Asylsökande 50 000 kronor för varje vuxen


Asylsökande från fyra länder eller områden har hittills kunnat få pengar för att frivilligt återvända hem. För att få fler att återvända utökar nu Migrationsverket listan med ytterligare ett 20-tal länder.

”Vi har haft den här möjligheten i snart två år och vi har utvärderat den under arbetets gång, och utifrån det har vi valt att gå vidare och öppna upp för ytterligare länder, säger Caroline Henjered, verksamhetschef för mottagning på Migrationsverket, till TT.

Hittills har asylsökande som fått avslag på sina ansökningar kunnat ansöka om en summa pengar av verket för att frivilligt återvända. Det har gällt medborgare i Afghanistan, Irak, Somalia och personer från Gazaremsan och Västbanken.

Men nu lägger verket till ytterligare ett 20-tal länder till listan – mest afrikanska länder men också delar av Ryssland och Kosovo.

Under hela året i år tror verket att cirka 18 000 så kallade återvändandeärenden kommer att avslutas. Av dem tror verket att cirka 42 procent återvänder frivilligt, de flesta irakier. Samtidigt väntas drygt 10 000 ärenden bli överlämnade till polisen under året för tvångsavvisningar.

Kostnaderna för återvändandestödet i år beräknas till 40-50 miljoner kronor”.

Det har spårat ut totalt i vårt land. Enbart i år försvinner 50 miljoner rakt ut i tomma intet. Hur länge till skall vi skattebetalare tvingas finansiera rubb och stubb för invandrare?

Är skrämmande att dom som tagit sig sedan skall betalt för att åka hem igen. Ge dom var sin cykel från polisen hittegodsavdelning sedan får dom trampa på hemåt.

Har sedan lång tid tröttnat på klenandet med illegala invandrare och andra som fått avslag.

Vi svenskar borde åka till Irak och söka asyl. Någon som tror vi får 50 000 kronor att ta med oss hem därifrån?

Nu får det ta mig tusan vara nog, mina skattepengar skall gå sjukvård, äldreomsorg, skolor, förebygga brottslighet, och högre pensioner till alla fattigpensionärer som nästan lever under existensminium.

Verkar som dom flesta politiker är totalt rubbade i skallen och tänker med arlset i alla frågor som handlar om invandrare.

Är ett stor hån mot alla svenskar när politiker skänker bort pengar till invandrare. Samtidigt som mängder av svenskar lider i det tysta.

Fler migranter får återvändandestöd

Annonser

7 Responses to Asylsökande 50 000 kronor för varje vuxen

 1. H skriver:

  Migrationsverket i Gävle misstänker att det är MYCKET vanligt att personer som redan fått asyl söker asyl igen under annat namn med samma sylskäl. Vi ser bara bara toppen på ett isberg som dom kallade det i lokaltidningen. Då går det ju bra att sen ”söka bidrag och åka hem” på ett par av identiterna. Eller så äker man verkligen hem och låter ett par vara kvar här i Sverige för försörjningens skull. Och, tänk så många ”anhöriga” det kan bli som kan få samma tjans. Bedrägeriet är fulländat även om de som luras inte direkt inte utstrålar intelligens…

 2. Kicki skriver:

  Är enkelt när andra betalar.

 3. Blodsven skriver:

  Blir så när ett lamd består av åt helvete för många onödiga tjänstemän och politiker! Ena idioten skapar problem, medans nästa oförmögna idiot ska hitta på lösningar…

 4. annullera skriver:

  Jag bara undrar? Räcker skattebetalarnas pengar verkligen till detta med tanke på att vi måste spara in på allt annat, det som Spikharry nämner här ovan exempelvis, eller får Sverige ta lån för att kunna finansiera detta vansinne. Sanna mina ord, det kommer inte att dröja länge innan detta också spridit sig som en löpeld över jordklotet. Världen måtte tro att Sverige är gjort av pengar! Sverige har nog världens mest korkade styrande politiker. VEM FÅR BETALA? jAG ANSER DETTA VARA REN STÖLD AV FOLKETS PENGAR!

  Detta måste få ett slut! Alla Ni som förkastar SD utan att ha tagit reda på vad de står för, ta reda på fakta och LÄGG SEDAN ER RÖST PÅ SD!

 5. Jo skriver:

  Hur länge ska dom där jävlarna få mjölka oss??!! Det vet ju var och en som känner invandrare att det är MYCKET välkänt i deras kretsar till vilket land man ska ta sig till för att få till en bra försörjning utan att en arbetsinsats krävs i gengäld.

  När ska Sverige vakna!? Dessa satans politiker som lever uppe i det blå och inga förankringar har till det verkliga livet i samhället. Hur länge vågar dom blunda för det som sker?

  Jag tror personligen att SD kommer att röra om ordentligt i invandrar politiken, vilket sannerligen behövs! Jag och många med mig i byggbranschen kommer att ge SD sin röst i valet, för det finns inget annat val när det gäller det största hotet emot den svenska välfärden, MUSLIMERNA OCH INVANDRINGEN!!

  För det handlar inte om att sänka skatterna för det hjälper inte våldtäkts offren som våra vänner har funnit att i den svenska kvinnan så bor det en sköka som det är rätt att våldta! För det finns nog med partier som hanterar skattefrågan men INGEN som vill ta i den heta potatisen invandringen! Ingen förutom SD! Makt åt folket! SPARKA UT ASEN!

 6. Kicki skriver:

  ”Jag och många med mig i byggbranschen kommer att ge SD sin röst i valet, för det finns inget annat val när det gäller det största hotet emot den svenska välfärden, MUSLIMERNA OCH INVANDRINGEN!!”

  Jobbar på ett sjukhus, 90 procent säger likadant Sd är ett måste finns ingen annat parti som bryr sig om svenskarna.

  Om ni fick följa med en dag på mitt arbete då skulle ni bli chockade över dom kraven som mussarna ställer på oss. Låter vi dom inte få förtur då är vi rassar horor och jag vet inte allt.

%d bloggare gillar detta: