Mannen fick inte jobbet Rusta anmält till DO


Den 37-årige man i Trollhättan,som var en av 460 sökande till jobbet som lageransvarig i Rustas butik i Trollhättan, har enligt egen utsago tidigare haft anställning just som lageransvarig. Och blev väldigt ledsen när han inte ens kallades till anställningsintervju.

”Ungefär hälften av alla sökande var personer med invandrarbakgrund. Sverige är ett mångkulturellt land och det avspeglas också hos våra kunder och anställda.

I sin anmälan till Diskrimineringsombudsmannen skriver 37-åringen att han tror att han blivit diskriminerad på grund av sitt namn och sin hudfärg.

På frågan vad det var för person som till slut fick jobbet som lageransvarig i Rustas butik i Trollhättan svarar vd Anders Forsgren:

Det har jag ingen aning om. Det är symptomatiskt för vårt företag. Vi lägger ingen vikt vid om en anställd är ursprunglig svensk eller invandrare eller svensk med ett konstigt namn. Det enda som är viktigt är att det är en duktig människa”.

Det första invandrarna lär sig är hur dom på bästa möjliga sätt kan tillförskansa sig pengar. Om det sedan är genom DO eller socialbyrån spelar ingen roll. Alla går deras ärende.

Hur vore det om ni lärde er att acceptera ett nej utan att ränna iväg till Diskrimineringsombudsmannen och gråta ut.

Men ni vet så väl att Katri Linna är er garant för skattebefriade pengar.

En romsk konferensdeltagare som upprepade gånger fick frågan om hon var gäst på hotellet blev diskriminerad. Det framgår av en dom i Norrköpings tingsrätt som kom idag. Hotellet ska betala 8 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Hotellpersonalen har senare förklarat sitt agerande med att de tidigare haft problem med romer på hotellet.

Med hjälp av Katri Linna och DO så får nu kvinnan 8000 kronor i skadestånd p.g.a frågan är du ”konferensdeltagare”.

Mannen har anmält Rusta till Diskrimineringsombudsmannen

Rusta anmäls för diskriminering

Hotell i Norrköping dömt att betala skadestånd till romsk kvinna

One Response to Mannen fick inte jobbet Rusta anmält till DO

  1. annullera skriver:

    Lättförtjänta pengar som de kan stoppa i fickan och dryga ut övriga bidrag. De har sina rättigheter medan svenska folket enbart har skyldigheter och får vara med och betala.

%d bloggare gillar detta: