Nya våldtäktsförsök i Göteborg


Polisen letar efter en man som misstänks för flera våldtäktsförsök och sexuella ofredanden i Göteborg. Vi vill sätta stopp för honom innan det händer något allvarligare, säger Björ Blixter vid polisen i Västra Götaland.

”Länskriminalens grova brottsrotel arbetar just nu med flera fall av våldtäktsförsök och sexuella ofredanden. Samtliga brott har skett de senaste en till två veckorna i bland annat stadsdelarna Johanneberg och Majorna.

Det kan vara så att ännu fler kvinnor blivit utsatta men inte anmält det, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Polisen tror att det rör sig om en och samma man eftersom tillvägagångssättet varit detsamma. Kvinnorna har även kunnat lämna liknande signalement på mannen.

I samtliga fall har mannen ringt på dörren hos kvinnorna, i de flesta fall på eftermiddagarna. När han väl kommit in i deras lägenheter har han försökt förgripa sig på dem.

När kvinnorna bjudit på motstånd har han lagt av och försvunnit. Det här är ett väldigt ovanligt och udda beteende, säger Björ Blixter.

Vi betecknar honom inte som farlig men vi är oroliga att det här ska eskalera och leda till något allvarligare. Därför vill vi få tag i honom och sätta stopp för det här, säger Björ Blixter.

För en och en halv vecka sedan utsattes en kvinna i Johanneberg för en fullbordad våldtäkt. En man ringde på hennes dörr och ville ha ett glas vatten. När kvinnan sade nej trängde han sig in och våldtog henne”.

Vi betecknar inte mannen som farlig säger polisen? Snacka om farligt uttalande. En stolle på våldtäktsjakt anses inte som farlig.

Har ni frågat kvinnorna vad dom anser om era åsikter? Tror inte att någon svensk kvinna skulle hålla med er.

Dessa jävla våldtäkter har tyvärr blivit en del av vardagen, men inte tusan satsar våra ruttna politiker allt dom kan för att förhindra våldtäkterna.

Ni sitter på era stolar med röven svällande över kanterna och struntar i allt så länge ni kan lyfta lönen som är fetare än era arslen.

Signalement: Man i 20 års åldern, cirka 170 cm, normal kroppsbyggnad, eventuellt lite kraftig, mörkt kort klippt hår. Han pratar bra svenska, eventuellt med viss brytning. Klädseln har angetts som mörk och ganska ”pösig”. Han har vid några tillfällen setts använda en mörk mountainbike.

Har ni tips om ”kulturberikaren” Ring Polisen på telefon 114 14

Polisen i Göteborg söker man för flera våldtäktsförsök

Annonser

One Response to Nya våldtäktsförsök i Göteborg

  1. Jo skriver:

    JAG letar oxå…

%d bloggare gillar detta: