Valfläsk i syfte att försöka stoppa ”SD”


Regeringen går nu vidare med förslaget om särskild samhällsorientering för nyanlända invandrare.

”En särskild utredare tillsätts på torsdagen med uppgift att föreslå vad invandrarna måste lära sig.

Det blir professor Erik Amnå vid Örebro universitet som får uppdraget. Han ska lämna förslag om mål, innehåll, omfattning och form för samhällsorienteringen. Han ska också föreslå hur man ska kontrollera att de nyanlända invandrarna tagit till sig kunskapen.

Enligt utredningsdirektiven ska samhällsorienteringen förmedla vikten av grundläggande värden som demokrati och alla människors lika värde. Den ska innehålla både kunskapsinhämtning och reflektion över ”vad det innebär att leva i det svenska samhället, jämställdhet och respekt för ungdomars integritet”.

Den ska också ge tydlig information om den enskildes rättigheter och skyldigheter.

Man behöver information om det nya samhälle man kommer till. Sedan har vi andra problem som vi tycker att det är viktigt att informera om, till exempel ungdomars rätt till integritet när det gäller sexualitet eller rätt att välja livspartner eller att man inte fostrar barn med hjälp av aga, säger integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) till TT.

TT: Är det för många invandrare som inte vet hur man beter sig i Sverige eller vilka värden som gäller här?

Jag tror att det är rätt många som inte får klart för sig vilka dolda normer som finns i samhället. Man kan skämta om att vi står i kö i Sverige och att vi kommer i tid, men de facto så är det bra att veta.

Och inte minst jämställdhetsfrågor är självklart viktiga att tala om. Det är ju inte så att det svenska sättet att vara på är det mest förekommande i världen. Men det är de normer vi har utvecklat och då är det viktigt att de värden vi förmedlar till barnen i skolor också ges till dem som kommer till Sverige i vuxen ålder, säger Nyamko Sabuni.

Samhällsorienteringen är en del av den nya lag om etableringsinsatser för nyanlända invandrare som föreslås träda i kraft 1 december 2010. Varje kommun blir skyldig att erbjuda orienteringen för dem som omfattas av lagen.

Utredaren ska lämna ett första förslag senast 1 mars nästa år och slutbetänkandet senast den 15 maj 2010″.

1 Invandrarna skall lära sig vikten av grundläggande värden som demokrati och alla människors lika värde.

2 Vad det innebär att leva i det svenska samhället.

3 Jämställdhet och respekt för ungdomars integritet.

4 Den ska också ge tydlig information om den enskildes rättigheter och skyldigheter.

5 Integritet när det gäller sexualitet.

6 Man fostrar inte barn med hjälp av aga.

TT: Är det för många invandrare som inte vet hur man beter sig i Sverige eller vilka värden som gäller här?

Jag tror att det är rätt många som inte får klart för sig vilka dolda normer som finns i samhället. Man kan skämta om att vi står i kö i Sverige och att vi kommer i tid, men de facto så är det bra att veta.

Det här är självklara saker som dom flesta svenska skolbarn redan känner till. Regeringens förslag som skall vara klart i maj 2010 stinker valfläsk lång väg.

Ni borde istället informerat nyanlända invandrare att dom åker ut med huvudet före om dom begår upprepade brott.

Lägg dessutom ner SFI svenska för invandrare och låt dom lära sig språket under tiden dom arbetar som snöskottare eller något annat arbete som ger likartad summa som försörjningstöd.

När invandrare kom hit på 50 talet och framåt, då lärde dom sig svenska på sina arbetsplatser.

Det bästa vore självklart att stoppa all invandring (förutom kvotflyktingar) tills dess att ni strutsar i riksdagen löst dom problem vi redan har p.g.a en allt för stor invandring under en allt för kort tid.

Upprepar mig igen erat förslag är valfläsk och inget annat. Ni är rent ut sagt skit i byx p.g.a SD:s framfart i nästan varje undersökning det sista året.

Invandrare ska lära sig våra värden

Vad invandrarna måste lära sig

Annonser

8 Responses to Valfläsk i syfte att försöka stoppa ”SD”

 1. Pappan skriver:

  Sent skall syndarne vakna!

  Detta lär inte stoppa SD. Men det är en positiv effekt av skräcken för SD. Trist, kan man tycka, att man måste skrämma fram viktiga förändringar. Men Ian och Bert gjorde samma sak på sin tid – innan de blev utmanövrerade av mediastrategiskt tigande. Med SD försökte de tiga redan från början. När detta misslyckades – populariteten växte trots mediatystnaden – började förtalskampanjerna. Aftonbladet gick så långt att de beställde ett reportage om ”SDs svarta kärna” av ingen annan än självaste SD-fienden och vänsterradikalen Jan Guillou. Men gamle Guillou hade mer integritet än någon kunde gissa, skrev denna http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article4449732.ab och åkte ut i KGB-kylan innan han hann säga något mer. Så kan det gå.

 2. Robin_Shadowes skriver:

  När jag var liten fick vi några nya barn från Jugoslavien i klassen. Dom kunde inte ett ord svenska när dom började men lärde sig på några månader. Dessutom hade juggarna något som musslorna och araberna saknar, nämligen viljan att lära sig det nya språket. Musslorna kommer bara gå på dessa lektioner så länge dom får bidrag men det som lärs ut om våra seder kommer gå in genom ena örat och ut genom det andra. Dom är totalt ointresserade av det svenska och vill bara leva muslimskt. Därför blir det bara ännu ett slänga pengarna i sjön-projekt av det hela.

 3. Pappan skriver:

  Bäste Robin,
  Då måste vi vara ungefär jämngamla. Det där var arbetskraftinvandring och går inte att jämföra med den invandring som skedde, även från Jugoslavien, på 80-talet och framåt. Den hade en helt annan karaktär. det var inte de duktiga och driftiga, utan de ömkliga och fiffiga, som kom då.

  Därmed inte sagt att detta legitimerar en nedlåtande behandling, eller att vi svenskar talar om dessa individer på ett ovärdigt sätt. Sådant säger mer om den som talar än den som det talas om. Oavsett vad vi tror och tycker om invandringen så får vi inte förlora vår värdighet och självaktning genom att uttrycka oss som om vi inte hade någon värdighet och självaktning att förlora! Vi måste uttrycka oss rakt och rättframt MEN med hövlighet och respekt visavi individen. Annars har vi inget av värde att kämpa för – då är det redan borta, och det var vi själva som utplånade det, ingen annan.

  Detta är en kulturkamp och måste därför föras inåt lika mycket som utåt – alltså kultiverat. Allt annat är självmål, tänk på det!

 4. annullera skriver:

  Håller med Spikharry när han skriver att detta är valfläsk, men det var ett ganska bra sådant för att komma från de ETABLERADE STRUTSARNA! Tyvärr tycker jag de har missat en stor väsentlig sak i det hela! Med tanke på all den grova kriminalitet och våldsbrott där våra invandrade kulturberikare är starkt över-representerade, borde våra styrande tillsammans med de övriga Riksdagspartierna sätta hårt mot hårt med livstids utvisning. Detta skulle helt klart i klartext på ett helt annat sätt än idag visa på vad som krävs för att kunna bli Svensk medborgare.

 5. rörö skriver:

  Vi har tagit emot 1800 barnflyktingar bara i år.
  Det kostar oss 60000 vardera i månaden det är 108 milioner i månaden.
  Nu är det så att det enligt min mening så stinker det rejält om hanteringen av flyktingar i allmänhet.
  Jag ock många andra som svennar skulle gärna vilja se vad resten av invandringen kostar oss skattebetalare

 6. Yngve skriver:

  Men om dom inte klara provet skall dom UT, och ingen PUT

 7. AnnaPanna skriver:

  När massor av mussar lämnar landet kommer ju IQ stiga både i Sverige och Islamistan!!

  Bra va!!

 8. […] Valfläsk i syfte att försöka stoppa ”SD”, SpikHarrys blogg […]

%d bloggare gillar detta: