Våldtäkts-pojken gripen för hemska överfall


En 15-årig pojke greps på fredagen misstänkt för flera fall av uppmärksammade sexbrott i centrala Göteborg.

”Polisen har tekniska bevis som binder honom till en fullbordad våldtäkt.

Åklagare Per-Erik Rinsell beslutade ett par timmar efter gripandet vid lunchtid att anhålla pojken som misstänkt för våldtäkt. Förutom fallet där det finns teknisk bevisning är pojken misstänkt för ytterligare en fullbordad våldtäkt, två våldtäktsförsök och två sexuella ofredanden.

Det är de sex förundersökningar vi har igång. Dessutom tror vi att han gjort flera andra sexuella ofredanden, sade Per-Olof Johansson, chef för grova brottsroteln vid en pressträff på fredagen.

Misstankarna riktades mot pojken sedan polisen gått igenom ett antal av de flera hundra tips som kommit in från vittnen och allmänheten.

Vi är tämligen säkra på att vi har gripit rätt gärningsman. Vi har gott hopp om att kunna binda honom till de övriga fallen vi utreder, sade Per-Olof Johansson.

Övergreppen har mestadels skett i stadsdelen Johanneberg i centrala Göteborg. Tillvägagångssättet har oftast varit att gärningsmannen har ringt på en dörr och trängt sig in i lägenheten när en kvinna har öppnat.

Pojken misstänks också för att ha kört ikapp kvinnor på cykel eller moped och kommit med grova sexuella förslag. Övergreppen inleddes i slutet av augusti, och det senaste skedde för drygt en vecka sedan.

Enligt Per-Olof Johansson är pojken känd av polisen sedan tidigare, men inte för denna typen av brottslighet”.

Skönt att polisen gripit gärningsmannen som tala svenska med brytning. Nu kan förhoppningvis kvinnorna i Göteborg andas ut temporärt. Men pass upp för att åka med en svartaxi där händer mycket skit.

Fruktansvärt att vårt lilla land ligger etta vad det gäller anmälda våldtäkter i Europa. Om man följer den ökande invandringen från mitten på nittiotalet och samtidigt kikar på våldtäkter så ökar också kraftigt under samma perioder.

Är det bara en tillfällighet eller hänger det ihop??

i Dagens GT får samhället skulden: ”Nu pekar mycket på att samhället misslyckats med rehabiliteringen av pojken, som är utvecklingsstörd och lider av autism och ADHD”

Är det enklaste sättet att skylla på andra. Hans föräldrar som bor i en förort utanför Göteborg skyller på socialtjänsten. Detta sedan deras krav på insatser för att hjälpa sonen enligt föräldrarna hade nekats med hänvisning till kostnadsskäl.

En 15-årig pojke greps på fredagen misstänkt för flera fall av uppmärksammade sexbrott i centrala Göteborg.

15-årig pojke gripen för våldtäkter och överfall i Göteborg

GT det är samhällets fel

Annonser

11 Responses to Våldtäkts-pojken gripen för hemska överfall

 1. Jocke skriver:

  Utvisa svinpecken direkt. Äckliga lilla våldtäktsman.

 2. tarzan skriver:

  Är det inte en hel del som pekar på ett förstånds handikapp ???? I Stockholm fanns det en Gröndalspedofil som i själva verket var en förvuxen blattepojke. Det här händer då och då i Sverige ibland är det adoptivpojkar som är bakom flötet.

 3. Ecke skriver:

  Rätta mig om jag har fel, men har inte denna ”pojke” beskrivits som en 30-årig man av sina offer, dock med yngre drag…? Han visade sig alltså vara 15. Det ska börjas i tid tydligen, kanske därför de ser så gamla ut… Kvinnfolk tar ut sin rätt på en mans liv & leverne…. 🙂

 4. Jo skriver:

  Avliva honom på stört! Sjuka djur tar man hand om på samma sätt ,det finns ingen bot att få så det enda sättet att få bukt med det problemet är just ett nack skott. Oavsett bakomliggande orsaker!…

 5. asdf skriver:

  Pojken är bara 15 år så om man ska gå efter praxis, så kommer han att släppas pga sin låga ålder.

  Läste precis en artikel på DN där just tre 15-16 åringar släpptes efter att ha knivskurit en annan man, pga sin låga ålder.

 6. Sven Johansson skriver:

  Jo, visst är det obegripligt. Men han är ju ine vilken 15.åring som helst heller. Läs lite mer bakrundsinfo på:
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=1034762&page=26

  Hälsningar / S

 7. mamman skriver:

  I det här fallet är det nog helt relevant att titta på var samhället brustit i vården kring pojken.
  Med den mix av diagnoser som han har, är det nog mycket svårt att ställa honom ansvarig för de brott han begått.

 8. Pontus skriver:

  mamman: Man är alltid ansvarig för sina handlingar. Oavsett om man vill det eller inte. Om man klarar av att begå en överfallsvåldtäkt så klarar man även av att bli hårdhänt kastrerad och utvisad. Om man inte vill bli straffad för sina brott så ger man fan i ett begå dem.

  Så enkelt är det.

 9. mamman skriver:

  Pontus: Du har fel. Väldigt fel. Alla människor är inte ansvariga för sina handlingar – inte ens om det handlar om överfallsvåldtäkter. Läs på om de olika diagnoserna.

 10. Jo skriver:

  Det är ju så tyvärr att vargen tar lammet oavsett vad, och i det här fallet oavsett om han är medveten om sitt agerande eller inte så kommer beteendet att fortsätta.

  Kan man inte behandla eller få personen att sluta med sitt sätt att agera så får man helt enkelt ta bort denna individ för att skona eventuella framtida brottsoffer!

  Det daltas åt helvete för mycket med dom där satans asen som våldtar våra kvinnor, kastrera dom och det ska INTE ske på kemisk väg utan ”snips snaps” sen är det problemet ur vägen.

  ”Öga för öga…”

 11. Pontus skriver:

  mamman: Som du säkert är medveten om finns ingen diagnos som får den ”drabbade” att begå överfallsvåldtäkter. Tvärtom klarar de flesta psyksjukdomsdiagnostiserade av att hålla sig inom lagens råmärken. Samtidigt saknar, så vitt jag vet, de flesta kriminella gärningsmannens diagnoser.

  Slutsatsen måste därför bli den Jo nämnde. Ta bort eller kastrera gärningsmannen för att skona framtida brottsoffer och avskräcka andra potentiella gärningsmän. Det hjälper mot alla kriminella, oavsett om de har diagnos eller ej.

%d bloggare gillar detta: