran SD får idag om det vore val. Glöm inte bort skämmighetsfaktorn. Sen har vi något jag kallar proppfaktorn. Det krävs mycket mer för en väljare att rösta på ett parti som inte kommer in i riksdagen. Det är ju samma sak som att kasta bort sin röst. Men nu när SD ligger rejält över riksdagsspärren är en röst på SD inte bortkastad längre. Det kommer generera en hel del röster. Hur många återstår att se men jag tror SD kommer ligga runt 10% i väljarundersökningar i mars.

  10% är något jag dessutom är en minimigräns för SD i valet 2010 oavsett vilken propaganda eller SD-anpassning av sin politik de andra partierna försöker sig på. Men om de andra partierna fortsätter låtsas som om stenkastande apadjävlar är det bästa som hänt Sverige de senaste hundra åren så kommer SD öka ännu mer.

 4. Eivon skriver:

  Realiteten är dock tror jag att dessa siffror ej kommer hålla i sig. Etablissemanget börjar inse de ej kan köra samma tabu spår som vanligt utan måste börja diskutera invandringspolitiken och dess brister.
  Räkna med någon rökridå i stil med folkpartiets språktest linje för några år sedan. Genom lite balansgång där man håller sig precis på den korrekta pk linjen men ändå låtsas utmana den lite djärvt och ge ett löfte eller två om bättre tider kommer man förmodligen kunna hålla kvar väljare. Folk är lättledda och endast dom som är väldigt politiskt intresserade kommer kunna se igenom det hela.

  Iallafall ser vi en utveckling där invandringsfrågor åtminstone tillåts diskuteras vilket är bra. Men inse att PK medias makt är stor och vill man marginalisera SD kan man göra så.
  Sverigedemokraterna skulle egentligen lagts ner istället för att ”rensa i sina led” när det begav sig. Just bakgrunden från de tidiga åren agerar som en effektiv achilleshäl enkel att smutskasta. Hade varit bättre om ett helt nytt parti byggts upp fri från stigmat namnet i sig har.

 5. Jocke skriver:

  Socialdemokraterna med nazisympatier och mörka historia med sterliseringar och lobotomeringar, resande fick ett stort T skrivet i alla journaler klarar sig ännu.

  Underligt att media inte hoppar på dess ruttna nazikräk.

  SD har kommit för att stanna. Vet inte varför du kör med ett nytt parti från grunden? är du missnöjd?

 6. Eivon skriver:

  Jocke: Nej i dagsläget finns det ingen anledning till att bygga upp ett nytt parti såklart. Var mer ett önsketänkade från min sida om att bli kvitt de felaktiga negativa associationer många fortfarande har om SD.
  Sen är jag såklart mycket glad att se framgångarna men jag tror vi fortfarande är en bit bort från att slå igenom på riktigt. Första steget är dock taget, PK fasaden håller på att rämna.
  Men ett stort genomslag i min mening kräver att PKismen och förföljelsen i media faller eller att vi ser ännu mer förfall av Sverige som resultat av immigrationen. Skulle vara trevligt om det senare kan undvikas men tyvärr tror jag att många på sina sofflock behöver se berikning personligen innan de riktigt vaknar upp.
  Kan hända jag är lite väl mycket av en surkart och pessimist dock. Grinig tyst norrlänning heter det väl 😛

 7. UncleBob skriver:

  Grinig tyst norrlänning heter det väl 😛
  Visst har motståndet mot Sd varit störst i Norrland.
  Möjligen för att man inte blivit så otroligt negartivt berikade som oss i södra Sverige.
  Vellinge är bara en piss i Missisippi.

  Här i Landskrona har vi 40% invandrare i centrala Landskrona. Jag minns aldrig att någon frågade oss om vi ville ha hit ”flyktingar”. Då hjade vi givetvis tackat nej. Vänligt men bestämt.

  Istället har vi fått en massiv sk ”kulturell Berikning”. DVS Kosovoalbanska gäng krigar mot arabiska gäng osv. Dessa kämpar om lukrativa marknader som knark, smuggelsprit vapen osv.
  Det skjuts en hel del på öppen gata oxå. Kultur?

  http://www.kvp.se/1.1678421/skottlossning-i-landskrona-fyra-skadade

  Visst är det kultur? Kriminell kultur från Kosovoalbanerna!

 8. Metal-Vikingen skriver:

  vad är det här snacket om 8,3%?

  Ian Wachtmeister sa 12% och så lär det bli.

 9. spikharry skriver:

  Har för mig att av Landskronas 50 värsta brottslingar så var endast 49 av utländsk härkomst.

  Var sossarna som beställde utredningen av Polisen. När fakta kom fram försökte Social(O)demokraterna mörka rapporten.

  • annullera skriver:

   Inte konstigt eller hur:-)))))?
   Finns det ett mer genomruttet parti än Socialdemokraterna som går hand i hand med kommunistsvin och vänstervridna, ett parti som tillåter och accepterar AFA-terrorister, stenkastning, brandbomber, hot och diktatur framför DEMOKRATI! Ett parti som utger sig för att vara folkets arbetarparti!!!!!!!!!!!
   Det är rent bedrövligt ÄCKLIGT!

   Hoppas folket inser hur förljuget och lögnaktigt detta parti är, ett parti som fört sitt eget folk bakom ljuset i många år.

%d bloggare gillar detta: