Låt Vellingebor avgöra frågan själva


Kommunalrådet i Vellinge kommun säger att det är tveksamt om byggnaden där flyktingbarnen ska bo håller måttet. Därför kommer den att inspekteras under dagen.

Det ligger nära till hands att tro att man vill stoppa verksamheten till varje pris, säger Attendo Cares presstalesperson Jonas Morian.

”Turerna kring transitboendet för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge fortsätter. Det ska drivas av det privata företaget Attendo Individ och Familj på uppdrag av Malmö stad. Vellinges kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman är starkt emot boendet och sa igår till SvD.se att han tänker undersöka möjligheter för att stoppa verksamheten.

Idag, när barnen ska flytta in, säger han att det är tveksamt om fastigheten är lämpligt för ändamålet.

Vi vet att man av brandskyddsskäl inte får använda övervåningen för övernattning. Vår uppfattning är även att byggnaden inte är fräsch.

Fastigheten är ett vandrarhem som Attendo Individ och Familj hyr. Lars-Ingvar Ljungman säger att kommunens miljöförvaltning under dagen kommer att inspektera den.

Om dessa ungdomar ska bo där under några månader måste byggnaden vara i sådant skick att det är okej, säger han.

Jonas Morian säger till SvD.se att kommunen är välkomna att inspektera byggnaden.

Jonas Morian, som är presstalesman för Attendo Individ och Familj, uppger att hotbilden finns men vill inte gå in på vad den består i.

Enligt Jonas Morian finns det en hotbild mot boendet men han är förtegen kring hur företaget hanterar den”.

Sverige är fantastiskt, när någon kommun säger nej till att ta emot flyktingar då börjar röd-gröna-sörjan omgående skrika RASISTER.

Det finns mängder av kommuner (om ni orkar ta reda på fakta) som har fått stora problem på grund av flyktingar ställer till problem.

Håll er till sakfrågan, men lägg ner era ständiga stämplingar och nedsättande epiteter mot andra som inte delar era suspekta åsikter.

Nästan varje röd–grön–blogg spyr ur sig hat dygnet runt 365 dagar per år. Har ni inget vettigare att gör (arbete)? eller har ni bidrag hela högen?

Låt dom boende i Vellinge avgöra hur dom vill ha det.

Det ligger nära till hands att tro att man vill stoppa verksamheten till varje pris

Kan finnas hotbild mot flyktingboende

7 Responses to Låt Vellingebor avgöra frågan själva

 1. kalle008 skriver:

  Vellinge gör rätt, när de försöker stoppa det påtvingade asylmottagandet. Malmö skulle först tjäna pengar på sin godhet, få statliga bidrag. Sen har det gått åt skogen, för att vara mild. Nu fäörsöker man prångla ut eländet på klokare kommuner.

 2. H. skriver:

  Självklart kommer detta ge mer sympatier för SD inför riksdagsvalet. Folk som trott att man kommit undan flyktingströmmen genom att rösta på de gamla etablerade partierna i kommunerna (som tidigare lyckats parera i frågan) börjar plötsligt inse att SD är det ENDA vettiga alternativet om man inte vill bli dränkt i mångkultur.

 3. Bosse Bus skriver:

  Nu har jag fått nog! Jag lämnar (s) bakom mig och nästa år blir det SD. Den här invandringen har totalt spårat ur! Hur i hå-vete ska vi kunna försörja dessa kulturberikare som ALDRIG någonsin kommer att kunna bidra till sin egen försörjning. För övrigt har jag reagerat på att de väldigt ofta går och babblar i sin mobiltelefon. Det är skandal att socialen (vi) betalar sådana prylar.

 4. Zotter skriver:

  Vad tycker ni att man ska göra med dessa människor som faktiskt är här redan?

  Avsätta vissa områden som flyktingzoner och andra som flyktingfria zoner kanske? Känns det som en bra idé?

 5. spikharry skriver:

  Låter bra Bosse Bus 🙂

 6. […] Låt Vellingebor avgöra frågan själva, Spikharrys blogg […]

 7. World Traveller skriver:

  Jag vet inte hur maanga svenskar som arbetar idag men ponera att det aer 3 miljoner, oevriga aer barn, pensionaerer, laangtidssjukskrivna, arbetsloesa och invandrare som gaar paa allehanda bidrag. I dagslaeget saa har de arbetande 3 miljonerna fullt upp med att foersoerja oevriga 6 miljoner och vaara politiker vill att vi tar in minst 100.000 muslimer om aaret, helst det dubbla. Varje maanad faar ”vaara” 3 miljoner svenska arbetare 10.000 fler att foersoerja plus ytterligare 5000 beroende paa alla barn som foeds av invandrare (Det vanligaste namnet paa nyfoedda i Malmoe aer tydligen Muhammed), saa med andra ord maaste ”vaara” 3 miljoner arbetare foersoerja 6 miljoner om aaret plus 15.000 ”nya svenskar” extra varje maanad. Hur laenge tror ni som foerespraakar massinvandring att detta kan fortgaa? Skulle vara roligt att faa ett svar.

%d bloggare gillar detta: