Sexköparen Åke Blomqvist (Fp) lämnar sina uppdrag


Åke Blomqvist
Den sexdömda kyrkopolitikern Åke Blomqvist (FiSK) meddelar nu att han lämnar sina politiska uppdrag. Bra att han själv insett det, säger partiets pressekreterare.

”67-årige kommunalrådet Åke Blomqvist (FP) i Huddinge avgår sedan det avslöjats att han dömts för att ha försökt köpa sex av en minderårig flicka.

Blomqvist slutar sedan partikamrater krävt hans avgång, både på riks- och lokal nivå.

Ja, nu är det helt klart. Han har nu skrivit på avsägelser och därmed omedelbart avgått från sina uppdrag för Folkpartiet, både från Huddinge kommun och andra uppdrag som han har i länet som hänger ihop med att man är kommunalråd, säger Rasmus Jonlund, pressekreterare för Folkpartiet i Stockholm.

Uppgifterna var helt överraskande för oss. Våra medarbetare fick reda på det sent i måndags kväll så vi har på tisdagen krävt att han ska avgå, sade folkpartiledaren Jan Björklund till TT”.

Åke Blomqvist varför avgick du inte innan du köpte sex av en minderårig tös? Om ditt sug efter småtöser var så stort då borde du förstå att du skadar ditt parti.

Men så långt tänkte du väl aldrig är när ”pelle” ville ha sitt? Du kunde även sökt hjälp, för det är sjukt att en 67 åring vill ha småtöser.

Den 17-åriga flickan utsattes för gruppsex av en rad äldre män hemma hos kommunalrådet Åke Blomqvist.

Flickan själv säger: Det gjorde fruktansvärt ont, säger hon i ett förhör,Hon berättar hur hon tvingades sparka sig fri.

Sexdömda kyrkopolitikern lämnar sina politiska uppdrag

Politiker försökte köpa sex – avgår

hon tvingades sparka sig fri. Det gjorde fruktansvärt ont,

Annonser

6 Responses to Sexköparen Åke Blomqvist (Fp) lämnar sina uppdrag

 1. Nisse skriver:

  Jaha Åke, jag förutsätter att du tackar nej till alla ersättningar du får från oss skattebetalare för att du avgår i förtid, du får ju liksom bära ditt eget ansvar för det som hänt. Förstår du vad jag menar?? Som man bäddar får man ligga. Så tacka nej till alla stålar så slipper folk bli arga och komma för att tala dig till rätta, jag är lite orolig för din hälsa nämligen.

 2. Blodsven skriver:

  Gubbjäveln ska inte ha en spänn utöver sin folkpension! Ger mig fan på att han tillhör något jävla kristet samfund oxå, där det ofta förekommer ljusskygga aktiviteter….

 3. John skriver:

  Minderårig är man i Sverige
  från födseln till sin 15:e
  födelsedag.
  Flickan var 17.
  Minderårig är alltså fel!

 4. Berra P skriver:

  Jodå! Åke Blomqvist är ledamot av KYRKOMÖTET, dvs svenska kyrkans högsta organ och har varit KANSLICHEF hos biskopen i Stockholm. Han är ordförande i Huddinge kyrkofullmäktige samt ordförande i Karin Boye – sällskapet mm mm …

 5. Blodsven skriver:

  Ok John juridiskt sett stämmer nog termen, men som snart 70-årig ”respektabel” medborgare så finns det något som heter moral och förnuft. Tack Berra för info. Kanslichef låter ju ansvarsfullt, men som samhället ser ut idag så är ju moral och förnuft enbart töntigt…

 6. tarzan skriver:

  Det skulle inte förvåna mig om han är frimurare också. Folkpartiet är hycklarnas parti.

%d bloggare gillar detta: