Flyktingbarn placeras i Ringarums äldreboende?


Ska ensamkommande flyktingbarn placeras i Ringarums äldreboende, Ringgården? Det är ett av flera boendealternativ, som för närvarande diskuteras när Valdemarsviks kommun utreder frågan om ett mottagande.

”Boendefrågan är väldigt öppen, än så länge. Ringgården har diskuterats men det finns också andra alternativ. Vi har tittat på olika lösningar och frågan vi ställer oss är vad barnen behöver för ett boende. Är det ett institutionellt sådant eller handlar det om ett familjeboende?, säger socialchefen Inga-Lill Malmsjö.

I äldreboendet Ringgården har det under året frigjorts ett antal boendeplatser, som ett led i kommunens besparingsåtgärder.

Inga-Lill Malmsjö vill inte närmare gå in på boendeformerna i nuvarande läge eftersom hela frågan om ensamkommande flyktingbarn för närvarande befinner sig i en utredningsfas, där man också diskuterar samverkan mellan grannkommunerna”.

Tokigheterna tar visst aldrig slut? skall du nu tvinga gamla svenskar att bo gemensamt med ”Ensamkommande barn” som ni gärna kallar dom gråhåriga och tandlösa invandrarna som kommer hit.

Borde inte dom äldre efter ett långt arbetsliv värda mer? Det finns en påtaglig risk att invandrare kommer att ”berika” dom boende i hemmet.

Skulle du själv välja Ringarums äldreboende till dina föräldrar om dom skulle tvingas bo under samma tak som ett gäng invandrare från Afghanistan?

Du borde avsättas med omdelbar verkan och depoteras till ett land i mellanöstern.

Du blir säkert nominerad till ”Årets svensk” om detta förslag går igenom.

Ensamkommande flyktingbarn i äldreboendets lokaler?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: