Imam hyllar mördaren Nidal Malik HasanMannen som sköt ihjäl 13 människor på en militärbas i Texas i förra veckan hade sökt kontakt med en radikal imam i Jemen. Nu hyllar imamen massmordet på sin hemsida och kallar Nidal Malik Hasan för ”en hjälte”.

”I slutet av förra året sökte Nidal Hasan upp en omstridd och radikal imam vars predikningar han några år tidigare hade besökt i Virginia. Han skickade uppemot 20 mejl förra året som av en slump fångades upp av amerikanska FBI.

En övervakning av Nidal Hasan inleddes på grund av hans roll som psykiater i armén, men FBI lade ner granskningen utan åtgärd. Mindre än ett år senare sköt Hasan ihjäl 13 människor på militärbasen Fort Hood i Texas.

Imamen som Hasan sökte kontakt med, Anwar al-Awlaki, är amerikansk medborgare med föräldrar från Jemen. Han föddes i USA, utbildade sig till civilingenjör och imam, och flyttade till London 2002 och sedan till Jemen.

Under åren 2000–2001 besökte tre av de blivande 11-september-kaparna två olika moskéer där Anwar al-Awlaki predikade, både i Denver och i Virginia. Att kaparna ”följde” imamen till en ny moské väckte senare utredarnas intresse, men enligt New York Times ska al-Awlaki ha sagt i förhör att han ”inte minns några detaljer kring samtalen” de flertal gånger han träffade kaparna.

Kring den tiden gick även Nidal Hasan i samma moské i Virginia, men det är ännu oklart om han hade någon kontakt med imamen redan då.

Imamen al-Awlaki beskrivs som populär bland engelsk-talande jihadister.

Han är amerikan, han är rolig och talar på ett begripligt sätt, säger författaren till Global Jihadism, Jarret Brachman, om al-Awlaki till New York Times där han också menar att han främst lockat unga muslimer som är intresserade av radikala idéer men som inte aktivt sökt sig till någon grupp.

På sin hemsida skrev al-Awlaki på måndagen att ”Nidal Hasan är en hjälte. Han är en man med ett samvete som inte kunde bära motsättningen i att vara muslim och slåss mot sitt eget folk”.

Joe Lieberman sa igår:

Det finns väldigt väldigt starka varningssignaler om att doktor Hasan hade blivit en islamistisk extremist och att detta därför var ett terroristdåd, säger Lieberman till kanalen och utlovar en undersökning om huruvida armén missat varningstecken som kunnat förhindra morden.

Tänk så rätt vissa får omgående.

Är bra att det skrivs mycket om muslimers våldsamma framfart över hela världen, med koranen i handen och sprängbälten och vapen lemlästar dom alla otrogna hundar som står i vägen för deras ultimata mål (erövra världen).

Frågan är inte om liknande terrordåd kommer att utföras i sverige eller våra grannländer. Frågan är vilket land som råkar illa ut först.

Nyligen klarade sig Danmark undan med nöd och näppe.

Moderaterna har redan börjat kopiera SD:s invandringspolitik, men varför rösta på en kopia när originalet är det bästa.

Massmördare hade kontakt med radikal imam

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: