Ankarbarn eller ensamkommande? läs här


Jag har gått i skola i Vellinge och minns de främlingsfientliga åsikter som fanns. Vellingemoderaternas vägran att ta emot flyktingar har skapat ett inskränkt och intolerant samhälle, skriver Ludvig Lindström från nätverket Vellingebor för flyktingar.

”De senaste dagarna har medier flitigt rapporterat om att Vellinge kommun ska öppna en tillfällig förläggning för ensamkommande flyktingbarn. Min första kännedom om detta fick hjärtat att hoppa till och slå några extra slag för min gamla hemkommun. Men glädjen blev tyvärr kortvarig.

Det var ju inte Vellinge kommun som omprövat sin flyktingfientliga politik, utan Malmö stads sociala resursförvaltning som slutit avtal med det privata företaget Attendo Individ och Familj om att tillhandahålla platser i såväl Malmö som i kringliggande orter.

Vellinge kommun har år efter år vägrat att ta emot en enda flykting och prenumererar på att vara med på Migrationsverkets svarta lista. De styrande Vel-lingemoderaterna har i alla år hänvisat till olika bortförklaringar. Ibland handlar det om att flyktingfrågan är en statlig angelägenhet som kommunerna inte ska behöva ta något ansvar för och ibland hänvisar kommunen till bostadsbrist.

Det är därför inte så förvånande att Vellinge är den enda skånska kommun där Sverigedemokraterna inte är representerat. Men från SD verkar man inte vara så besvikna över det. Representanter från partiet menar att Vellingemoderaterna redan för en sverigedemokratisk politik.

Jag har själv gått i skola i Vellinge och minns än idag de öppet främlingsfientliga åsikter som fanns och som var accepterade. Visst fanns det elever som inte delade dessa uppfattningar, men de vågade sällan säga sin mening”.

LUDVIG LINDSTRÖM

nätverket Vellingebor för flyktingar.

Flyktingfientlig politik, främlingsfientliga åsikter, rasister, nazister, högerextremister, bruna åsikter. Nästan dagligen tillåter dom flesta medier att både gästskribenter och bloggare använder sig av dessa epiteter mot alla andra som inte delar deras åsikter.

Program som SVT:s Debatt och 4:ans Kvällsöppet med Ekdal tillåter också dessa uttryck.

Istället för att diskutera sakfrågor som berör det negativa med invandringen så drar dessa personer fram sina stämplingskort, vilket gör att debatten som vanligt spårar ur.

Många kommuner har problem med så kallade ensamkommande som begår brott och detta är självklart en av anledningarna till att bl.a Vellinge säger nej. Av våra 290 kommuner är det 103 som skrivit avtal med Migrationsverket om att ta emot flyktingbarn.

Snatteri, rån, misshandel, våldtäkter och andra tråkigheter är en del av vad dom ensamkommande ställt till med i flera kommuner.

Frågan om det är ensamkommande ”barn” som är i behov av asyl eller ankarbarn som kommer i syfte att bereda vägen för anhöriga har ofta diskuteras.

Politiker och övriga PK-ister gör självklart allt som står i deras makt för att svenska folket skall tro på deras lögner.

Nu finns det personer med god insyn i Migrationsverkets lögnaktiga system som kan avslöja lögnerna om ensamkommande som inte är ensamma.

Norge: De allra flesta av de minderåriga som söker asyl har inte skyddsbehov, skriver tidningen Verdens Gang. Men 90 procent får ändå stanna i Norge, eftersom myndigheterna inte lyckas hitta föräldrarna i hemlandet.

Nu vill arbets- och integrationsminister Dag Terje Andersen göra det lättare att skicka tillbaka dem.

Barnen och ungdomarna kommer för att de ska kunna jobba och skicka hem pengar, eller senare kunna ansöka om familjeåterförening.

Svenska folket förs bakom ljuset och hjärntvättas dagligen år efter år.

Exempel från Merit Wagers blogg. Kan nämnas att Merit tidigare var Flyktingsombudsman.

1) Flicka från Balkan fick PUT, i asylberättelsen var hon ensam och pappan försvunnen. Tre månader senare sökte hennes pappa tillstånd på anknytning.

2) Pojke från Somalia fick PUT, för han hade ingen som kunde ta hand om honom. Sju månader senare stod en pappa, en styvmor och två syskon och knackade på dörren till ambassaden i Addis Abeba.

3) Flicka från Somalia fick PUT, var 22 år (sa hon) och utan hjälp. Två månader senare stod en make och en mamma och knackade på dörren till ambassaden i Addis.

4) 19-årig flicka från Somalia hade ingen släkting kvar och fick PUT. Sex månader senare anmälde sig hennes mamma och två syskonbarn.

5) 15-åring från Etiopien har ingen kvar. Men fyra månader efter PUT anmäler sig en halvbror och en pappa och vill ha tillstånd.

Och vår GD (Migrationsverket) ”glömde visst” att nämna att dessa ”barn” i mer än 90 % av fallen själva blir anknytningspersoner när föräldrarna och alla andra som var ”döda” eller ”försvunna”, dyker upp så snart deras son (oftast) eller dotter har fått PUT

Vissa ensamkommande har redan börjat bli gråhåriga och flera andra har tappat tänderna etc etc. Skriver ”lögnmedia” något om det? självklart inte ni skall hjärntvättas.

Trots uppenbara bevis på att barnen är ankarbarn som banar vägen för sina föräldrar så fortsätter media att mörka och debattörer och journalister fortsätter stämpla oss med en annan åsikt trots av har rätt.

Sverige påminner mer och mer om en ”diktatur” vars uppgift är att lura alla svenskar med ständigt falska uppgifter. Men blir spyfärdig.

SvD De allra flesta av de minderåriga som söker asyl har inte skyddsbehov

Marit Wager om ensamkommande flyktingbarn som hade anhöriga

90 % av barnen blir själva blir anknytningspersoner

Öppen rasism vardag i Vellinge

Regeringspartierna överväger att tvinga kommunerna att ta emot asylsökande barn.

Kalle Larsson Vänsterpartiet: kör över moderaterna. För ytterligare kommentar kontakta Kalle Larsson (V), flyktingpolitisk talesperson, 070 – 343 96 74

Vellinge kommuns agerande mot flyktingbarnen fördöms unisont av Moderaternas länsförbund i Skåne

Annonser

4 Responses to Ankarbarn eller ensamkommande? läs här

 1. Jocke skriver:

  Tack harry, underbart att du avslöjar lögnerna i media som påstår att barnen är E-kommande fast du visar att det är en stor fet äcklig lögn.

 2. Jocke skriver:

  Fulmedia tror själva att svenska folket är lika stolliga som dom själva är.

 3. annullera skriver:

  Vanliga lögner som ensamkommande, ålder, skyddsbehov verkar vara mer en regel än undantag. PUT utfärdas alldeles för snabbt och när det väl uppdagats att dessa mer vuxna än barn ljugit om sina förhållanden borde PUT upphävas omedelbart.

  Det är rent ut sagt för dj….igt att detta förfarande tillåts och accepteras.

  Sverige behöver SD och flera nya partier med ett nytänkande som kan vända denna farliga och helt förkastliga trend.

 4. […] Ljuger flyktingarbarnen om sin ålder? läs mer om det här SpikHarry och diverse länkar om ensamkommande […]

%d bloggare gillar detta: