Är du emot flyktingar kallas du för rasist


Sverige finns just nu över 500 barn som väntar på någonstans att bo. Två tredjedelar av landets kommuner vill inte ta emot ensamkommande unga asylsökande.

”Migrationsverket har inte lyckats teckna avtal med 187 av Sveriges 290 kommuner. Och varje vecka anländer 50–60 nya unga, även om de flesta har eget boende hos släktingar eller vänner.

Bara hittills i år har runt 1800 kommit till Sverige utan föräldrar eller andra vuxna anhöriga – de flesta från blodiga krigshärdar som Irak, Somalia och Afghanistan.

Dessutom blir fördelningen över landet ojämn. Vissa kommuner får fler minderåriga som söker asyl, som Sigtuna kommun med Arlanda flygplats och Malmö vid Öresundsbron.

Malmös socialkommunalråd, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), har under flera månader signalerat att man behöver hjälp.

Våra transitboenden är överfulla. Vi har in i det längsta försökt expandera inom kommunen. I somras hade vi tre boenden och nu har vi sex stycken. Det blev för trångt, barnen for illa”.

Nu skall även Kungsbacka hjälpa invandrarbarn. Dom söker efter en tomt där ett gruppboende skall byggas, boendet måste ligga centralt.

Helst i centrala Kungsbacka så flyktingarna får närhet till fritidsaktiviteter, skolan, och flyktingmottagningen som också ligger i centrala Kungsbacka.

Vellinge kommun har anmälts till JO av en person som anser att kommunalrådets uttalanden strider mot barnkonventionen. Mannen vill ha utrett huruvida en kommun enligt barnkonventionen kan stoppa en flyktingmottagning.

Anmälaren anser att kommunalrådets ordval är olämpligt och kallar det för rasistiskt

Är visst det enda ord ni PK-ister behärskar.

Lars-Ingvar Ljungman sa: ”ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika”.

Ser inget rasistiskt i hans uttalande. Vad är felet mer invandrar-kramare?

Måttet är rågat nu måste massinvandringen stoppas omedelbart. Skattebetalarna orkar inte försörja fler invandrare. Vi måste tänka på våra egna som lider i det tysta..

Migrationsminister Tobias Billström (M) anser att fler svenska kommuner nu måste hjälpa till.

Anmälaren anser att kommunalrådets ordval är olämpligt och kallar det för rasistiskt

Kungsbacka vill bygga gruppboende så flyktingarna får närhet till fritidsaktiviteter, skolan

7 Responses to Är du emot flyktingar kallas du för rasist

 1. […] Är du emot flyktingar kallas du för rasist, Spikharrys blogg […]

 2. Ragnar skriver:

  Reepalu sade att Malmö står för alla kostnader. Redovisa det då, inklusive anställdas löner! Då kan vi ”Svensson” få reda på vad varje barn kostar. Sedan kan vi jämföra det med vad ett äldreboende kostar.
  I kungsbacka skall man bygga ett hus åt dem. Vad kostar inte det?
  Har någon en officiell uppgift på vad en invandrare kostar?

 3. Ragnar skriver:

  För första gången får man se lite ekonomiska siffror i
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6104788.ab, som citerar immigrationsverket.
  Det visar att varje ”barn” kostar 1,2 milj/ år , eller 3.300kr/dag + bidrag till skola, landsting, socialtjänst o gode man.
  För de 2400, som kommer i år är vi alltså uppe i 3 tusen miljoner(!) -lågt räknat. Sedan tillkommer c:a 100.000 flyktinginvandrare.

 4. Jocke skriver:

  Otroliga summor som vi arbetare tvingas stå för.

 5. Jo skriver:

  Ja vad fan väntar vi på? Ut på gatorna och protestera! Skicka hem asen och ge våra egna pensionärer,skolbarn,sjuklingar en anständig tillvaro! UT MED PACKET!

 6. annullera skriver:

  Hur mår våra egna svenska barn i samhället idag?
  Vad sägs om överfulla dagis med småttingar från 1½-2 år som lämnas på en dagverksamhet som utvecklats mer till att vara en förvaringsplats för dessa små stackars liv. Vad sägs om att dessa små ofta lämnas av sina föräldrar, sjuka, trötta och utlämnade åt sitt öde på en dagverksamhet med ca 3 vuxna som skall hinna med att ge trygghet till 18-20 barn. Vad sägs om att denna dagverksamhet också sparar in på mat och frukt till dessa små underbara liv. Vatten istället för mjölk, en halv frukt istället för en hel, makaroner på tvären och längden tillsammans med mamma Scans färdiglagade köttbullar, mycket näringsrik kost. Jag vet många fall där dessa stackars små barn tultar omkring helt ensamma på lekgården utlämnade åt sitt öde. Tre vuxna kan omöjligt ge trygghet till 18-20 barn.

  FINNS DET NÅGON SOM IFRÅGASÄTTER DET HÄR FULLSTÄNDIGT ONORMALA OMHÄNDERTAGANDET AV SMÅ BARN? INTE ENS BARNENS EGNA FÖRÄLDRAR REAGERAR OCH IFRÅGASÄTTER HUR DERAS BARN MÅR! DET ÄR STOR DJ…..LA SKAM ATT INTE VÅRA EGNA SMÅ BARN SKALL KUNNA FÅ VISTAS I EN EN TRYGG TILLVARO PGA BESPARINGAR.

  Vi kan sedan fråga oss vad alla dessa ensam kommande vuxna och ”barn” får för hantering, vad får de för OMSORG , MAT OCH FRUKT? Skulle vara MYCKET INTRESSANT ATT JÄMFÖRA KOSTNADEN FÖR EN ENSAMKOMMANDE VUXEN MOT KOSTNADEN FÖR VÅR EGEN LILLA ETT-TVÅ-ÅRING.

  JAG BEHÖVER VÄL INTE TALA OM FÖR ER HUR UPPRÖRD JAG ÄR ÖVER DET HÄR!

  JAG UPPMANAR ALLA FÖRÄLDRAR ATT VARA UPPMÄRKSAMMA PÅ HUR DERAS SMÅ BARN MÅR, FÖR INGEN ANNAN BRYR SIG OM ERA BARN SOM NI SJÄLVA, OM NI NU TILLHÖR DE FÖRÄLDRAR SOM BRYR SIG!

%d bloggare gillar detta: