Hedersvåld: hotade att döda sin dotter dom föll idag


Jian skulle skjutas eller stickas ihjäl med kniv. Hennes pojkvän Azad skulle mördas och styckas i badkaret. I dag föll domen mot Jians mamma, pappa och fyra andra släktingar.

”Familjen hade utsett en annan blivande make till dottern 19-åriga Jian. När man upptäckte hennes relation till pojkvännen, Azad, blev Jian misshandlad och hotad.

”Jag kommer att döda dig med pistol”, ska pappan ha hotat.
”Vi kommer att döda henne precis just nu”, ska modern ha sagt.
Azad skulle mördas och styckas i badkaret.

Jians mamma och pappa åtalades för grov fridskränkning. Ytterligare fyra släktingar åtalades för in inblandning i trakasserierna. I dag kom domen mot de inblandade. Mamman och pappan dömdes de till två månaders fängelse för att ha misshandlat sin 19-åriga dotter.

Två fastrar dömdes till dagsböter för misshandel av flickan, medan två andra personer fick villkorlig dom med samhällstjänst för misshandel och olaga hot mot flickans pojkvän.

I polisförhören berättade Jian hur föräldrarna och släktingarna slog henne, hotade henne till livet och öste skällsord över henne. Hon kallades ”hora” och fick höra ur smutsig och värdelös hon var.
Det hedersvåldsrelaterade dramat om Jian och Azad, i dag 19 och 25 år gamla, är ett av få som lett till åtal, rättegång och dom”.

Är det uteslutande idioter som dömer i svenska domstolar? Mamman och Pappan dömdes till två månaders fängelse.

Fyra andra släktingar som var inblandade dömdes till bl.a dagsböter och samhällstjänst för misshandel och olaga hot.

Fruktansvärt avskräckande domar eller hur? dom som skapar säkert ringar på vattnet så inga andra vågar göra likadant.

Ni skulle statuerat exempel och utvisat kräken som vill mörda sin egen dotter. Det hade skapat ringar på vattnet.

Hotade sin dotter till livet – fälldes i dag

Jian misshandlades och hotades till livet under nio månader av sin egen familj

Det är inte någon brådska att mörda henne, ”en kurd kan vänta många år”

Annonser

3 Responses to Hedersvåld: hotade att döda sin dotter dom föll idag

 1. Jocke skriver:

  Ut med svinen från mitt land.

 2. Blodsven skriver:

  Satt Birgitta Elfström som en av nämndemännen???

 3. annullera skriver:

  Misshandlades och hotades till livet samt hotade stycka pojkvännen i badkaret. Vad ääär detta för barbarer och mördare? Bra Spikharry att du lyfter fram dessa händelser för det kan inte nog belysas hur dessa så kallade rätt-trogna anser sig ha rätten att till att bestämma och styra över andras liv, det kan inte nog belysas hur dessa förtrycker sina kvinnor, förföljer, hotar, misshandlar och i vissa fall mördar för sin så kallade HEDER! Dessa varelser vet inte vad HEDER är, de är sjuka och efterblivna. Det är inte någon brådska med att mörda henne, en kurd kan vänta i många år! Vad säger detta till våra lagmän och kvinnor?

  Dessa straff är inga straff och inger inte på något sätt någon respekt för vårt lands lagar och värderingar. Håller fullständigt med Spikharry när han skriver att Sverige borde börja statuera tydliga exempel som visar på att deras förtryckarmentalitet och mordhot är lika med utvisning.

%d bloggare gillar detta: