Svartsjuka låg bakom mordförsöket


Den misshandlade 19-åriga kvinna som i fredags hittades i utkanten av Kristianstad hade tidigare i veckan polisanmält den 20-årige bekant som är anhållen misstänkt för att ha misshandlat henne svårt. Mannen är anhållen för mordförsök och människorov.

”Anmälan gjordes i början av veckan och gällde ett våldsbrott, säger Ingvar Widell, informatör på polisen i nordöstra Skåne, men vill inte gå närmare in på vilket typ av brott det gäller.

Den 20-årige mannen är tidigare känd av polisen. En eventuell häktningsframställan mot honom kommer tidigast på måndagen.

Ingvar Widell berättar att kvinnan, som fick svåra skallskador, återigen opererades på söndagen på Universitetssjukhuset i Lund där hon vårdas sedan i fredags.

Det är fortfarande kritiskt och hon är nedsövd, sade han på söndagseftermiddagen.

När ambulansen hittade henne var hon nästan död. Hon hade låg puls och andades knappt. Hon hade förlorat mycket blod.

Den misstänkte 20-åringen polisanmäldes några dagar före mordförsöket för att ha begått ett våldsbrott mot den 19-åriga flickan. Uppgifterna kommer från den 19-åriga flickans pappa och bekräftas av polisen.

Den anhållne 20-åringen har inte hörts under helgen. Vi jobbar med de tips vi fått in, säger Ingvar Widell.

Den 19-åriga kvinnan skulle till ett möte på fredagsförmiddagen i centrala Kristianstad och blev avsläppt av sin pappa. När hon inte kom till det avtalade mötet larmades polisen.

Genom vittnesuppgifter hittades den svårt skadade kvinnan ganska snabbt på Näsby fält i utkanten av Kristianstad.

Den 20-årige mannen greps i sin bil i närheten. Polisen tror att kvinnan plockats upp i bilen och förts till fältet där hon dumpats.

Hoppas verkligen att kvinnan överlever.

Polisen vill inte gå närmare in på vilket typ av brott det gäller. Men 20-åringen är tidigare känd av polisen, han led av en livsfarlig sjukdom (svartsjuka) han kunde inte acceptera att 19 åringen gjorde slut med honom.

Därför plockade han upp kvinnan då hon var på väg till trafikskolan, han körde sedan till utkanten av Kristianstad och slog henne sönder och samman.

Mannen som är misstänkt för denna fruktansvärda misshandel är en av alla ”kulturberikare” som finns i vårt lilla land.

Salah Samir Mahdi El-kaissi Ramadhan blir idag häktad för brottet. Polisen har rejält med kött på benen, så chansen att han släpps fri är lika med noll.

Min förhoppning är att kvinnans anhöriga nu får all hjälp som finns att uppbringa. Brottsoffer måste få hjälp, men tyvärr så är det alltid gärningsmannen som erbjuds hjälp.

Såg ni debatt i veckan? handlade om det uppmärksammade mordet på Therese, hennes anhöriga fick tre sömntabletter efter det hörde ingen av sig till dom och erbjöd hjälp.

Dom två unga gärningsmännen fick där emot all hjälp som fanns att tillgå. Psykologer, kuratorer, läkare, och specialist hjälp.

När frågan kom upp varför Therese anhöriga inte fått någon hjälp alls, då såg dom flesta styrande ut som fågelholkar.

Sverige i ett nötskal, brottslingar får all tänkbar hjälp, men brottsoffer får sköta själva och lida i det tysta.

Den 19-åriga flickan blev i måndags sämre. Natten till tisdagen opererades hon igen. Tillståndet för henne var i går eftermiddag allvarligt.

19 årig kvinna svårt misshandlad läget är kritiskt och hon hålls nedsövd

För en vecka sedan polisanmälde hon honom, nu misstänks han ha försökt mörda henne

19-åriga flickans pappa hon är nedsövd och andas med hjälp av respirator

20 åringen begärs häktad för mordförsök

Häktningsframställan om mordförsök och människorov lämnades in till Kristianstads tingsrätt

En 20-årig man begärs häktad för att ha rövat bort och försökt mörda en 19-årig kvinna i Kristianstad

Ovisst om tösen överlever hon blev opererad igen

7 Responses to Svartsjuka låg bakom mordförsöket

 1. Nisse skriver:

  Kan berätta om min far, han blev ihjälkörd av en narkoman. Knarkaren gick fri, fick vård, dömdes inte ens för vållande. Vi fick inte ett skit, inget stöd, ingen förståelse, inga pengar…FyFan för sosse-sverige, brottslingarna härjar medan fotfolket får ta smällarna…

 2. World Traveller skriver:

  Folk maaste sluta lita paa svenskt raettsvaesende. Domstolarna haanskrattar ju brottsoffer rakt i ansiktet. Vill inte staten skipa raettvisa saa faar man goera det sjaelv. Om jag var flickans far och fick moeta gaerningsmannen efter avtjaenat straff paa 1 aar eller vad han nu faar, saa skulle jag se till att han fick ett riktigt straff och se till att han aldrig mer kan goera om vad han gjorde.

  • Jo skriver:

   Du har mitt fulla stöd i så fall,är med och betalar borgen ,rättegångskostnader etc om så sker någon gång.

 3. spikharry skriver:

  Förstår självklart att dom flesta känner att hämnden är ljuv, och vill pina gärningsmannen till döds och mala ner kräket i en köttkvarn.

  Undertecknad vet vad hämnden kan kosta, om det sedan är värt det eller inte är upp till dom utsatta familjerna att avgöra.

  Men hur vi än vrider och vänder på det så föder våld enbart mer våld.

 4. tarzan skriver:

  Tänk att i denna lilla stad Kristianstad som mina föräldrar är födda i och som jag bodde i till 1958 har blivit en vålds stad och helt infekterad med blattar. Tänk att denna idyll i det gamla Sverige har blivit en lekplats för svartmuskiga parasiter från MENA länder.Om jag har förstått det rätt så måste man flytta till ÅHUS för att slippa se skiten. Jag undrar ifall mina mor och far föräldrar roterar i sina gravar.

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Om hon överlever går hon en mycket mörk framtid till mötes därför att denne fine muslim anser att hon är hans ägodel. Han kommer fortsätta hota, misshandla och kränka henne och går hon inte med på att gifta sig med honom så kommer han att döda henne.

 6. Kicki skriver:

  Läste precis att den stackars tösen blivit sämre, hon operades i natt igen, men läget är väldigt kritiskt.

%d bloggare gillar detta: