Fritidsgård centrum för Islamist-krigare


Islamister
Flera av de unga män som rekryterats från Sverige av den islamistiska rebellgruppen al-Shabab, till strider i Somalia, har värvats från en fritidsgård i Rinkeby i nordvästra Stockholm, uppger Ekot. Ett tiotal personer säger till Ekot att en ungdomsledare på den ideella fritidsgården Kreativitetshuset varit ledande i rekryteringen.

”Den utpekade mannen är i 30-årsåldern.

Undgomsgården startades av moskén i centrum och fick under fyra år över 480 000 kronor av fritidsförvaltningen. Den lades ned våren 2008.

Enligt Säpo har al-Shabab rekryterat ett 20-tal ungdomar i Sverige. Några av dem har dött i striderna.

Rapporter om att den radikala islamiströrelsen värvar unga har även kommit från Norge och USA. Minst 13 ungdomar uppgavs tidigare i höst ha rest från Oslo för att slåss i Somalia. Två av dem greps senare i Mogadishu.

al-Shabab härskar i södra Somalia. Uppgifter om offentliga halshuggningar och dödsskjutningar av byäldste sipprade ut därifrån i somras. När BBC:s korrespondent besökte regionen i juli bekräftade en rebelledare att jihadister från andra länder slåss i rörelsens tjänst.

Vi slåss alla för samma religion. Vi tillämpar sharia-lagar men förtrycker inte människor och det är därför det är lugnt här nu, sade ledaren”.

Kan det sägas mer klockrent ”vi slåss alla för samma religion” ja fredens religion är som vanligt på tapeten.

Säkerhetspolisen (Säpo) förklarade för några månader sedan att ”svenskar” ett 20 tal åkte ner till Somalia att delta i den radikala islamistmilisen al-Shababs kamp.

Undgomsgården startades av moskén och 480 000 kronor under fyra år. Nu vet vi vad dom skulle pengarna till. Eller rättare sagt vi har fått våra misstankar bekräftade åter igen.

Muslimer och deras våldsreligion Islam fortsätter sprida hat våld och förtryck. När skall svenska politiker inse faran som vi övriga gjort för länge sedan?

Isamister rekryterade på fritidsgård

Fritidsgård centrum för värvning till strider

Unga svenskar döda i strid i Somalia

3 Responses to Fritidsgård centrum för Islamist-krigare

 1. Lasse skriver:

  Håller med, det är för hemskt med denna islamisering. Vi bör faktiskt totalförbjuda all religion i hela EU.
  På ett sätt är det dock bra att de tar kål på varandra, och en rekryterad barnsoldat är ju inte längre en belastning för svenska staten. Kan bara hoppas att amerikanska militären skjuter ihjäl dem fortare än kvickt nere i Somalia!!

 2. brygel skriver:

  Men.. om det finns frivilliga islamist armeér. Borde det inte gå att starta en frivillig anti-islamist arme´?

  Jag skulle registrera mig direkt för att delta i kriget mot islam. Skicka mig vart som helst i hela värden så ska jag hjälpa till att städa upp.

 3. Exxon skriver:

  I dokumentärer om andra världskriget sa man tydligt att tyskarna får vänta i flera år innan vi kommer att lita på dem. De måste uppvisa ett pålitligt och civiliserat beteende under lång tid då de startat WW1 samt WW2.

  Muslimer har samma kollektiva ansvar – ja, faktiskt – för det som sker. Alla får ta sitt ansvar då ni kommer att dömas kollektivt.

  Detta är bortom allt förnuft och jag hyser stor skepsis inför framtidens Sverige. Då är jag själv ändå öppet inställd till multikulturella samhällen. Anpassning är grunden till samhällsbygge, om alla gör olika uppstår anarki, det var ju detta som många flydde från…

%d bloggare gillar detta: